Het product is minimaal 12 maanden houdbaar in de vriezer en na ontdooien maximaal 7 dagen houdbaar, in de originele gesloten verpakking, in de koelkast.
Houdbaarheid: ca. 3 dag(en). Deze smaakmaker is het lekkerst als u deze dezelfde dag nog op eet. Wij adviseren u om dit product maximaal drie dagen in de koelkast te bewaren, langer bewaren zal invloed hebben op de geweldige smaak van dit product.
Gezond en lekker in de soep
Echte mergpijpjes van gezonde dieren zijn heel gezond. De pijp zit vol gezonde vetten, eiwitten, calcium, magnesium en gelatine. Al deze voedingstoffen worden door veel mensen te weinig gegeten.
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Het geven van een mergpijp is echter niet geheel zonder gevaar. Het betreft namelijk een sterk bot en tijdens het kluiven en kauwen kunnen er scherpe botsplinters loskomen. Als de hond deze doorslikt kan dit voor (ernstige) problemen zorgen in het maagdarmstelsel.
Zet de botten net onder water en voeg een scheut azijn toe. De azijn helpt om de mineralen uit de botten te trekken. Breng het vervolgens aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon zonder deksel zachtjes trekken voor tenminste 3 tot 5 uur.
Het voeren van rauw gevoede honden en katten met mergpijpen is een geweldige manier om ze fysiek en mentaal te ondersteunen , door ze de mogelijkheid te bieden om te kauwen zoals ze dat in het wild zouden doen en te profiteren van een reeks natuurlijke voedingsstoffen die in het merg en het bot zelf te vinden zijn. Belangrijk: voer uw hond of kat nooit gekookte botten.
Instructies voor bewaren en opwarmen
Om beenmerg in te vriezen, wikkelt u de geweekte botten in plastic en bewaart u ze in een hersluitbare zak of luchtdichte container.
Het product is minimaal 12 maanden houdbaar in de vriezer en na ontdooien maximaal 7 dagen houdbaar, in de originele gesloten verpakking, in de koelkast.
Rooster de mergpijpjes ongeveer 15 minuten of tot het beenmerg zacht is en begint lost te komen van het bot. Sprenkel er olijfolie en het citroensap erover. Garneer met stukjes tomaat en wat basilicum.
Een mergpijp geeft extra smaak aan de soep. Je kunt de mergpijp een uur laten meetrekken in de bouillon. De mergpijp wordt daarna verwijderd. Je kunt het merg tevens gebruiken als smaakmaker in sauzen en pasteien.
Merg bevat voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, carotenoïden zoals luteïne, zeaxanthine en bètacaroteen en andere polysacchariden die uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Zo helpt de consumptie van merg om ziekten zoals diabetes type 2 te voorkomen door ontstekingen te voorkomen .
Wilt u de schenkel gebruiken voor een soep? Voeg dan de schenkel samen met de bouillonblokjes toe, zodra het water kookt in de soeppan. Hierna dient het vuur direct lager worden gezet zodat het water niet meer kookt. Vervolgens laat u de schenkel 3-4 uur trekken.
Courgettes kunnen het beste worden geplukt voordat ze te groot worden. In droge omstandigheden kunnen ze een week of twee worden bewaard, maar in tegenstelling tot hun naaste verwanten, de winterpompoen, blijven ze niet goed in de opslag bij het begin van de winter.
De schil van het merg is gestreept, dik en eetbaar . Het is niet nodig om het te schillen, omdat het zacht wordt als het gekookt wordt. Snijd gewoon de bovenkant en de onderkant van het merg eraf voordat je het in blokjes snijdt. Als je het merg wilt schillen, kun je dat gemakkelijk doen met een goede dunschiller.
Mergpijpje van het rund. Heerlijk om een heldere bouillon van te trekken. Laat het mergpijpje ongeveer 2 uur trekken voor een lekkere bouillon.
Het is een vorm van kanker. Het beenmerg maakt veel witte bloedcellen van één soort aan (monocyten) en vrijwel geen bloedplaatjes.
Kleur: Vers beenmerg moet een crèmewitte of lichtgele kleur hebben. Als het grijs, bruin of groen wordt, is het waarschijnlijk bedorven . Textuur: Bedorven beenmerg kan een slijmerige of plakkerige textuur krijgen. Vers beenmerg moet glad en stevig zijn.
Het vlees wordt bevroren geleverd en kan direct in de vriezer. Het allerbeste is om je vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen. Je legt het dan in de koelkast, zodat het vlees rustig kan ontdooien.
Bevroren mergpijpen blijven minstens 12 maanden goed als u ze in een diepvriesbestendige zak bewaart en ze in uw vriezer bewaart bij een temperatuur onder het vriespunt, d.w.z. 0 graden Celsius. Rauwe mergpijpen of ontdooide mergpijpen uit de diepvries moeten in de koelkast worden bewaard en binnen 3 tot 4 dagen worden gebruikt.
Het weken van de botten voor het roosteren van beenmerg is niet nodig , maar het kan helpen om eventueel resterend bloed te verwijderen. Voeg het merg toe aan een kom met gezouten ijswater en zet het tot vierentwintig uur in de koelkast, waarbij u de vloeistof elke vier tot zes uur vervangt door vers water.
Hoe weet je wanneer het bedorven is? De eerste manier is de geurtest. Als je ervaring hebt met het eten, weet je dat het bedorven is door de manier waarop het ruikt. Vlees heeft een ranzige, zure geur.
Als je bouillon maakt, moet je de botten met water bedekken en een eetlepel appelazijn toevoegen om de gezonde mineralen uit de botten te lekken. Als je een slowcooker gebruikt, zet hem dan op laag (150°) en laat ze langzaam koken gedurende 12-24 uur.
Rauw rundvlees. Een mals stukje rund is een goede bron van eiwitten en gezonde vetten voor je hond. Het kan wel wat moeilijker en zwaarder te verteren zijn, waardoor het geen optimale keuze is voor puppy's of zieke honden. Snijd rauw rundvlees altijd in kleine stukken om verslikking te voorkomen.
Kauwen en knagen op een mergpijpje is een goede manier om de tanden van uw hond schoon te maken . De botten helpen namelijk om voorzichtig alle ophopingen van het tandoppervlak te verwijderen, wat zorgt voor gezond tandvlees.