Wat zeker ook helpt is hydrateren, in de kern niets anders dan voldoende water drinken. Zorg dat je echt de anderhalve liter water per dag tot je neemt. Doe je dat niet, dan worden de bloedvaten onder de ogen groter en dat geeft vaak de donkere kringen onder de ogen. Ook een washandje kan soms al wonderen doen.
Ook hormoonwisselingen kunnen zorgen voor de nodige wallen. Zo zul je zien dat de wallen tijdens je menstruatie bijvoorbeeld erger zijn. Om ze weg te werken, is in dit geval niet één bepaalde optie. Het enige wat je kunt doen is genoeg slapen en gezond eten, zoals je eigenlijk altijd al zou moeten doen!
Kies een dekkende concealer
Heb je wallen én donkere kringen, dan kun je die camoufleren met een dekkende concealer. Kies voor een rozige tint, die neutraliseert de blauwtonen van je kringen.
Er zijn ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen wallen. Zoals gezegd helpt kou tegen zwellingen, dus leg 's ochtends een washandje met ijsklontjes of koude komkommerschijven op je ogen. Dit helpt, al is het slechts tijdelijk. Een bekend oma weet raad-middel is ook aambeienzalf, dat zwellingen doet afnemen.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Komkommers bevatten veel cafeïnezuur. Deze stof vermindert het vasthouden van vocht dat vaak optreedt als gevolg van te veel zout. Dat is waarom komkommerschijfjes op je ogen werken tegen een gezwollen huid of wallen onder je ogen (zoals je wel eens in de film ziet – en ja, het werkt echt).
Als je weinig slaapt, kun je dus eerder last hebben van wallen door vocht. Bovendien worden de bloedvaten onder je ogen dikker als je erg moe bent. Dat komt doordat je lichaam de slaperigheid compenseert door meer cortisol aan te maken. Daar word je alert van, maar het zorgt ook voor wijdere bloedvaten.
Zo hebben roken en het drinken van alcohol een negatieve invloed op je huid. Het roken van sigaretten zorgt voor een slechte bloedcirculatie, waardoor er wallen onder je ogen kunnen ontstaan. Wallen onder de ogen komen ook regelmatig voor bij personen die vaak en overmatig veel alcohol drinken.
Wallen onder de ogen zijn een ophoping van vet of vocht onder de huid. Soms uit een overschot van huid zich ook in wallen, bijvoorbeeld door rimpels. Wallen onder de ogen geven over het algemeen geen klachten, maar worden vaak wel als cosmetisch onaantrekkelijk ervaren.
Vochtwallen laat u behandelen door Ooglift om weer een frisse, jonge uitstraling te krijgen. Door de overtollige huid en vet weg te nemen, verminderen de zakken of wallen onder de ogen.
Leg het watje daarna op je gesloten ogen voor ongeveer tien minuten. Als je dit regelmatig doet en daarna goed afspoelt met water, is de kans groot dat je snel resultaat ziet.
Er zijn diverse pigmentlasers bekend die het overmatige pigment bij donkere kringen kunnen verminderen. Iedere laser heeft haar voor- en nadelen. Zowel Q-switched nanoseconde lasers als de ultrasnelle picoseconde lasers zijn ingezet om dit probleem aan te pakken.
Controleer bijvoorbeeld hoeveel zout, alcohol of koffie u gebruikt. U kunt ook zelf de zwelling van het ooglid verminderen. Leg hiervoor voor het slapengaan een koude, natte washand of natte kompressen op uw ogen. Als u zich zorgen maakt over uw dikke oogleden kunt u het beste even langs de huisarts gaan.
De bekendste remedie tegen wallen en kringen zijn theezakjes (het liefst van kamillethee). Leg je gebruikte theezakjes in de koelkast en leg de gekoelde zakjes minimaal 10 minuten onder je ogen. Ook koude komkommerschijfjes, koele lepels en ijsblokjes helpen tegen de wallen en kringen.
Vitamine K
De bevroren groente gaat roodheid, puffiness en zelfs acné littekens te lijf. Dermatoloog Beth Goldstein onderschrijft de voordelen van komkommer. 'Vitamine K helpt bij het verminderen van donkere kringen. Dat komt omdat vitamine K een in vet oplosbare substantie is die helpt bij de doorbloeding.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Helpt tegen acne
Heb je regelmatig last van acne of puistjes ? Dan kan uierzalf zeker een verlichting zijn voor u. De zalf kan acne bestrijden, omdat het licht ontsmettend en verzorgend werkt. Natuurlijk als je last hebt van ernstige acne kun je beter een dermatoloog of schoonheidsspecialist raadplegen.
Dikke ogen of lippen komt door vocht in uw huid of slijmvliezen. Ook uw tong, keel, handen, voeten en geslachtsorganen kunnen dik zijn. De oorzaak blijft vaak onbekend. Medicijnen, virussen, voeding of insectenbeten kunnen een oorzaak zijn.
Wallen zijn verdikkingen onder de ogen die ontstaan door een ophoping van vet en/of vocht in de onderste oogleden. Wallen kunnen ontstaan door verschillende externe- en interne factoren. Op sommige factoren kun je een invloed hebben, zoals vermoeidheid en stress.