Ga op je laptop of telefoon naar 'Verbindingen'.Daarna kies je voor het netwerk 'Wifi in de trein'. Daarna kom je op een pagina waar je de voorwaarden moet accepteren. Als je dat hebt gedaan kan je daarna direct gebruik maken van het internet.
Hoe werkt wifi in de trein? Reis je met een trein voorzien van draadloos internet, ga dan op je laptop of telefoon naar 'Verbindingen'.Daarna kies je voor 'Wifi in de trein' en ben je binnen een paar seconden verbonden.
In Nederland hebben bijna alle intercity's wifi. Sprinters hebben geen wifi, vanwege de korte afstanden die veel mensen met deze trein reizen. Veel internationale treinen zijn wel weer uitgerust met wifi. Denk aan de Thalys, Eurostar en ICE.
Behalve de naam van het wifi-netwerk in de trein verandert er voor gebruikers vooralsnog helemaal niets. De wifi-verbinding in de trein heette altijd T-Mobile, maar krijgt nu de naam Wifi In De Trein. In sommige treinstellen heeft de NS het ssid al aangepast, in veel andere treinstellen moet dat nog gebeuren.
Maximale snelheid: 450 kbps. Aantal modems per trein: 3 (van verschillende providers) Geschikt voor: o.a. audio, social media, WhatsApp, browsen en e-mail.
Is er wifi aan boord van de trein? Momenteel bieden we geen wifi aan in de treinen omdat de kost daarvoor te hoog is.
Er is gratis wifi aanwezig in alle ICE treinen, zowel in 1e als 2e klas. U kunt aan boord dus gewoon werken, e-mailen of gebruik maken van social media.
In Nederlandse treinen waren de stoelen van de eerste klas tot het begin van de eenentwintigste eeuw vrijwel altijd blauw en de stoelen van de tweede klas rood. Daarna werd dat precies andersom: rode stoelen in de eerste klas en blauwe in de tweede.
#5 De definitie van een stiltecoupé
Iedere trein heeft er één of twee. Je ziet bij de ingang en op de ramen waar ze zich bevinden. Je mag er niet bellen, niet praten, maar ook niet fluisteren of giechelen.
Voor de reizigers betekent dit dat zij, waar dan ook in de trein, met een usb-kabel hun elektronica kunnen opladen.
WiFi passes. Als er WiFi is op uw vlucht, kunt u een van de WiFi passes kopen. Welke passes beschikbaar zijn, hangt af van uw bestemming en het type vliegtuig waarmee u vliegt. U kunt de WiFi passes tijdens het inchecken aanschaffen, of wanneer u aan boord bent.
NS Perronwijzer-app. Als je de borden boven de perrons niet of lastig kunt lezen, kun je de NS Perronwijzer-app downloaden. In de app vind je de informatie over de eerstvolgende trein die vertrekt op het perron waar jij je bevindt. Zo kun je een laatste check doen of je in de juiste trein stapt.
Meestal laten luchtvaartmaatschappijen met een wifi-symbooltje op je ticket of reserveringspagina zien dat er mogelijk internet is aan boord. Gratis wifi vind je slechts bij enkele buitenlandse luchtvaartbedrijven, waaronder JetBlue Airways, Emirates, Qatar Airways, Aer Lingus en Air New Zealand.
Er zit geen verschil tussen sprinters en stoptreinen; alleen de NS gebruikt er een andere naam voor. De sprinter vormt samen met de intercity een van de twee treindiensten van de NS. De sprinter stopt op alle stations (dus ook de kleinere stations) en de intercity stopt alleen op de grote stations.
Bij bussen, schepen en treinen wordt het systeem daarnaast ook om milieuredenen gebruikt. Bij gebruik van reguliere toiletten worden de urine en ontlasting eenvoudigweg naar buiten getransporteerd waarna ze op de rails, de weg of in het water achterblijven.
Onze Intercity's en nieuwe Sprinters beschikken allemaal over een toilet. Daarnaast worden nu 131 oudere sprinters vernieuwd en deze krijgen dan ook een toilet. Dat betekent dat eind 2021, op een handjevol na, al onze treinen een toilet hebben.”
Het verschil tussen de 1e en de 2e klas in de trein zit in het geleverde niveau van comfort en faciliteiten. Een 1e klas Interrail Pass is duurder dan een 2e klas Interrail Pass, maar geeft je ook toegang tot zitplaatsen met meer ruimte en extraatjes, zoals eten en drinken.
Een vliegreis belast het milieu maar liefst 8 tot 12 keer zoveel als dezelfde reis per trein. Het verschil is het grootst op een korte reisafstand (minder dan 700 kilometer). Verder draagt een vliegreis 1 tot 4 keer zoveel bij aan het broeikaseffect als dezelfde reis per auto.
In de NS treinen mag je alles eten en drinken zolang het andere reizigers niet stoort.
Boek bij NMBS Internationaal uw InterCity-Express (ICE) treintickets tegen de beste prijzen voor reizen tussen Duitsland, België, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.
Bedenk wel dat er drie treincategorieën zijn: A = ICE (die rijdt van Amsterdam naar Arnhem/Düsseldorf, B = IC/EC (de rechtstreekse trein van Amsterdam naar Berlijn) en C = regionale treinen in Duitsland. Dus als je met de IC (categorie B) reist, mag je niet met de ICE mee!