Hoe lang blijven gelnagels zitten? Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten. Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon.
Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 2 tot wel 3 weken mooi blijft zitten.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Wil je je natuurlijke nagels laten verlengen (bijvoorbeeld bij nagelbijters), dan kan dit uitsluitend met gelnagels. Gellak blijft gemiddeld 2 weken perfect op je handen en op je teennagels zelfs 6 tot 8 weken. Gelnagels houden gemiddeld 3-4 weken.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Over het algemeen is een eerste set gelnagels, met verlenging, laten zetten zo'n 50 euro gemiddeld in de salon. De prijzen variëren van 25 tot 70 euro. Als je het daarna wilt laten opvullen kost het rond de 30 euro gemiddeld. Hier variëren de prijzen van 20 – 40 euro.
Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
Gelnagels zien er vaak natuurlijker uit dan acrylnagels en zijn makkelijker 'in gebruik' omdat ze beter meebuigen met je eigen nagels. Bovendien komen er bij het zetten van acrylnagels meer heftige, chemische geuren vrij, waardoor veel nagelstylisten liever werken met gel.
Als je een manicure behandeling kiest bijvoorbeeld dan duurt dat ongeveer 45 minuten, maar als je kiest voor een gel of acryl nagelverlenging met nailart, dan kan dat 2 uur duren.
Uw nagels groeien door, wat inhoudt dat uw kunstnagels bijgewerkt en opgevuld moeten worden. In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
De eerste en de meest gebruikte manier is de gellak laten weken in aceton. Besprenkel een wattenschijfje met pure aceton (bij de drogist te koop). Vouw het wattenschijfje om je nagel heen en klem het vast met een stukje aluminium folie. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten tot de gellak los begint te zitten.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Gelnagels kan je niet zelf verwijderen, dat kan alleen de nagelstylist. Je kan ze dus beter zo lang mogelijk goed verzorgen. Je kan je gelnagels korter vijlen, zodat ze minder snel loskomen. Doe dit met een professionele vijl en vijl van schuin onder de nagel, zodat je de kleur en de toplaag niet beschadigt.
Onze expert Stefanie heeft een tip voor je hoe je op een veilige manier van je gelnagels afkomt: "Om de natuurlijke nagel te beschermen, kun je je gelnagels gewoon laten uitgroeien - je hoeft alleen de nagel in te korten, de rest laat je zoals hij is.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
Het is beter om gelnagels niet te knippen, want hierdoor verliezen ze hun effect. Je mag ze wel bijvijlen met een speciale vijl. Draag bij het schoonmaken en afwassen steeds handschoenen om je gelnagels te beschermen.
Een babyboom nagel is een natuurlijk uitziende nagel. Deze nagel lijkt op een french manicure nagel, maar dan zonder scherpe witte rand. Er wordt met 2 kleuren lichtroze en wit gewerkt. De witte kleur komt op de vrije rand en wordt uitgevaagd naar het nagelbed toe.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.
Ook zijn de nagels bij jonge leeftijd nog in de groei, waardoor ze dunner en zwakker zijn dan de nagels van volwassenen. De nagels zijn dus nog te kwetsbaar, waardoor een kunstnagel-systeem kan zorgen voor blijvende schade aan de nagels!
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater.