Zwelling na fillers houdt meestal zo'n twee dagen aan. De meeste zwelling is dan al afgenomen. Duurt het langer, of mocht je toch twijfelen over iets? Raadpleeg dan altijd je behandelend arts.
Na de behandeling kan er wat na-pijn ontstaan. Dit kan zijn door het prikken in de lippen, maar ook zwelling kan voor na-pijn zorgen. Koelen met ijs vermindert niet alleen de zwelling, maar verlicht ook de na-pijn. Een paracetamol of ibuprofen kun je ook innemen.
Na de behandeling is je huid eerst gezwollen en wat verkleurd, dit kan vooral voorkomen bij een lipvergroting. Je ziet na twee weken het 'echte' resultaat. Na zes tot twaalf maanden wordt de filler afgebroken door het lichaam en dient de behandeling te worden herhaald om hetzelfde resultaat te behouden.
' 'Kleine onderhuidse bobbeltjes kunnen twee oorzaken hebben. De eerste is geheel onschuldig: net na een hyaluronzuur -behandeling kan het soms voorkomen dat het hyaluronzuur een soort van gevangen zit tussen de onderhuidse schotjes. Je voelt de bobbels wel maar ziet ze niet. Dit kan zo'n 6-8 weken aanhouden.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan. Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer. Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling. Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken.
Een van de grootste voordelen van hyaluronzuur: het bindt water! Als je lip fillers hebt betekent dit dat het hyaluronzuur het beste tot zijn recht komt als het veel water heeft om te binden. Na de behandeling is het belangrijk dat je dagelijks 2 tot 3 liter water drinkt.
Filler kan buiten de lip terecht komen
Deze kan dan alleen nog met een oplosmiddel verwijderd worden. Kortom: lip fillers nooit masseren!
Als we gaan kijken naar hoe lang je resultaat hebt van een filler behandeling en er dus tevreden mee bent dan is dat korter. Fabrikanten en sommige klinieken geven aan dat de filler tot wel meer dan 12 maanden in de huid aanwezig blijft.
Vanaf het moment dat u een fillers behandeling bent ondergaan en vanaf het moment dat u besluit te stoppen met fillers is het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgegaan. Het kan daarom lijken dat u door te stoppen met fillers ouder lijkt te zijn geworden terwijl dit zonder fillers ook was gebeurd.
Op nummer 1 Belotero. Deze filler heb ik in mijn lippen gehad en bleef daar zo'n 6 maanden zitten - wat voor mij lang is. Restylane is bij mij na 2 á 3 maanden bijvoorbeeld weer verdwenen. Ook heb ik Belotero in mijn kin en neus gehad, waar het zo'n 18 maanden blijft zitten.
Permanente fillers
De filler verdwijnt niet en zorgt ervoor dat je gezicht niet meer gaat invallen of zakken. Helaas! Moeder natuur is sterker dan alle hulpmiddelen. Op den duur zal de zwaartekracht overwinnen en de permanente filler zal meezakken en zich verplaatsten.
Je kunt een filler behandeling in principe dus net zo vaak herhalen als je zelf wilt. Daarbij geldt natuurlijk wel, dat het allemaal esthetisch verantwoord moet zijn. De cosmetisch arts die jou behandeld kan je na de behandeling daarover adviseren.
Alhoewel er vaak wordt gedacht dat het koelen van de lippen en het gebied eromheen nodig is na het zetten van een lip filler, heeft dit volgens Tjan eigenlijk alleen de eerste vier tot vijf minuten zin. Wat wel belangrijk is: je slaappositie.
Overmatig trainen en sporten waarbij je veel calorieën verbrandt, kunnen de fillers na je behandeling echter sneller afbreken. Hoe hoger je metabolisme en stofwisseling is, hoe sneller de hyaluronzuur van de filler wordt afgebroken door het lichaam.
Het is belangrijk om het behandelde gebied minimaal drie uur met rust te laten, zodat de prikgaatjes zich kunnen sluiten. Na die tijd kun je weer een douche nemen, dagcrème aanbrengen of lichtjes camoufleren.
Een behandeling met fillers kan 'mislukken'. Gelukkig zien wij (vrijwel) nooit een mislukte fillerbehandeling bij ons in de kliniek. Wanneer u behandeld wordt door een door een ervaren cosmetisch arts is de kans dat een behandeling met fillers mislukt minimaal.
Als er te veel filler ingespoten wordt, reageert het afweersysteem overdreven en ontstaat er een ontsteking. Als er slecht schoongemaakt wordt, gaat er een bacterie mee naar binnen en ontstaat er een ontsteking.
Een filler op basis van hyaluron kan zich niet inkapselen in het weefsel en de behandeling dient na een aantal maanden te worden herhaald om het gewenste resultaat te behouden. Mocht het toch zo zijn dat één van de bovengenoemde complicaties optreedt, kan de filler gemakkelijk worden opgelost met hyaluronidase.
Wat kunt u gaan voelen na een behandeling met fillers
Het gebied waar u behandeld bent is enigszins gezwollen en voelt beurs aan. Vanaf het moment van de behandeling kunnen er blauwe plekken ontstaan. Blauwe plekken blijven bij de meeste mensen circa een week zichtbaar.
Kies voor veiligheid en laat je nooit behandelen met permanente fillers, omdat dit teveel gevaren en blijvende complicaties kunnen veroorzaken. Kies voor een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigenstof die gemiddeld tussen de 9 en 12 maanden weer door het lichaam zelf wordt opgelost.
Als je fillers laat plaatsen, zullen deze niet sneller weggaan dan bij iemand die niet rookt. Behalve bij lip fillers, daar zal de beweging van het roken (tuiten van de lippen) de lip fillers wel sneller laten verdwijnen dan bij mensen die niet roken. Dat komt doordat de mond meer beweegt dan bij mensen die niet roken.
Koelen na behandeling
Door kou krimpt het bloedvat. Zodra er toch in het vat geprikt wordt, zal er minder bloed uitlopen dan wanneer het vat warm/groot is. Het koelen van het gebied voor en na de behandeling kan dus ook helpen bij het voorkomen/ minimaliseren van blauwe plekken.
Roodheid en zwelling van de huid zijn normale verschijnselen tijdens en kort na de injecties. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Blauwe plekken (bloeduitstortingen) verdwijnen meestal binnen 1-2 weken na de behandeling.
Door bijna alle fillers is een verdoving gemengd. Hierdoor is kort het eerste prikje voelbaar maar daarna verdooft het behandelde gebied. Hierdoor wordt een behandeling met een filler meestal als niet echt pijnlijk ervaren.