Besprenkel de tapapplicatie met Sterilium en laat dit even intrekken. De lijmlaag krijgt kans om op te lossen en vervolgens kan de tape rustig verwijderd worden. Gebruik van prikkelende stoffen(bijvoorbeeld alcohol) is af te raden wanneer er sprake is van een lymfe probleem of wondjes.
Laat de huid in warm water met zeep weken om de lijm los te krijgen. Hierna zou je het gemakkelijk eraf kunnen pellen. Citroensap. Als je een gevoelige huid hebt, kun je in plaats van zeep, citroensap gebruiken.
Doe babyolie op een watje en wrijf hiermee de resten weg. Een andere olie, zoals massageolie, doet ook goed dienst als pleisterverwijderaar. Tot slot kan ook een vette crème of zonnebrandcrème op een watje pleisterresten verwijderen.
Aceton zorgt ervoor dat de lijm moeiteloos oplost. Breng dit aan op een doek, een stuk keukenpapier of een wattenschijfje en wrijf hiermee over de resten om voor een schoon resultaat te gaan. Met olijfolie of slaolie kunt u plakband verwijderen van verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld van plastic en glas.
Wanneer de tape onzorgvuldig verwijderd wordt, of verkeerd wordt aangebracht met bijvoorbeeld te veel rek, kunnen huidirritatie en blaren ontstaan.
Gemiddeld zal een kinesiotape 4 à 6 dagen blijven zitten. Applicaties bij een hand of voet kunnen sneller loslaten. Na aanbrengen de tape goed wrijven voor optimale hechting. De tape neemt de huidwarmte aan en hecht na ongeveer een half uur optimaal.
Lijmresten van tape verwijderen met een stickerverwijderaar
Je doet een beetje verwijderaar op een zachte doek en wrijft hiermee de lijmresten weg. Een andere optie is het gebruik van WD40. Ook dit middel koop je bij de bouwmarkt. Spuit een beetje op de lijmresten, laat het even intrekken en poets de resten weg.
Een kleine operatiewond sluit in principe tussen 24 en 48 uur. Na 48 uur mag u voor het eerst het verband of de pleister verwijderen. Door de operatie kan er zwelling ontstaan rondom de wond, waardoor het wondgebied ook wat harder aan kan voelen. Er kan ook wondvocht in de wondholte lopen.
Moet je een pleister plakken, zorg er dan voor dat de kans zo klein mogelijk is dat deze aan de wond vast gaat kleven. Plak een pleister altijd met het wondkussen goed over de wond. Zorg er ook voor dat de wond goed droog is voordat je de pleister plakt.
Oud stucwerk verwijderen noemen we ook wel 'afbikken'. Dit dient heel voorzichtig gedaan te worden, omdat je makkelijk schade aan de wand of het plafond kunt toebrengen. Een sloop- of breekhamer is niet geschikt voor deze klus. Een plamuurmes om het stucwerk af te steken is een betere optie.
Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.
Pak een stuk tape van 18 centimeter en zorg ervoor dat de uiteinden op de bovenkant van de duim beginnen. De splitsing van de tape moet eindigen ter hoogte van het achterste gewricht. Vouw beide stroken links en rechts om de duim heen. Maak de rest van de tape, over het polsgewricht, tot aan de zijkant van de arm vast.
Als het oppervlak niet beschadigt, kun je de secondelijm losmaken met aceton. Doe dit met een zachte tandenborstel. Als de lijmresten niet weggaan, kun je meer aceton gebruiken, maar gebruik het met mate. Zodra de secondelijmvlek is opgelost, maak je het oppervlak schoon met een schone doek en wat water.
Stickerverwijderaar
Zoals we je eerder vertelden dat kauwgom makkelijk te verwijderen is met pindakaas, zijn stickers en lijm dat ook! Vergeet die chemische stickerverwijderaars en pak gewoon wat pindakaas. Smeer wat over de sticker of lijmvlek heen en veeg het vervolgens weer af met een doekje.
Lijmresten kunt u soms verwijderen met heet water. Lijm op waterbasis is namelijk oplosbaar in heet water. Hardnekkige lijmresten zijn ook weg te schuren; met een plamuurmesje, schuurpapier of schuurmachine.
Leukoplast verwijderen is eenvoudig; maak de tape of het kleefverband helemaal vochtig maken met de de Leukotape remover, knip het verband of de tape open en verwijderen deze. Gebruik (indien aanwezig) handschoenen. Let op: Herhaaldelijk contact kan een droge huid veroorzaken.
Is de secondelijm al helemaal hard geworden? Dan kun je wat nagellakremover met aceton of zelfs pure aceton erbij pakken. Druppel wat van de vloeistof op de plek met lijm en laat deze een paar seconden intrekken. Pas op!
Zo kan witte azijn of ontsmettingsalcohol ook helpen bij het verwijderen van een sticker. Ook olijfolie is een fantastische stickerverwijderaar. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de vervelende sticker. Na een minuut of 2 glijdt de sticker zo weg.
Gemorste contactlijm verwijderen
Wanneer je gemorste lijmresten wil verwijderen, kun je het beste een doek gebruiken. Deze doordrenk je met de lijmverwijderaar van Rectavit. Vervolgens leg je de doek op de lijmresten van waar je gemorst hebt. Dit moet minder lang inwerken, namelijk vijf tot tien minuten.
De tape mag nat worden; u kunt er dus normaal mee douchen. Na het douchen de tape deppen, niet wrijven. Na het douchen blijft de tape nog wat langer nattig aanvoelen, dit omdat de tape van stof is.
Rood om te toniseren (activeren) en blauw om te detoniseren (verkoeling). Beige kan altijd en vindt men vaak aangenaam omdat het niet opvalt. Wij weten uit ervaring dat de kleefkracht per kleur en persoon kan verschillen en bijvoorbeeld zwart stugger aanvoelt dan beige (hoewel het productieproces hetzelfde is).
Douchen of zwemmen met CureTape®
CureTape® is waterresistent. Douchen, zwemmen of baden vormt om die reden geen probleem. De stof (katoen) waar CureTape van gemaakt wordt, neemt wel water op, het beste kun je voorzichtig de tape droog deppen met een handdoek.