Met maximaal 192 LED-lampjes kunt u elk object ongeveer 30 dagen lang laten branden op AA batterijen. Varianten die grotere D batterijen gebruiken gaan doorgaans iets langer mee.
In LED-kaarsen worden meestal AAA batterijen gebruikt. Daarnaast worden er ook vaak knoopcellen gebruikt, vaak is dit bij gebruik in kleinere verlichtignsets. Dat zijn 3V lithium knoopcellen of 1,5V alkaline knoopcellen. Bij 3V lithium knoopcellen zijn dit meestal CR2032 batterijen.
De meeste gewone leds worden aangestuurd met een stroom van maximaal 20 mA (milli-ampère), oftewel 0,02 ampère.
Bij normaal gebruik niet! Maar ze kunnen brandgevaar opleveren als ze overladen worden, als er een kortsluiting ontstaat of als ze met water in aanraking komen. Ook als de batterijen niet op een juiste en veilige manier worden opgeladen kan brand ontstaan.
Onze buiten lampjes op batterij werken op drie AA- of D-batterijen, dit is afhankelijk van het aantal lichtjes en de lengte van het snoer. Tot 192 LED lampjes en een totale verlichte snoerlengte van 14,3 meter kun jij elk object 30 dagen lang voorzien van de mooiste kerstverlichting op AA batterijen.
Met maximaal 192 LED-lampjes kunt u elk object ongeveer 30 dagen lang laten branden op AA batterijen. Varianten die grotere D batterijen gebruiken gaan doorgaans iets langer mee.
Bij elke lamp staat aangegeven hoe lang deze meegaat. De maximale levensduur van een LED lamp is 50.000 branduren. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom LED verlichting zo populair is. Gemiddeld zie je dat de lampen een levensduur van 15.000 tot 20.000 uur hebben.
LED lampen kunnen dus ook nooit brandgevaar veroorzaken of verbranden. Een LED lamp produceert licht op een 'koele' en duurzame manier. Kies voor LED en je maakt een energiezuinige en milieuvriendelijke keuze!
Led is de nieuwe standaard in verlichting. Toch kleven er ook nadelen aan led. Bij onvoldoende kwaliteit onprofessionele installatie zijn er risico's op brand, oogletsel en hoofdpijn. Leds zijn halfgeleiders en de afkorting staat voor light emitting diode.
Eén van de nadelen van led-verlichting is dat de lampen gevoelig zijn voor oververhitting, wat de levensduur niet ten goede komt. Een led-lamp moet zijn warmte goed kunnen afvoeren. Hieraan herkent u ook meteen kwalitatieve led-lampen: deze zijn voorzien van goede koeling en warmteafvoer-mogelijkheden.
Wordt een CC-led verkeerd aangesloten, dan brandt de led in het algemeen door zodra de stroom wordt aangesloten. Wordt een CC-led aangesloten op het moment dat er al stroom op de kring staat, dan is schade aan een of meer leds aannemelijk.
LED lampen kunnen verschillende voltages hebben. Wanneer u een lamp heeft met 230V, kunt u deze direct op het stopcontact aansluiten. Maar wanneer u een lamp heeft met 12V, 24V, 350mA of 700mA, dan heeft u een driver of transformator nodig.
De stroom die bij je thuis geleverd wordt is standaard 220/230 volt. De meeste lampen werken hier gewoon op. Er zijn echter uitzonderingen zoals inbouwspotjes, deze zijn 12 volt.
Hoe werken 12 Volt LED spots en LED steeklampen? 12 Volt LED spots en LED steeklampen werken met behulp van een transformator, aangezien deze LED lampen niet direct kunnen worden aangesloten op het stroomnetwerk (230V). Deze transformator zet de 230V om naar 12V zodat de lampen goed werken.
Nitecore 14500 / NL1485 batterij (3.7 V, 0.8A, 850 mAh)
Het is dan ook een zeer geschikte accu voor apparaten die in korte tijd een grote hoeveelheid stroom vereisen. De batterij heeft geïntegreerde bescherming tegen overladen en ontladen. Deze batterij is vele malen op te laden en te ontladen (meer dan 500 keer!).
Het antwoord op de vraag is simpel. Ze worden namelijk niet erg warm. Een krachtige LED lamp (van 6 watt in een normale behuizing) kan tussen de 40 en 50 graden worden als deze een tijdje aanstaat.
Brandonderzoek heeft al een paar keer aangetoond dat er een brand ontstond door een leeslampje. Sommigen hebben een klemmetje waarmee je ze kunt vastzetten op de rand van je bed. Daarbij is de kans aanwezig dat de lamp langzaam opzij valt. Als de gloeilamp dan op beddengoed terecht komt, ontstaat vaak brand.
LED lampen worden relatief gezien niet erg warm, dat wil zeggen dat een (op dit moment) krachtige LED lamp van zo'n 6W in een reguliere behuizing zo'n 40-50 graden wordt. Als de lamp een tijd heeft aangestaan kan je hem vaak niet zomaar beetpakken.
Wanneer we LED lampen vergelijken met andere lampen, zien we dat gloeilampen bijvoorbeeld maar maximaal 1000 branduren meegaan. Bij halogeenlampen is dit 3500 uur. De gemiddelde spaarlamp heeft een levensduur van 7500 uur.
Politie en brandweer waarschuwen via Twitter. De politie: ,,Laat de kerstdagen niet door inbraak verpesten. Laat thuis de verlichting aan als je naar vrienden of familie gaat.'' De brandweer komt ook met advies: ,,Nog weg vanavond? Vergeet de kerstverlichting niet uit te doen!''
Of kerstverlichting die al bij aanschaf onveilig was. Kies daarom alleen veilige kerstverlichting met het KEMA-KEURmerk, TÜV of GS en kies bij voorkeur ook voor led-verlichting. LED wordt minder heet en ledlampjes kunnen niet vervangen worden zodat het risico van slechtzittende contactjes meteen vermeden wordt.
Gekleurde LED-lampjes verbruiken 5,1 Watt. Reken je dat om naar de tijd dat ze aanstaan dan kost je dat gemiddeld € 0,18 voor de hele kerstperiode. De ouderwetse lampjes verbruiken per 100 lampjes 19 Watt. Tijdens de hele kerstperiode kost je dit ongeveer 6,84 kWh.
Wat is de levensduur van LED verlichting? LED spots gaan gemiddeld 35.000 branduren mee. Dit is natuurlijk niet voor iedere lamp hetzelfde, dus u kunt ervan uitgaan dat de minimale levensduur van LED ongeveer 20.000 branduren is, en de maximale levensduur ongeveer 60.000 branduren.
Typisch gaat een LED 4 maal langer mee dan een CFL en 25 maal langer dan een gloeilamp die dezelfde hoeveelheid licht produceert.