Gebruik lauwwarm water om het grootste deel van je make-up en het vuil op je gezicht te verwijderen. Gebruik vervolgens een make-up remover die jij fijn vindt en die het beste bij jouw huidtype past. Afhankelijk van je voorkeur kan je gebruik maken van een lotion of een reinigingsmelk.
Weg met die make-up!
Je gezicht moet elke avond worden gereinigd. Als je ook nog make-up op hebt gehad, dan kan je huid geïrriteerd raken. Daarom is het zo belangrijk om elke avond je gezicht grondig te reinigen en make-up te verwijderen met make-up remover.
Niet wrijven maar deppen
Breng liever eerst make-up remover aan met een watje en houd dit watje 20 seconden tegen de huid. De make-up wordt losgeweekt, zodat je niet hoeft te wrijven. Met deppende bewegingen kun je de make-up gemakkelijk weghalen. Deze techniek kun je ook toepassen voor het verwijderen van mascara.
Olijfolie: oké, ga naar de keuken en grijp de olijfolie. Jep, dit is écht een geweldig alternatief voor de standaard make-up remover. Irriteert de ogen niet, maakt je huid zacht en is goed voor je huid. Doop gewoon een watje in de olijfolie en haal je oogmake-up eraf.
2. Verwijder alle make-up van je gezicht. Make-up resten van oogschaduw, foundation of een blush kunnen ervoor zorgen dat je poriën verstoppen. Gebruik lauwwarm water om het grootste deel van je make-up en het vuil op je gezicht te verwijderen.
Waterproof mascara verwijderen
Laat je mascara door middel van het zuiverende water eerst even losweken door de wattenschijfjes met het micellair water erop te laten rusten, en veeg het daarna gemakkelijk van je wimpers.
Bevochtig voor elk oog een doekje met make-upremover. Druk met het doekje enkele seconden voorzichtig op de oogleden en beweeg het langzaam van boven naar onder en van binnen naar buiten. Begin zeker niet te wrijven of te schrobben, dat irriteert de gevoelige huid rond je ogen alleen maar.
Wil je alleen een gezichtsolie maken dan zijn de volgende drie basis oliën hiervoor prima geschikt. Arganolie, Jojoba olie en Hennepzaadolie. Deze oliën zijn geschikt voor alle huidtypes en worden gemakkelijk door de huid opgenomen, deze oliën trekken redelijk snel in de huid en laten geen vettig residu achter.
Om de vlek weg te krijgen, spuit je gewoon de haarlak op en laat je het tien minuten zitten. Pak dan een oude tandenborstel en schrob tot de vlek weg is. Als het nog enigszins zichtbaar is, kun je er voor kiezen om het kledingstuk in de wasmachine te doen.
Als je dagelijks alleen maar een lichte BB cream of een beetje concealer op de probleemzones draagt, is een micellar cleanser of cleansing water genoeg om je make-up eraf te halen.
Snapscara® mascara geeft je wimpers subtiel volume zonder klontjes. Door de formule is Snapscara makkelijk aan te brengen én makkelijk te verwijderen zonder te boenen. Een ideale mascara voor gevoelige ogen.
Kies altijd een speciale reiniger voor waterproof make-up, zoals ICI PARIS XL Oogmake-Upremover of Biotherm Biocils Waterproof Oogmake-Up Remover. Doordrenk twee wattenschijfjes met de remover, leg die op je gesloten ogen en laat ze even liggen. De reiniger krijgt zo de tijd om de make-up los te weken.
Micellair water is een mild reinigingsproduct, waarmee je gemakkelijk make-up, mee-eters of andere vuiltjes van je gezicht verwijdert. Dit wondermiddeltje dankt haar naam aan haar bijzondere bestanddelen micellen. Dit zijn kleine zeepdeeltjes die vuil en make-up aantrekken als een soort magneetjes.
Valse of langere wimpers verwijder je best met de grootste voorzichtigheid, zonder er zomaar aan te pulken. Gebruik daarom altijd make-up remover om ze te verwijderen. Dep een wattenstaafje in een ontschminker op oliebasis om de lijm wat losser te maken voor je de wimpers verwijdert.
Kies een milde remover op waterbasis
Om je oogmake-up te verwijderen kies je het beste een remover op waterbasis. Producten met olie kunnen namelijk een filmpje achterlaten dat jouw gevoelige ogen kan irriteren. Helemaal fijn is het wanneer je oogmake-up remover de tere huid rondom je ogen kalmeert en verzacht.
Make-upremovers bestaan uit verschillende ingrediënten, omdat er voor verschillende soorten make-up verschillende removers zijn. De meeste removers zijn op olie- of alcoholbasis.
Het simpele antwoord: ja. Waterproof mascara is gemaakt met olie, waardoor je je wimpers als het ware van een plastic laagje voorziet. Fijn, want hierdoor loopt je mascara niet uit.