Vingerafdrukvergrendeling inschakelen
Scrol naar beneden en tik op Vingerafdrukvergrendeling. Schakel Ontgrendelen met vingerafdruk in. Raak de vingerafdruksensor aan om je vingerafdruk te bevestigen. Je kunt een tijdsduur selecteren voordat de vingerafdrukvergrendeling opnieuw wordt ingeschakeld.
Privacy en beveiliging zitten in ons DNA en daarom bieden we end-to-end versleuteling aan in onze app. Dankzij end-to-end versleuteling zijn je berichten, foto's, video's, spraakberichten, documenten, statusupdates en oproepen veilig en kunnen ze niet in verkeerde handen vallen.
Geen verplichting en geen mogelijkheid. Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.
Herstellen vanuit een Google Drive-back-up
Zorg dat je nieuwe Android-apparaat is gekoppeld aan het Google-account waarop je back-up is opgeslagen. Installeer en open WhatsApp en verifieer je nummer. Zodra je hierom wordt gevraagd, tik op HERSTELLEN om je chats en media vanuit Google Drive te herstellen.
Een toegangscode configureren
Op een iPhone X en nieuwer of op een iPad met Face ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'. Tik op 'Zet code aan'.
Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Schermtijd en schakel de gelijknamige optie in. Zodra schermtijd is geactiveerd scrol je omlaag en tik je op 'Gebruik toegangscode voor schermtijd'. Maak nu een code aan die je gaat gebruiken voor schermtijd, applimieten en het beveiligen van je apps. Onthoud deze code goed!
Wacht tot je een sms op je telefoon ontvangt nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd. Deze sms bevat een 6-cijferige verificatiecode die je invoert in het verificatiescherm van WhatsApp. De verificatiecode is uniek en verandert elke keer wanneer je een nieuw telefoonnummer of apparaat verifieert.
Tik op de instellingenknop (gereedschap) om de instellingen te openen. Tik op Wachtwoord > Schakel wachtwoord in.
Dat kan middels verschillende Android-apps die in Google Play te downloaden zijn. Eén van de bekendste apps om andere apps mee te beveiligen is AppLock, dat naast apps ook de instellingen, galerij en Google Play Store kan vergrendelen. Dit kan middels een pincode of stippenpatroon.
Om een vergrendeling in te stellen ga je in de Instellingen naar 'Touch ID en toegangscode'. Je kan hier verschillende ontgredelmanieren instellen. Om een code in te stellen kies je voor het tabje 'Zet code aan'.
Automatisch slot wijzigen op iPhone of iPad
Het automatisch uitschakelen van een iOS of iPadOS kun je wijzigen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid. Heb je nog iOS 9 of eerder dan kun je dit aanpassen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Automatisch slot, kies hier een gewenste tijd.
Ga uit Instellingen en open even de app die u wilt beveiligen, zodat deze voorkomt in het overzicht van Schermtijd . Tik daar op Bekijk alle activiteit . Tik onder Meest gebruikt op de app die u wilt blokkeren en kies Voeg limiet toe . Voer uw toegangscode in, stel de limiet in op 0 uur en 1 minuut en kies Voeg toe .
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Berichten met vervaldatum is een optionele functie die je kunt inschakelen voor meer privacy. Als je Berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen.
Ondanks dat een bericht verwijderd is, is deze alsnog opgeslagen op de telefoon. Dat komt namelijk omdat WhatsApp backups van je gesprekken maakt. Om alsnog een bericht te lezen verwijderd je WhatsApp van je telefoon en installeer je de app opnieuw.
Je telefoon licht uit het niets op of gedraagt zich op andere manieren vreemd. Als je telefoon ineens oplicht, uitgaat, vanzelf opstart of apps installeert zonder dat jij iets doet, kan het zijn dat iemand je telefoon op afstand bedient, wat erop kan wijzen dat diegene je gesprekken afluistert.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.