Brownies bewaren Brownies zijn het lekkerst tot 2 dagen na het bakken, daarna zijn ze ook prima te eten maar dan zijn ze iets droger en kruimeliger. Je kan een gebakken brownie ook goed invriezen. Verpak de brownies dan in plasticfolie, dan kan je ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Brownies kun je het best in een goed afgesloten trommel bewaren, zo blijven ze zeker een week goed. Ik verpak de brownie ook vaak in aluminium folie. Per portie verpakken is helemaal makkelijk. Belangrijkst is dat je ze goed luchtdicht verpakt.
Je kunt ze het best bewaren in de koelkast. Eten doen wij ze ook het liefst rechtstreeks uit de koelkast, maar daarover verschillen de meningen. Als de brownies lang op kamertemperatuur liggen kunnen ze erg zacht worden. Leg ze dan weer een tijdje in de koelkast voordat je ze serveert.
Een brownie is goed wanneer de bovenkant er droog uit ziet en ietwat mat is. Haal hem dan uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Echt helemaal, anders breekt hij in vele stukken. Wanneer je genoeg geduld hebt kun je daarna van een heerlijke brownie genieten.
Herkennen wanneer brownies bedorven zijn
1. Schimmel: Als er groene of witte vlekjes ontstaan, moeten de brownies onmiddellijk worden weggegooid . 2. Onaangename geur: Elke onaangename geur of verandering in geur is een indicatie dat uw brownies bedorven zijn.
Brownies kunnen nog langer in de koelkast bewaard worden, tot wel twee weken . Nogmaals, je wilt ze in plasticfolie wikkelen en in een luchtdichte container doen, om de blootstelling aan lucht en geuren en smaken in je koelkast te verminderen. (Niemand wil uienbrownies!)
We weten dat onze brownies 7 dagen houdbaar zijn, maar kunnen niet voor andere recepten spreken. Het eten van oude brownies kan leiden tot voedselvergiftiging of andere gezondheidsproblemen .
Voor fudgy brownies wil je wat vochtige kruimels aan de tandenstoker zien als je hem er weer uithaalt. Als het lijkt alsof hij bedekt is met browniebeslag, moeten de brownies iets langer bakken. Als de tandenstoker helemaal schoon is, zijn de brownies misschien al te gaar .
Als je het beslag wel luchtig klopt, dan rijst de brownie te veel in de oven. Je krijgt dan een luchtiger resultaat, maar wel eentje die inzakt na het bakken. Dat betekent ook een bovenkant die scheurt door het in elkaar zakken en randen die nog wel omhoog blijven staan.
Laat de brownies afkoelen, koel ze en snijd ze: Laat de brownies ongeveer 1 uur afkoelen in het bakblik tot ze niet meer heet zijn, koel ze ongeveer 1 uur in de koelkast tot de onderkant van het bakblik koud aanvoelt (dit resulteert in een taaiere textuur).
Je kunt het afkoelen versnellen door de brownies in de pan in de koelkast te zetten of door ze in te vriezen. Wij denken echter dat je het beste resultaat krijgt als je ze op kamertemperatuur laat afkoelen.
Dit kan prima, eigenlijk worden ze alleen maar lekkerder als je ze een dag laat staan. Brownies zijn dus ook geschikt om een dag (of meer) van tevoren te maken. Als je de brownies luchtdicht verpakt, blijven ze op kamertemperatuur 4-5 dagen lekker.
Geen nood, je kunt de chocoladebrownies nog steeds redden met behulp van de oven of magnetron. Als je de oven wil gebruiken, plaats ze er dan gewoon opnieuw in. Afhankelijk van hoe goed de brownies al gebakken waren, kun je eerst de oven voorverwarmen en dan elke 3-5 minuten controleren of ze nu wel gaar zijn.
Zowel koekjes, koekjesdeeg als brownies kun je uitstekend in de vriezer bewaren. Verpak brownies en afgebakken koekjes goed luchtdicht, eventueel per portie. Je kunt ze in de vriezer tot 3 maanden bewaren.
Bovendien kunt u dankzij onze ontdooide houdbaarheid van 45 dagen de bakjes eruit halen, ontdooien en de resterende producten in de bakjes laten liggen. Serveersuggesties: Onze heerlijke brownies zijn op zichzelf al een genot, maar kunnen ook worden aangekleed met dessertsauzen, vers fruit, snoep en/of noten.
Wij raden aan om de brownies te laten staan tot ze helemaal koud zijn, en dan de brownieplaat uit de vorm te tillen met behulp van het bakpapier en ze in vierkantjes te snijden. Het kan helpen, in termen van tijdmanagement, om de brownies 's avonds te bakken en ze dan een nacht te laten afkoelen en op te stijven .
Brownies bewaren
Brownies zijn het lekkerst tot 2 dagen na het bakken, daarna zijn ze ook prima te eten maar dan zijn ze iets droger en kruimeliger. Je kan een gebakken brownie ook goed invriezen. Verpak de brownies dan in plasticfolie, dan kan je ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Een van de meest voorkomende redenen waarom brownies in het midden inzakken, is dat ze simpelweg niet gaar zijn . Wanneer het midden van de brownies niet genoeg tijd heeft om te stollen, blijft het zacht en compact, waardoor het inzakt als het afkoelt. Oplossing: Om te voorkomen dat het niet gaar is, gebruik je een tandenstoker of caketester om te controleren of het gaar is.
Om de brownie nóg smeuïger te maken is het mogelijk om extra eigeel toe te voegen. Dit maakt het geheel romiger en compacter. Let wel op: te veel eigeel maakt de brownie 'dun'. Houd ongeveer 1 extra eigeel aan op 2 eieren die in het recept staan.
Kijk of de randen loskomen van de pan .
Je zult zien dat de randen er droog uitzien, terwijl het midden er nog zacht of licht nat uitziet. Taaie en cakeachtige brownies hebben droge randen met steviger ogende centra.
Om te voorkomen dat de brownies te gaar worden, moet u er rekening mee houden dat ze VEEL steviger worden als u ze uit de oven haalt . De brownie moet in het midden nog wiebelig zijn als u hem uit de oven haalt (er zit veel boter en chocolade in het mengsel, die beide vloeibaar zijn als ze warm zijn, maar stevig zijn op kamertemperatuur).
De eerste controle is een zichtbare controle van de browniebak. U wilt gaarranden rond de bak zien en een lichte krimp van de zijkant van de pan . Belangrijk is dat u glanzende barsten ziet in de knapperige bovenkant van de brownie.
Brownies blijven 3 tot 4 dagen goed in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur en tot een week in de koelkast. Brownies blijven tot 3 maanden goed in de vriezer, maar als ze voor een langere periode bevroren blijven, beginnen hun smaak en kwaliteit achteruit te gaan .
Er zijn een paar manieren om te zien of brownies niet meer goed zijn. Ze kunnen oudbakken zijn, naar aarde ruiken of er kan witachtig meel op zitten . De laatste twee zijn indicaties van schimmel. Het is beter om ze weg te gooien als je bang bent dat ze beschimmeld zijn.
Brownies in de koelkast bewaren kan ze tot twee weken vers houden . Voor de beste bewaarmethode wikkelt u elke brownie stevig in voordat u deze in de koelkast legt. Omdat gebakken goederen poreus zijn, hebben ze de neiging om de geuren en smaken van het voedsel om hen heen te absorberen.