Gebruik altijd een top- en basecoat als je je nagels gaat lakken! Een basecoat zorgt dat het pigment van je nagellak niet in je nagel trekt. Breng 'm extreem dun aan, zodat-ie snel opdroogt en je geen raar dikke laag nagellak krijgt. Je topcoat zorgt voor glans en bescherming.
Het risico op strepen hangt van veel af: het merk, de formule en de kleur van nagellak. De oplossing voor dit probleem ligt in het aanbrengen. Daarvoor heb je een matte, transparante lak nodig. Als je strepen hebt, dan is de verleiding groot om meerdere lagen van dezelfde nagellak aan te brengen om ze te verdoezelen.
Je denkt misschien dat het sneller en gemakkelijker is, maar het is juist beter om twee tot maximaal drie dunne laagjes nagellak aan te brengen. Je kunt op deze manier nauwkeurig werken, je zult minder snel knoeien en de nagellak laat minder snel los.
Dat heeft te maken met een aantal zaken: hoeveel lagen nagellak je hebt aangebracht, hoe dik die lagen zijn en welke soort nagellak je gebruikt. In alle gevallen moet je minimaal twintig minuten wachten voordat je weer iets gaat doen met je handen.
Over het algemeen duurt het ongeveer enkele minuten voordat nagellak droog is en 1 tot 2 uur voordat nagellak volledig uitgehard is.
Lak dunne laagjes; less is more. Beter een paar dunne laagjes dan één heel dikke laag. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de vloeistof zich minder goed hechten, waardoor de nagellak er uiteindelijk sneller af zal gaan bladderen. Geduld hebben dus en dunne laagjes aanbrengen tot de lak niet meer doorzichtig is.
Nagellak verdunnen met nagellakremover of aceton
Nagellak kan gaan klonteren en verkleuren. De structuur van de nagellak is dan aangetast, waardoor je strepen krijgt als je de nagellak weer gebruikt. Ook kan de nagellak er mat uit gaan zien.
Een topcoat brengen we aan nadat we onze nagels gelakt hebben. Het is de eindlaag en dus de ultieme finishing touch.Bovendien beschermt de topcoat de nagellak zodat die langer mooi blijft.
Na het aanbrengen van de twee laagjes lak, wacht je twee minuutjes om de doorzichtige topcoat aan te brengen. Als alles goed gaat, is je nagel nu veel sneller droog. Doe nog wel voorzichtig want het is waarschijnlijk nog niet helemaal uitgehad en dan kan je met iets scherps de lak nog wel beschadigen.
French manicure tip 1: De perfecte witte rand maak je zo
Er zijn verschillende manieren om het witte nagelrandje aan te brengen. Gebruik bijvoorbeeld de Manicure Stift van Herome. Druk een paar keer op het onderste knopje en de witte vloeistof komt naar boven. Door het spitse puntje kun je heel secuur een lijn trekken.
Dit komt doordat het pigment van de nagellak in uw nagels trekt. De kleurstof mengt zich met de keratine, het eiwit van uw nagels. Daardoor ontstaat een gele gloed. U kunt dit simpelweg voorkomen door vooraf een basecoat, een doorzichtige nagellak, aan te brengen op uw nagels voordat u een gekleurde nagellak gebruikt.
Voor sterke nagels heb je calcium nodig. Je nagels voeden kan daarom op twee manieren: door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een badje van melk. Zorg wel dat je nagels helemaal nagellak vrij zijn voor een optimaal effect. Een badje van azijn behoort overigens ook tot oma's tips voor sterke nagels.
Niet schudden, maar rollen
"Nagellak moet je niet schudden, maar rollen," leert Jessica ons. Als je nagellak schudt, ontstaan er luchtbelletjes die de nagellak onregelmatig van structuur maakt.
Als je je nagels lakt, kan je het beste maar drie keer over je nagels heen gaan. Zorg dat je een flinke druppel aan het borsteltje hebt hangen als je hem uit het potje haalt.
Vermijd daarom langdurig contact met water en chemicaliën zoals schoonmaakmiddelen en nagellakremover. Het beste is om na het aanbrengen van de gellak om een paar uur te wachten met bijvoorbeeld handen wassen of douche( dit is ook een goede smoes om de afwas door iemand anders te laten doen).
Om welke nagellak gaat het? Vriendin houdt je niet langer in spanning, het gaat om de OPI nagellak. Deze nagellak droogt razendsnel en is bestand tegen krassen en beschadigingen. Hierdoor blijft je manicure er langer mooi uitzien.
De basecoat verbetert de hechting en beschermt tegelijkertijd de natuurlijke nagel.Met de topcoat bescherm je de kleur en voorkom je chippen van de nagellak. Met de sneldrogende tops van INM en Seche is je manicure ook nog eens heel snel droog.
Je brengt eerst een laagje basecoat aan. Daarna breng je het eerste laagje nagellak kleur aan. En na een paar minuten ook een tweede laagje nagellak kleur. Als laatste breng je een laagje topcoat aan.
Gebruik alcohol als remover
Doe wat alcohol op het wattenschijfje en laat deze even op de nagel zodat de alcohol kan intrekken. Vervolgens wrijf je het watje in één beweging van de nagel af. Het zou kunnen dat in een keer niet meteen heel de nagellak verwijderd is, doe dan hetzelfde maar dan meerdere keren.
Deze laag kun je makkelijk verwijderen met een Nail Wipe en een paar druppels Sparkling Finish. Let erop dat je de nagels na het uitharden eerst even laat afkoelen. Na 10 seconden verwijder je de plakkerige laag en breng je wat Smart Care Oil aan om je nagelriemen en nagels fijn te verzorgen!
Korte en vierkante nagels
Heb jij korte en hoekige nagels? Dan kun je het beste kiezen voor een neutraal gekleurd lakje, in zachtroze of nude tint. Een doorzichtige metallic kleur doet het ook goed bij deze nagelvorm. Door voor zachte tinten te kiezen, maar je de harde nagelvorm een stukje zachter!
Zit je er niet op te wachten om iedere week je nagels opnieuw te lakken, dan kies je voor gel nagellak. Gel nagellak blijft namelijk wel tot 2 weken stevig en goed op je nagels zitten. Sommige gellak blijft zelfs tot 3 of 4 weken zitten.
Nagellak is niet toegestaan omdat je handen dan, ook na het handen reinigen, nog ziektekiemen kunnen bevatten. Dat geldt ook voor kunstnagels en deze zijn dan ook niet geoorloofd.
Nagellak op teennagels
Hoe lang nagellak dan eigenlijk op je teennagels mag blijven zitten, vertelt medisch pedicure Annemarie van den Berg van AM Nails aan LINDA. “Wij adviseren om normale nagellak na twee tot drie weken van de teennagels af te halen. Dan is het heel belangrijk om het er echt helemaal af te halen.