Met 1 kilo koffiebonen kun je dus ongeveer 25 tot 28 kopjes flat white zetten.
Gemiddeld kun je uitgaan van de volgende aantallen: Filterkoffie: 133 kopjes (per 1 kg filterkoffie, 7.5 gram per kopje) Fresh brew: 133 kopjes (per 1 kg filterkoffie, 7.5 gram per kopje) Espressobonen: 118 kopjes (per 1 kg bonen, 8.5 gram per kopje)
Dus hoe lang gaat het mee? Met dat in gedachten, gaat een zak koffiebonen van 1 kg ongeveer 4,5 maand mee als je maar 1 enkele shot per dag drinkt. Als je een solo single shot koffiedrinker bent, kun je beter een zak van 250 g nemen.
Dus uit 500 gram bonen kun je: 35 tot 70 kopjes espresso zetten.40 tot 50 kopjes filterkoffie zetten.
Voor je beeldvorming: de vers verpakte koffiebonen worden altijd binnen een week tot maximaal een maand na het branden geconsumeerd. Dit is omdat het de eerste maand na het branden de smaak goed kan behouden. Daarna gaat de kwaliteit, en daarmee de smaak en aroma's, hard achteruit. Ook bij een goede verpakking.
Dit is de grootste CoffeeVac waar 1kg koffiebonen in passen (inhoud 3.8 liter).
Hoe lang na het branden dat is, hangt echter af van verschillende factoren. Over het algemeen wordt ergens tussen drie dagen en twee tot drie weken na het branden beschouwd als een goed moment om koffie te zetten.
Een standaard single shot koffie
De standaardhoeveelheid bonen die nodig is om één shot koffie te maken is zeven gram. Dus, basiswiskunde bepaalt dat een zak van één kilo geroosterde koffiebonen 142 single-serve shots espresso zou moeten bevatten.
Cups zijn bijna drie keer duurder dan goede Arabica koffiebonen. Als je overschakelt op koffiebonen heb je een degelijke volautomaat op twee tot drie jaar terugverdiend. Daarna bespaar je al snel €0,18 per kopje!
Voor de perfecte kop koffie gebruik je tussen de 7 en 9 gram koffie per kopje. Of je nu een espresso, lungo of een gewone kop koffie zet, deze hoeveelheid geeft je een gebalanceerde smaak. Koffie verhoudingen zoals deze zorgen ervoor dat je koffie niet te sterk of te slap wordt.
Versheid en smaak
Wanneer u 1 kg bonen koopt, kunt u alleen de hoeveelheid malen die nodig is voor elke kop koffie . Dit zorgt ervoor dat de koffie vers en smaakvol is. Dit helpt u meer van koffie te genieten en de verschillen tussen brandingen en waar ze vandaan komen te begrijpen.
De prijzen voor onze single-origin koffie in de Filipijnen variëren van ₱570,00 tot ₱590,00 per 200 gram, en van ₱2.200,00 tot ₱2.360,00 per kilo.
Berekenen hoe ver je zak koffiebonen kan worden uitgerekt
Als u een espresso-brouwer bent, kunt u over het algemeen verwachten dat u 40-50 dubbele shots espresso uit 1 kilo speciale koffiebonen haalt. Het exacte antwoord hangt echter af van de door de brander aanbevolen zetparameters.
Zowel filterkoffie als oploskoffie zijn de goedkoopste keuzes. Voor 2 cent heb je al een kopje. Voor oploskoffie hoef je niet eens een apparaat aan te schaffen. Ook pure bonenkoffie kan goedkoop zijn, namelijk 4 cent per kopje.
De meeste gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat drie tot vier kopjes koffie per dag een veilige en zelfs gunstige hoeveelheid is voor de meeste mensen. Dit komt neer op ongeveer 400 milligram cafeïne per dag.
Er zijn meer dan 30.000.000.000 pods in de wereld, die genoeg afval creëren om onze planeet 6 KEER te omcirkelen! Bovendien kosten capsules voor eenmalig gebruik eigenlijk veel meer om te zetten dan goede oude koffiebonen . Ja! Je betaalt waarschijnlijk veel minder per kilo als je thuis zet met herbruikbare pods, zoals SealPod.
Feit: Filterkoffie is de gezondste koffie
Hoe beter gefilterd, hoe gezonder de koffie. Dit komt omdat er in gefilterde koffie minder cafestol zit. Dit stofje verhoogt het LDL-cholesterol gehalte. Hierdoor kan bloed blijven plakken aan de binnenkant van je bloedvaten en loop je meer kans op een hartaanval of beroete.
Gemiddeld zou een 12oz zak koffie ongeveer 17-24 kopjes koffie moeten opleveren. Dit aantal kan echter fluctueren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de kop, de door u gekozen zetmethode en uw persoonlijke voorkeur voor de sterkte van de koffie.
500 gram koffiebonen passen in een bewaardoos 2000 ml. 500 gram gemalen koffie bewaar je eenvoudig in een bewaardoos 1500 ml.
Logischerwijs krijg je uit 1 kg koffiebonen 1 kg gemalen koffie.
Koffiebranden begint met groene koffiebonen, die zelf zijn verwerkt en gedroogd. De temperaturen worden geleidelijk verhoogd van ongeveer 180 tot 250 °C (356 tot 482 °F) en gedurende 7 tot 20 minuten verhit, afhankelijk van het gewenste type branding, licht of donker.
Zuurstof is verreweg de grootste vijand van koffie, maar vocht is ook niet bevorderlijk voor de versheid van koffie. Daarom is het bewaren van koffie in de koelkast onverstandig.