Spoel het rietje met warm water onder de kraan. Laat het water een paar keer na elkaar door het rietje lopen. Kon je niet onmiddellijk je rietje reinigen? Laat het dan eerst een kwartiertje weken in warm water zodat aangekoekte restjes makkelijker loskomen.
RVS Rietjes - Top!
Rietjes kunnen in de vaatwasser en blijven mooi. Kwaliteit is goed.
Hoe werkt een rietje? Een rietje of strootje is een (bio)plastic, siliconen, papieren of metalen buisje om drinken mee op te zuigen. Door het zuigen creëert u een onderdruk in het rietje. De luchtdruk die op het vloeistofoppervlak drukt, zorgt dat de vloeistof omhoog komt naar en in uw mond.
Vanaf vandaag mogen plastic rietjes niet meer worden verkocht, tenzij ze een Europees keurmerk hebben.
Door deze plasticsoort komen microplastics in het milieu. Het verbod geldt sinds 3 juli 2021. Wattenstaafjes en rietjes die aan de norm voor medisch hulpmiddel voldoen, mogen nog wel worden verkocht.
Om een papieren rietje te maken moet je eerst een boom planten, dan omkappen, dan verpulveren en vervolgens in een buisje persen. Daarbij worden meer grondstoffen (meer co2) gebruikt dan bij het maken van plastic rietjes. Daarnaast geldt lang niet voor elk papieren rietje dat ze biologisch afbreekbaar zijn.
Een rietjesbeker is beter dan een tuitbeker, omdat het drinken uit een rietje goed is voor de ontwikkeling van de mondspieren. Een ander voordeel van de rietjesbeker is dat je kindje deze zo horizontaal mogelijk moet houden om te kunnen drinken. Hierdoor wordt het nekje van je kindje niet belast tijdens het drinken.
Bamboe rietjes zijn, in tegenstelling tot plastic rietjes, biologisch afbreekbaar. Daarnaast hoef je ze ook niet na 1 keer gebruiken weg te gooien. Als je ze goed schoon houdt kan je ze jarenlang gebruiken. Om ze schoon te maken kan je ze even onder een lopende kraan houden.
Om de beker schoon te maken hoef je alleen maar het rietje uit de beker te halen en de twee delen uit elkaar te trekken. Maak het deksel schoon zoals bij de tuitbeker hierboven, en maak vooral het rietje goed schoon. Gebruik de lange, dunne rietjesborstel en warm zeepsop.
Bamboe rietjes kunnen in de vaatwasser. Wel zo prettig, want zo wordt het schoonmaken wel heel eenvoudig.
Wist je dat met een rietje drinken goed voor je tanden is. Ieder zoet, zurig, koolzuurhoudend drankje (bijvoorbeeld limonade, sinaasappelsap of cola) pleegt een aanval op je glazuur. Door een rietje wordt de vloeistof net langs je tanden geleid, dat is dus minder schadelijk.
Kleine kinderen vinden de eerste kennismaking met een rietje vaak niet makkelijk, het helpt om eerst eens samen te oefenen met een rietje in een glas. Zo leert je kleintje bubbels te maken door te blazen en merkt hij op hoe hard hij aan het rietje moet zuigen zodat het water naar boven komt.
Je peuter kan een rietjesbeker gebruiken vanaf zo'n twaalf maanden. Je kind leren drinken met een rietje gaat het makkelijkst als je hem eerst laat proberen met een wat dikkere vloeistof. Ook kan het helpen om te oefenen met een rietje uit een glas, vooraleer je de drinkbeker aanbiedt.
Slechte afbreekbaarheid: Een plastic rietje is gemaakt van polypropyleen. Plastic rietjes komen om verschillende redenen in het milieu terecht. Vervolgens duurt het tot 500 jaar voordat polypropyleen is afgebroken.
Bamboe rietjes zijn het perfecte duurzame alternatief voor de traditionele vervuilende rietjes van plastic. Ons product is natuurlijk en herbruikbaar.
Je kunt deze bamboe rietjes heel goed hergebruiken. Bestand en gemakkelijk schoon te maken, deze rietjes zullen niet rotten of schimmelen. Weg met die giftige en vervuilende plastic rietjes.
Beschrijving. PLA rietjes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor plastic rietjes. Sinds 2021 zijn plastic rietjes niet meer toegelaten door het verbod op wegwerpplastic (SUP). De PLA rietjes in ons assortiment worden gemaakt van de hernieuwbare grondstof maïszetmeel.
36.400.000 RIETJES
Worden jaarlijks gebruikt in Europa. Hiermee kun je 1x in de 2 dagen om de evenaar, een jaar lang. Helaas kunnen we niet nauwkeurig inschatten hoeveel plastic rietjes er in Nederland worden gebruikt.
Vanaf zaterdag zijn zaken als plastic bestek en bordjes, plastic wattenstaafjes en plastic rietjes verboden in de hele Europese Unie. Winkels mogen dan geen nieuwe voorraden van dergelijke producten inslaan.
Gebrek aan containers zorgt voor tekort aan onder meer boterhamzakjes. Het gebrek aan containers, dat nu al anderhalf jaar duurt, en corona-uitbraken in verschillende landen zetten druk op de logistieke keten. Eerder werd al duidelijk dat winkels daar last van hadden, maar nu blijken ook supermarkten eronder te lijden.
De nieuwe wetgeving gaat in op 3 juli 2021.
Onder het SUP-verbod vallen alle producten die deels of geheel gemaakt zijn van plastic en niet ontwikkeld zijn voor meermalig gebruik. Het gaat hierbij om elke vorm van plastic, dus ook bio(based)plastics, zoals PLA en PBS, vallen onder het verbod.
Herbruikbare bekers en maaltijdverpakkingen moeten volgens de overheid de norm worden. Ondernemers mogen daarom vanaf juli 2023 geen gratis plastic wegwerpbakjes en -bekers meer meegeven aan klanten. Lees hier wat de nieuwe regels voor jou betekenen.