De meeste puppy's kunnen in de leeftijd van 8-12 weken de nacht doorslapen. Het komt echter ook voor dat dit pas later kan.
Vaak houdt dit in dat je hond te weinig slaap krijgt en overprikkeld is. Een volwassen hond heeft ongeveer 16-18 uur slaap op een dag nodig. Een puppy heeft 20 uur slaap op een dag nodig. Vaak is het enige advies wat dan gegeven wordt: 'Je hond heeft rust nodig.
Zorg ervoor dat je hond vlak voor bedtijd de kans krijgt om te plassen en te poepen. Geef hem een paar uur voor bedtijd te eten. Zo heeft hij genoeg tijd om het eten te verteren en weer kwijt te raken. Probeer het uurtje voor bedtijd lekker rustig te houden zodat hij vast in de stemming komt om te slapen.
Wacht ook niet met de laatste maaltijd tot laat op de avond. Zo geef je je pup veel tijd om zijn eten te verteren, en voor een grote boodschap vóór bedtijd. Voor pups is het zéker belangrijk dat ze voedzaam eten krijgen.
Een pup van 12 weken slaapt ongeveer 18 uur per dag. Dit ligt echter ook aan het ras van de hond, de grootte en hoe actief je hond is. Over het algemeen slapen honden van grote rassen langer dan kleinere hondenrassen.
Wanneer ze zo'n 12 weken oud zijn, kunt u dit terugbrengen naar drie keer per dag. Met 6 maanden zijn de pups groot genoeg om hun voer in twee porties per dag te krijgen.
Hoe doe ik dit 's nachts? Wanneer je pup moe is 's avonds voordat je gaat slapen kan je hem rustig in de bench leggen met het deurtje dicht. Zet de bench de eerste dagen naast je bed of ga er zelf naast liggen in de woonkamer. De eerste nachten zal je pup onrustig zijn en behoefte hebben aan geruststelling.
Als de hond blaft, jankt, piept of gilt mag je de bench nooit opendoen, anders leert de hond dat dit gedrag succes oplevert en zal hij dit blijven inzetten om bevrijd te kunnen worden.
Loop het laatste rondje vlak voordat jullie gaan slapen en zorg dat in ieder geval één van de uitlaatrondes minimaal een half uur duurt. Extra tip: Wacht met je hond uitlaten tot minimaal een uur na zijn maaltijd om de kans op een maagtorsie te verkleinen.
Leg zijn favoriete snacks in de bench
Tip: geef hem een Kong in de bench. Hier kun je wat lekker instoppen waar je pup een tijdje mee bezig is om eruit te krijgen. Zo heeft hij geen tijd om te blaffen en heeft hij niet door dat hij na zijn smakelijke hapje ineens in de bench zit.
Zet s' avonds het water weg
Het weghalen van het waterbakje als je naar bed gaat, is namelijk erg effectief als je jouw puppy zindelijk wilt maken. Als je het water voor het slapen gaan weghaalt, verminder je de kans dat je pup 's nachts in huis plast.
Wanneer je hond gedrag vertoont wat je niet prettig vindt, dan zou je je hond kunnen straffen. Dat kan op allerlei manieren. Je kunt `nee´ zeggen, een ruk aan de lijn geven, een speeltje afpakken of een stroomband gebruiken. Al deze handelingen hebben als doel het gedrag te stoppen of te doen afnemen.
Wanneer er spanning op de riem komt, verander je direct 180 graden van richting en loop je de andere kant op. Wanneer de hond met je meeloopt en zonder spanning op de riem loopt, kun je hem belonen. Ook op deze manier leert de hond dat trekken averechts werkt en hem niet zal brengen waar hij heen wil.
Zorg er 's avonds voor dat de pup al redelijk moe is, maar stop met wilde spelletjes een half uur voor bedtijd. Leg de doek of knuffel uit het nest bij de pup. Een warme kruik in handdoeken kan ook helpen de nestsituatie te simuleren. Zorg dat de pup 's avonds laat nog de kans krijgt om zijn of haar behoefte te doen.
We krijgen regelmatig de vraag of het zielig is om een hond in een bench te doen. We kunnen daar een kort antwoord op geven! Nee, een hond in de bench is niet zielig, mits het goed aangeleerd is én je een goede sterke hondenbench hebt.
Vlak voordat je naar bed gaat, laat je jouw puppy nog even uit. Geef hem na zes of zeven uur 's avonds geen eten meer en laat hem daarna ook niet al te veel meer drinken. Dit zorgt ervoor dat je jouw puppy 's nachts minder of zelf niet moet laten plassen of poepen.
Een puppy (t/m 6 maanden) slaapt ongeveer 18 tot 20 uur. Dit heeft de pup nodig om te groeien, maar ook om alle prikkels te verwerken. Een jonge hond (vanaf 6 t/m 24 maanden) slaapt ongeveer 16 tot 18 uur. Een volwassen hond slaapt ongeveer 16 uur.
Soms lukt het binnen een week om je pup zindelijk te krijgen, soms duurt het wat langer. Dit is afhankelijk van hoe snel je hond leert. Mocht het na een paar maanden nog niet gelukt zijn, neem dan contact op met een dierenarts of gedragstherapeut.
Voorbeelden van lekkere tussendoortjes zijn: kabeljauwhuid, runderlong, pensstaafjes, sprotjes etc. Vaak is het ook mogelijk om deze snacks in kleinere stukjes te breken.
Op de vraag hoeveel jouw hond mag eten is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de leeftijd en het ras van je hond, maar ook het geslacht en hoe actief je hond is spelen een belangrijke rol.
De tijd tussen eten en de ontlasting van de hond verschilt per keer en verschilt per hond. De gemiddelde duur van de spijsvertering van de hond van A tot Z kan 12 tot ongeveer 24 uur duren, dus een tot twee keer per dag ontlasting is normaal.