Dit kan je zelf testen door je telefoon met NFC tegen je OV chipkaart of bankpas te houden. Je hoort een piepje wat inhoudt dat er een NFC tag gelezen wordt. Uiteraard kan je niet veel meer dan wat basis informatie uitlezen.
Om te controleren of jouw Android over NFC beschikt, kan je de gratis app 'Do I Have NFC' downloaden. De app laat meteen zien of je wel of geen NFC op je toestel hebt. Download je liever geen app, dan kan je het ook via de instellingen van je telefoon checken.
De NFC-chip bevindt zich net boven de luidspreker bovenaan uw iPhone. Plaats een NFC-tag in de buurt van de NFC-chip om deze te scannen. Na een succesvolle scan wordt een nieuw scherm geopend. Tip: als je een iPhone XR, iPhone XS of iPhone XS Max hebt, kun je NFC-tags scannen zonder de app te openen.
Vrijwel alle moderne Android smartphones (Android versie 6 of hoger) en iPhones (model 7 of hoger met versie iOS 13.2.3 of hoger) hebben dit. Als je smartphone geen NFC-lezer heeft dan kan je op dit moment de ID-check niet uitvoeren.
De meest voorkomende locatie van de NFC-chip op smartphones is achterin het toestel, in de buurt van de camera. Dit geldt voor veel Android- en iOS-apparaten. Het kan echter variëren afhankelijk van het telefoonmodel en de fabrikant.
Download en installeer de app "NFC eenvoudig verbinden" op uw Android-smartphone. Zoek naar "NFC eenvoudig verbinden" in de Google Play™ Store. De app kan mogelijk niet worden gedownload in bepaalde landen/regio's. Volg de instructies op het scherm om de app "NFC eenvoudig verbinden" op de smartphone te installeren.
Misschien is de afstand tussen de NFC-lezer en de chip in uw identiteitsbewijs te groot. Vaak helpt het om uw apparaat over het bewijs te verschuiven totdat er verbinding is. Hoesje: zit er een hoesje om uw telefoon of tablet? Verwijder deze dan en probeer het opnieuw.
Waar moet je op letten als NFC niet werkt op een Android-telefoon? Als NFC niet werkt op een Android-telefoon, moet je controleren of NFC is ingeschakeld en de instellingen voor het scannen van NFC-tags correct zijn geconfigureerd. Ook kan het zijn dat de NFC-antenne van de telefoon beschadigd is.
De inlogfunctie werkt met de nfc-chip die in het rijbewijs zit, mits het rijbewijs na 26 mei 2018 is afgegeven. Dit is te herkennen aan een ID-logo aan de achterzijde van het rijbewijs.
Deze chips kosten €15,95 per set (10 stuks). De NTAG215 heeft een bruikbare capaciteit van 540 bytes.
Let bij het kopen van een nieuwe smartphone goed op of er een NFC chip in het toestel zit. Dit vind je bij de specificaties. Veeg op het scherm van boven naar beneden en je zet NFC snel aan. Je kunt dit ook doen via de instellingen.
Gemiste mogelijkheden: Als je NFC uitschakelt, mis je de kans om te profiteren van nieuwe en toekomstige toepassingen van NFC. Besparing op batterijduur: NFC verbruikt een klein beetje batterij, dus door het uitschakelen hiervan, kun je enige batterijbesparing verwachten.
NXP TagWriter
Deze app van NXP, één van de grootste producenten van NFC-chips zit goed in elkaar en werkt met wizards, wat het gebruik ten goede komt.
Het mooie aan Near Field Communication is dat het heel simpel werkt. Zodra je een apparaat met NFC binnen 10 centimeter van een ander apparaat met NFC houdt, ontstaat er direct een verbinding. Aanzetten is niet nodig. Neem bijvoorbeeld betaling via NFC.
De chip in het nieuwe rijbewijs is vanaf de buitenkant niet zichtbaar. Er staan dezelfde gegevens op die ook op het rijbewijs te lezen zijn. Uitlezen is alleen mogelijk met de eenregelige cijfer- en/of letterreeks die op de voorkant van het rijbewijs staat”, zo laat de RDW weten.
Reisdocumenten. Een elektronisch reisdocument is een paspoort of identiteitskaart waarin een (onzichtbare) NFC chip zit. Deze NFC chip zit in de identiteitskaart en bij het paspoort in de houderpagina. Dit is de pagina waarop uw persoonsgegevens en foto staan.
De NFC Chip van het rijbewijs bevat alle relevante gegevens welke men ook leesbaar op het rijbewijs ziet, inclusief de kleuren pasfoto en verificatie / controle gegevens. Om deze NFC Chip te benaderen is het noodzakelijk om eerst de MRZ of QR-Code te lezen.
Houd uw telefoon dichter bij de betaalautomaat. Houd uw telefoon nog een paar seconden dicht bij de lezer. Houd uw telefoon een paar seconden buiten het bereik van de lezer en probeer het opnieuw. Als de betaling niet lukt, zoekt u het NFC-teken op de betaalautomaat of vraagt u de kassamedewerker om hulp.
Als u een kaart in uw Google Wallet wilt gebruiken om contactloos te betalen, moet Google Pay zijn ingesteld als uw standaard betalingsapp. Voeg een methode voor contactloze betalingen toe. Stel schermvergrendeling in. Uw telefoon moet aan de beveiligingsvereisten voldoen.
Als de functie contactloos betalen niet werkt kan dit te maken hebben met een verstoring in het signaal dat door de betaalterminal wordt gedetecteerd, de contactloze antenne kan defect zijn, de aangeboden kaart is defect of de kaart is niet geschikt voor contactloos betalen.
De Android-app van DigiD wordt vanaf februari niet meer ondersteund voor telefoons of tablets die draaien op een oudere versie dan Android 6.0. Dat blijkt uit een nieuwe versie van de DigiD-app die in de Play Store is uitgebracht.
Ga naar de website www.digid.nl. Klik rechtsboven op Inloggen Mijn DigiD. Selecteer de optie Ik wil inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.
Wanneer het niet lukt om in te loggen met DigiD of eHerkenning kan dat meerdere oorzaken hebben: u bent uw inloggegevens vergeten. er is een storing bij AIM. er is een storing bij DigiD of uw eHerkenningsleverancier.