Ouzo kan zowel puur als aangelengd met water gedronken worden.Ook kan je Ouzo serveren met een ijsblokje erin. Puur is het drankje kraakhelder, leng je het aan met water wordt de Ouzo wat melkachtig. Dit komt door de ethirische oliën uit de anijs, die moeilijk in water oplosbaar is.
Ouzo kan zowel puur als met water aangelengd worden gedronken.Ook kan de ouzo met een ijsblokje erin worden gedronken. Puur is de drank helder, met water aangelengd wordt ouzo iets melkachtig.
Goede ouzo bevat ongeveer 40% alcohol en is niet gemaakt om op te drinken. Het wordt altijd geserveerd met een glas water om te mixen; dat is wat het melkachtig wit maakt en helpt om de parfums beter vrij te geven. Het belangrijkste is om water toe te blijven voegen terwijl je drinkt om uitdroging en andere nare effecten te voorkomen.
Ouzo 12 is heerlijk om puur te drinken met ijs of voeg, volgens Griekse gebruiken, een klein beetje water toe. Ouzo 12 is het authentieke Griekse drankje dat de Griekse gezelligheid omarmt.
Het kruidenmengsel in ouzo bevat veel natuurlijke ingrediënten die gunstig zijn voor de spijsvertering. Het kan helpen om maagklachten te verminderen en de spijsvertering te bevorderen. Daarom wordt ouzo soms ook gebruikt als digestief na de maaltijd.
Wist je dat het drinken van ouzo daadwerkelijk een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen heeft? Het drinken van ouzo kan een maagklachten verlichten , hoofdpijn verlichten, tandproblemen verlichten en nog veel meer. Maar nog belangrijker is dat het heerlijk is om te drinken.
Hoeveel calorieën zitten er in Ouzo? Een glas ouzo (en tsipouro) bevat 120-150 calorieën . Het verschil hangt af van het alcoholpercentage van het distillaat. Hogere alcoholgraden resulteren in meer calorieën.
Optionele zoetstof: Een theelepel honing, agave of eenvoudige siroop kan een ouzodrankje opvrolijken, vooral als je van zoete cocktails houdt. IJs: IJs koelt deze Griekse cocktail en verdunt ook de andere ingrediënten op de juiste manier om de smaken in balans te brengen.
Deze Ouzo komt zoals de naam al zegt uit het stadje Plomari op het eiland Lesbos. Door vele Ouzo genieters is deze variant verkozen tot de beste Ouzo ter wereld. Na eenmaal geprobeerd te hebben, wil men nooit meer een ander merk !
Thee en infusies: Yuzu combineert uitzonderlijk goed met groene en zwarte thee , en versterkt hun natuurlijke smaken met zijn pittige tonen. Sappen en smoothies: De citrusachtige helderheid van yuzu kan rijkere fruitmengsels in evenwicht brengen en een verfrissende boost geven.
Hoe drink je Ouzo. Ouzo wordt gewoonlijk puur geserveerd, zonder ijs , en vaak in een hoog, smal glas genaamd een kanoakia (vergelijkbaar met een highballglas). Grieken kunnen ijskoud water toevoegen om de sterkte te verdunnen, waardoor de vloeistof ondoorzichtig, melkachtig wit wordt.
Veel klanten zijn vaste gasten, die van 16 verschillende merken ouzo nippen en toosten op het bord tegenover de ingang: "De hele wereld is een gekkenhuis, maar dit is het hoofdkwartier." Wij zouden "yamas" zeggen boven deze mezetafel.
Goed afgesloten sterke drank is onbeperkt houdbaar.
Ouzo is enkel in Griekenland te krijgen, is zoeter van smaak en daarom vergelijkbaarder met bijvoorbeeld de smaak van Italiaanse sambuca of Franse pastis of pernod. Raki is voornamelijk in Turkije te vinden, minder zoet en lijkt daarom wat meer op grappa.
Het heeft ook een relatief hoog alcoholpercentage van ergens tussen de 37,5 (de verplichte ABV om het een "ouzo" te noemen in Griekenland) en 50%. Ter referentie, wodka en gin zitten meestal op ongeveer 40% ABV, dus ouzo kan een zware slag zijn als je niet weet wat je kunt verwachten .
Ouzo en cola
De drop van de ouzo past zo goed bij de gekke chemische smaken in Coca-Cola . Je moet dit wel over ijs serveren en ik raad aan om het even te laten staan om de drank een klein beetje te verwateren. Het is de moeite waard om een blikje Coca-Cola te kopen! Meng en serveer over ijs in een tumbler.
Ouzo Plomari is de best smakende Ouzo ter wereld vanwege de kwaliteit van de ingrediënten. Het is de #1 verkopende Ouzo in Griekenland, de thuisbasis van Ouzo!
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Ouzo zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Ouzo kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Ouzo kan zowel puur als aangelengd met water gedronken worden. Ook kan je Ouzo serveren met een ijsblokje erin. Puur is het drankje kraakhelder, leng je het aan met water wordt de Ouzo wat melkachtig. Dit komt door de ethirische oliën uit de anijs, die moeilijk in water oplosbaar is.
Ouzo kan zowel puur als met ijs worden gedronken, of met water aangelengd worden. Het is een uitstekend ingrediënt om vis zoals zeewolf mee te bereiden, of in een cocktail als 'Aphrodite'. Puur is de drank helder, met water aangelengd wordt ouzo iets melkachtig.
Ouzo: wat wel en wat niet
Geniet van een warme of zonnige middag, of een uurtje traktatie in de vroege avond. Drink het koud, maar zet het niet in de koelkast . Doe een of twee ijsblokjes in een klein glas.
Zoals gezegd, het is "een beetje ouzo in het glas... ongeveer 2,5 tot 5 centimeter, dan evenveel water , en dan een ijsblokje erin. Het wordt koud gedronken.
Gezondheidsvoordelen en verantwoord genieten
Veel mensen waarderen ouzo vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Anijs kan helpen de bloeddruk te verlagen en ontstekingsremmende functies te ondersteunen . De antioxidanten beschermen cellen ook tegen schade en verbeteren de opname van ijzer uit voedsel.
Ten eerste is Ouzo een drankje dat uit Griekenland komt, terwijl Raki zijn oorsprong in Turkije heeft . Ja, het distillatieproces voor beide is vergelijkbaar, waarbij druivenpulp wordt gebruikt om een aparte anijssmaak te produceren. Maar de alcoholvolumes verschillen. Het belangrijkste verschil is dat Raki over het algemeen veel, veel sterker is dan Ouzo.
Ouzo is een alcoholische Griekse drank met anijssmaak, gemaakt van druivenresten, die eerst tot een soort grappa worden gestookt. In een tweede stookronde krijgt deze grappa vervolgens een anijssmaak. Het resulterende drankje is zoet en zijdeachtig, met een alcoholpercentage van rond de veertig procent.