Goede verzorging. Smeer zo vaak mogelijk je billen in met een verzorgende crème of olie. Doe dit met een masserende beweging, dit zorgt voor een goede bloedcirculatie waardoor je minder snel cellulitis krijgt. Je billen blijven daardoor dus langer strak en glad.
Mooie ronde billen krijg je alleen door je spieren te versterken. Duik daarom de sportschool in en verzwaar je oefeningen, zoals squats en lunges, door gewichten te gebruiken. Daarnaast kan je in de sportschool gebruik maken van verschillende apparaten, zodat jij jouw bilspieren nog specifieker kan trainen.
Zorg voor een zachte ondergrond en ga op de grond liggen. Leg je armen langs je lichaam en trek je knieën op. Beweeg langzaam je heupen omhoog zodat je lichaam een diagonale lijn vormt. Span je bilspieren zoveel mogelijk aan en hou deze positie zolang mogelijk vast.
De squat is waarschijnlijk de bekendste bilspieroefening. En niet voor niets; met de squat train je bijna elke spier in je billen en bovenbenen. Bovendien kun je de squat zo zwaar maken als je zelf wilt; door een zwaarderebarbell te gebruiken, dieper door je knieën te gaan of de oefening vaker uit te voeren.
Sommige vrouwen zijn trouwens genetisch gezegend van een ronde bilpartij, zonder hiervoor getraind te hebben. Mazzelaars! Maar voor iedereen die niet geboren is met de 'ronde billen genen', hierbij het verhaal erachter. De billen bestaan uit drie spieren: de Gluteus Minimus, Gluteus Medius en de Gluteus Maximus.
Naast dat je sterkere en gespierdere billen kunt ontwikkelen met spinning, kun je er ook voor zorgen dat je billen er strakker uit komen te zien door spinning. Dit komt omdat je met spinning veel calorieën verbrand. Spinning is daarom een prima manier om af te vallen.
Traplopen.
Zoals je wel weet, is het nemen van de trap natuurlijk altijd een beter idee dan de roltrap of lift. Bij traplopen gebruik je vooral je billen en bovenbenen - je spieren worden gestimuleerd en dat zorgt voor een betere doorbloeding. Je spieren worden warmer en dat trekt uiteindelijk de huid strak.
Meestal wordt 2 keer per week squatten toch wel als dé ideale frequentie gezien voor de billen. Een goed voorbeeld van een schema waarbij er elke dag gesquat wordt, is de zogenoemde (30 day) squat challenge.
Je geeft te snel op
'Dat kost tijd: het duurt zo'n 6 tot 8 weken voordat je echt resultaten zult zien en grote spiergroepen zoals je billen, van vorm zullen veranderen. In die eerste weken geven veel mensen al op, omdat ze niet meteen de resultaten zien die ze zouden willen.
Elk individu heeft er twee (afwijkingen zijn zeer uitzonderlijk, bijvoorbeeld bij sommige Siamese tweelingen), in spiegelbeeld langs weerszijden van de anus. Het analoge lichaamsdeel van vele zoogdieren wordt eveneens de bil(len) genoemd.
Doe hip thrusts in bed.
Je kent 'm wel, de hip thrust. Nou, misschien ken je 'm niet, maar de oefening - waarbij je plat op de grond ligt met je knieën gebogen en waarbij je jouw heupen omhoog duwt - is een echte aanrader. Terwijl je dit doet, is het belangrijk om je bilspieren goed aan te spannen.
Het verbetert je houding
Een gezonde rug wordt gesteund door sterke rug- en buikspieren en dat is waarbij de squat van pas komt. De spieren die sterker worden als je vaak squat, zijn ook de spieren die je houding verbeteren. Het versterkt bovendien de spieren in je onderrug.
Met een wandeling gebruik je namelijk vooral de spieren in je benen en billen. Dus lopen is zeker goed voor je billen en benen! En hoe meer je traint, hoe sterker ze worden. Met een stevige wandeling span je niet alleen de kuiten, hamstrings, quadriceps en bilspieren aan.
Hoe vaak je je billen per week kan trainen hangt af van een aantal factoren. Het korte antwoord is 2 tot 6 keer per week.
Dr. Schulman wist na die jaren vijf soorten billen te onderscheiden. In welke categorie je eigen achterpartij valt, ligt aan een aantal dingen: de positie van je bekken en heupen, hoeveel vet je hebt en hoe dat is verdeeld, hoeveel bilspieren je hebt, en de manier waarop je bilspieren zijn verbonden met je dijbeen.
Wil je grote ronde billen dan zul je moeten zorgen voor de juiste voeding. Is je voeding niet optimaal dan zal resultaat uitblijven ongeacht hoe vaak je traint. Spieren hebben energie nodig om te kunnen groeien vandaar dat het belangrijk is dat je voldoende eet!
Je billen moet je als beginner dus niet vaker dan twee keer per week trainen. Je zou misschien denken dat het effectiever is om vaker te trainen voor een strakke grote kant, maar dan herstel je ook minder goed. Uiteindelijk worden je prestaties minder en behaal je dus minder resultaat.
Ga op handen en knieën zitten en til één been omhoog in een hoek van 90 graden, alsof je 'naar achteren schopt'. Zorg er daarbij voor dat je been en lichaam op één lijn zijn. Span hierbij weer je bilspieren aan en houd de positie tien seconden vast.
Je moet minstens drie dagen per week met gewichten trainen. Het onderzoek zegt dat op zijn minst minimaal twee dagen per week training nodig is om spiergroei te stimuleren. Hoe je je trainingen structureert en hoeveel dagen je aan krachttraining besteedt, hangt af van je huidige fitnessniveau.
Spinning is een goede manier om snel veel calorieën te verbranden. Tijdens een workout verbrand je gemiddeld 400 tot 600 calorieën per uur.
Fietsen is een goede cardio work-out waarmee je veel calorieën verbandt. Als je regelmatig een grote afstand fietst, bouw je spieren op. Je traint voornamelijk je beenspieren, waardoor je mooie, strakke benen zal krijgen.
Spinning is vanwege de hoge intensiteit een effectieve manier om calorieën te verbranden. Het draait allemaal om intensiteit dus zorg ervoor je jezelf echt pusht tijdens een spinningles. Het is aan te raden om minstens 2-3 keer per week aan spinning te doen als gewichtsverlies je doel is.
Ronde billen verschaffen werk in de sportschool. Je voedt jezelf met eten (als een motor) en daarna laat je deze uitrazen in de gym. Het resultaat zal verbluffend zijn, maar beide aspecten zijn een must voor die mooie ronde butt. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: eiwitten, eiwitten en nogmaals eiwitten.
De squat is een oefening die voornamelijk de hamstrings, heupen, quadriceps en bilspieren versterkt. Dat zijn grote spieren die belangrijke zijn voor hardlopers. Wanneer deze spieren sterk en functioneel zijn, loop je minder kans geblesseerd te raken. Want sterke benen zijn gezonde, snelle benen.