Start met lopen op de plaats en stamp daarbij je voeten. Je mag dit best wat overdrijven om daarmee de energie naar beneden te laten stromen en je je voetzolen steeds beter gaat voelen. Stop met lopen en ga met je aandacht naar je voeten. Focus je op je voeten.
Je kunt je aandacht verleggen
Breng je aandacht bijvoorbeeld naar de ademhaling, of naar geluid, en focus daar sterk op. Zo vult je aandacht en je werkgeheugen zich grotendeels met de zintuiglijke gewaarwording van je focus, zodat de geest iets te doen krijgt, en het gedachten wat kan vertragen.
Accepteren is realisme, geen fatalisme. Het betekent niet 'bij de pakken neerzitten' of 'alles maar best vinden'. Probeer voor ogen te houden wat u in het leven belangrijk vindt, maar verlies uzelf niet in onrealistische gedachten over hoe het zou moeten of kunnen zijn.
Met name mindfulnessoefeningen kunnen je daarbij helpen. Ze helpen je om je aandacht te managen: slokken negatieve gedachten je teveel op, dan kan je je aandacht bewust richten op je lichaam en je gevoelens. Op die manier wordt loslaten steeds gemakkelijker. Ook simpele ademhalingsoefeningen kunnen je daarbij helpen.
het opletten, niet aan andere dingen denken vb: wilt u even luisteren, mag ik even uw aandacht? er aandacht aan schenken [er bewust mee bezig zijn] de aandacht trekken [z... gerichte belangstelling of interesse.
Probeer een paar keer per dag bewust aandacht aan je kind te besteden. Laat al je andere bezigheden even rusten en geef je kind je volle aandacht. Doe dit vooral als je kind uit zichzelf naar je toe komt en om aandacht vraagt. Bijvoorbeeld om een tekening te laten zien, of om te vragen of je een boekje voor wilt lezen.
Het is bekend dat de omgeving ons automatische gedrag beïnvloedt. Dat betekent dat we onbewust dingen doen die we helemaal niet willen doen. Alleen de situatie, de omgeving of de aanwezigheid van anderen, maakt dat we zwak zijn en toegeven aan het moment.
Accepteren begint met je openstellen voor de waarheid, de realiteit. Je hoeft het niet fijn te vinden, maar je staat de realiteit toe zoals die nu is. Het betekent niet dat je passief word of je bij iets neerlegt wat je kunt veranderen.
Vertrouw erop dat als je iets loslaat, of het nou een persoon is of iets anders, als het voor je bestemd is, komt het naar je terug of komt het in je leven! JIJ kunt creëren als je LOS LAAT !!
Laat de controle los. Het besef dat je de ander niet fundamenteel kunt veranderen, is moeilijk te accepteren. Maar het geeft je wel een enorme rust en vrijheid: je hoeft je niet meer continue druk te maken. Niet alleen doe je de ander daar een plezier mee, je helpt er ook jezelf mee.
Gedachten loslaten doe je niet door er een gevecht mee aan te gaan. Je richt eenvoudigweg je aandacht op iets anders. Ga iets doen met al je aandacht, dan laat je geest de negatieve gedachten los. Geregeld komen negatieve gedachten eerst nog een paar keer terug, ze zijn niet meteen helemaal weg.
Je hoeft het niet 'beter' te maken of te veranderen. Accepteer de pijn zoals deze is, met rustige aandacht. Je zult merken dat het rotgevoel dan meteen afneemt. Met andere woorden: je laat het daadwerkelijk los omdat je er niet tegen vecht en er geen energie in steekt.
Heel simpel: ga zitten of liggen en adem diep in en uit. Sluit je ogen, en haal je aandacht naar je ademhaling. Zeg bijvoorbeeld ”in” en ”uit” in je hoofd bij iedere in- en uitademing. Wanneer je merkt dat je afgeleid raakt, breng je je aandacht rustig weer terug.
Als je bijvoorbeeld even afstand wilt nemen van emotionele stress op je werk, neem dan zodra je thuiskomt een paar minuten om tot rust te komen, bijvoorbeeld door te mediteren of naar muziek te luisteren. Of neem tijdens je lunchpauze even de tijd om iets te doen wat je leuk vindt, zoals lezen, of een eindje wandelen.
Omdat wegdrukken van de gedachte niet werkt, is het goed om er of helemaal geen aandacht aan te schenken of om de gedachte juist heel erg uit te vergroten. Als je veel last hebt van intrusies is het belangrijk om hierover te praten met iemand die je vertrouwt.
Als hij constant dingen naar je stuurt en om je mening vraagt en daar zijn best voor doet, laat dat zien dat hij aan je denkt. Als hij je heel vaak berichten stuurt en altijd heel snel reageert op jouw berichten, dan is dat een goede graadmeter om te zien of hij veel aan je denkt.
Complimentjes zijn gewoonweg een hele simpele manier om een man te versieren, zowel in het echt als via tekst. Stuur hem dus af een toe een complimentje, bijvoorbeeld als hij een nieuwe foto op Whatsapp, Facebook of Instagram heeft. Het is een kleine moeite die een groot verschil maakt.