Verblijfsvergunning onbepaalde tijd
je woont tenminste 5 jaar onafgebroken in Nederland met een geldige verblijfsvergunning. op het moment van de aanvraag heb je een geldige verblijfsvergunning met een niet-tijdelijk verblijfsdoel. je hebt het inburgeringsexamen gehaald. je hebt voldoende en duurzaam inkomen.
Een wettelijke beslistermijn van 90 dagen geldt voor de volgende aanvragen: Verblijfsvergunning regulier onbepaalde tijd.
U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland wilt wonen, van buiten de EU/EER komt en afkomstig bent uit een land dat een visumplicht heeft voor Nederland.
De partner die niet de Nederlandse nationaliteit heeft moet een Verblijfsvergunning hebben. Dit is niet nodig als deze partner uit een land van de Europese Unie (EU) komt. Of uit de Europese Economische Ruimte (EER). Vraag bij de gemeente waar u wilt trouwen na of u een ongehuwdverklaring moet hebben.
Vraag zo snel mogelijk om verlenging van uw asielvergunning of om een asielvergunning voor onbepaalde tijd. Dit kan alleen met het schriftelijke aanvraagformulier. De aanvraag kost € 207,00.
De verblijfsvergunning asiel voor onbepaalde tijd kan worden ingetrokken op de gronden welke zijn neergelegd in art. 35 lid 1 Vw 2000. Deze gronden komen voor een belangrijk deel overeen met de gronden genoemd in art. 32 Vw 2000, met uitzondering van het vervallen van de grond voor verlening van de vergunning.
Wilt u langer dan 90 dagen in Nederland verblijven? Dan heeft u mogelijk een verblijfsvergunning nodig. In veel gevallen moet u ook een visum voor lang verblijf aanvragen voordat u naar Nederland reist. Dit visum heet ook wel een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv).
Verblijf in Nederland met ongewenstverklaring is een misdrijf. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden of een boete van maximaal € 7.600,-. Dat komt bovenop eventuele vreemdelingendetentie. Iemand met een ongewenstverklaring kan niet legaal worden.
Er zijn twee soorten: EU-langdurig ingezetene en de verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd op nationale gronden. Het belangrijkste verschil is dat u als EU-langdurig ingezetene makkelijker een verblijfsvergunning kan aanvragen in één van de andere EU-lidstaten.
II: Verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd regulier
Deze vergunning wordt verleend aan vreemdelingen die voor onbepaalde tijd in Nederland verblijven. De vergunning wordt niet onder beperkingen verleend en er worden geen voorschriften aan verbonden.
V: Verblijfsvergunning voor langdurig ingezetene
De houder van een 'EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetene' (type V)mag voor onbepaalde tijd in Nederland wonen (verblijven). Met deze verblijfsvergunning kan de houder daarnaast makkelijker gaan wonen (verblijven) in een ander EU land.
I: Verblijfsvergunning voor bepaalde tijd regulier
Deze vergunning wordt verleend wanneer verblijf op reguliere gronden wordt toegestaan. De vergunning wordt altijd verleend op basis van een verblijfsdoel, bijvoorbeeld verblijf bij familie- of gezin, studie of arbeid in loondienst.
U kunt een verblijfsvergunning humanitair niet-tijdelijk aanvragen als u een verblijfsvergunning hebt gehad voor de volgende verblijfsdoelen: Verblijf bij een familielid- of gezinslid. Verblijf als minderjarig kind met een kinderbeschermingsmaatregel. Verblijf als slachtoffer of getuige van mensenhandel.
Deze aanvraag heet een 'aanvraag toegang en verblijf (TEV)'. U heeft alleen een verblijfsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland.
Een vast contract loopt door totdat de werknemer of de werkgever het beëindigt. Een vast contract wordt ook wel contract voor onbepaalde tijd genoemd.
Uw huwelijk of relatie duurde minimaal 3 jaar. En u verbleef in die 3 jaar minimaal 1 jaar in Nederland volgens de Nederlandse of Europese regels.
Heb ik een verblijfsvergunning of een visum nodig om in Nederland te wonen? Om langer dan 90 dagen in Nederland te blijven heeft u misschien een verblijfsvergunning nodig. Om naar Nederland te kunnen reizen heeft u soms ook een visum nodig. Wat u nodig heeft, hangt af van uw nationaliteit en de reden van uw komst.
Dat bent u als u de nationaliteit hebt van een EU-land, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Hebt u een andere nationaliteit? Dan hebt u een verblijfsvergunning nodig.
Als u Nederlander bent of een geldige Nederlandse verblijfsvergunning heeft, kunt u uw familie naar Nederland halen. Bijvoorbeeld uw buitenlandse partner of uw kinderen. Dit heet 'gezinshereniging'. Er gelden wel voorwaarden om een verblijfsvergunning voor uw familielid te krijgen.
Als de IND jouw asielaanvraag afwijst, moet je van de Nederlandse overheid terugkeren naar je land van herkomst. De overheid vraagt je het asielzoekerscentrum te verlaten. Mogelijk kom je op straat te staan, al is dat niet in alle situaties zo. Gezinnen met kinderen krijgen bijvoorbeeld altijd opvang.
Als u een schijnhuwelijk aangaat, bent u strafbaar. Een schijnhuwelijk is een huwelijk met het doel om een verblijfsvergunning voor een buitenlander te krijgen. Door een schijnhuwelijk woont iemand onterecht in Nederland. Daarom controleert de overheid mogelijke schijnhuwelijken.