Na verblijf in een kamer met bedwantsen of als u het vermoeden heeft dat dit zo is, kunt u het beste de kleding direct uit de koffer wassen op 60 graden. Tassen en koffers kunt u minimaal 48 uur invriezen of uitstomen met een stoomreiniger.
Bedwantsen houden van warmte. Ze kruipen in bagage, kleren en spullen zoals een laptop. Zo reizen ze met u mee.
Was al je kleding en beddengoed op 60 graden of warmer. Droog of strijk heet. Bedwantsen in huis? Bel direct een bedrijf dat ongedierte bestrijdt.
Strooi wat silicagel op je matras, rondom je bed en langs de muur. De bedwantsen lopen hier overheen, plakken aan het fijne materiaal vast en zijn niet in staat om het van zich af te schudden. Ze kunnen niet meer naar hun schuilplaats, drogen uit en gaan dood.
Bedwantsen houden niet van munt- en lavendelolie
Munt- en lavendelolie schijnt ook te werken om bedwantsen te bestrijden.
Vaak bevatten dit soort sprays permethrin en tetramethrin: dit zijn stoffen die inwerken op zenuwstelsels van insecten. Ofwel je spuit het goedje op de beestjes of je behandelt er zoveel mogelijk kieren en gaten in muren of vloeren mee.
Een bedwants heeft niet zoveel vijanden. De enige natuurlijke vijand waar hij voor uit moet kijken, is de kakkerlak.
Bedwantsen beten zitten vaak op een rijtje, alwaar de mug doorgaans maar één keer toehapt. Op de plek van de beet ontstaat een klein rood bultje, net zoals bij een muggenbeet. Sommige mensen reageren heftiger op een insectenbeet dan andere. Ze krijgen grotere bultjes, roodheid op de huid rondom de beten en meer jeuk.
U herkent een plaag van bedwantsen aan donkere of zwarte vlekken aan de zoom van de matras. Dit komt door de poep van de bedwants. Ze hebben een aparte geur. Ze ruiken naar zoete amandel of koriander.
Ga niet zelf bedwantsen bestrijden. Het kost jou veel tijd, terwijl bedwantsen spray peperduur is en amper werkt. In de tussentijd loop je bovendien het risico dat de plaag zich verspreid, waardoor je nog meer geld kwijt bent.
Bedwantsen zijn heel klein en zeer moeilijk met het blote oog te zien. Bedwantsen zijn kleine insecten, maar je hebt geen vergrootglas nodig om ze te zien. Een volwassen bedwants is 5 tot 10mm groot en die kan je perfect vaststellen met het blote oog.
Bedwantsen houden niet van warmte, Je krijgt ze dus met geen stok in je haar of op je huid, zoals luizen of teken. Ook in onze kleding vinden ze het te warm. Ze reizen liever met ons mee in rugzakken, koffers, schoenen en andere dingen, die niet direct in contact staan met ons lichaam.
Volwassen bedwantsen leven 6-12 maanden en kunnen ver-scheidene maanden tot wel een jaar zonder eten overleven. Onder optimale omstandigheden kan de bedwants in 6-8 weken geslachtsrijp zijn. Maar dit kan ook veel langer duren.
Bedwantsen hebben genoeg aan één beet per week om zich te voeden. Dit doen ze vooral 's nachts, want ze hebben een hekel aan licht. Overdag bijten ze ook, maar dan alleen als ze heel hongerig zijn.
Een bedwantsenbeet voelt hooguit als een muggenbeet. Zodra een bedwants bijt, injecteert het beestje direct een verdovend stofje in je huid waardoor je niets van het bloed zuigen voelt. Datzelfde stofje zorgt er trouwens ook voor dat je last krijgt van jeuk!
Bedwantsen bijten je vooral op plekken waar je huid het matras raakt. Typisch voor een bedwants is dat je vaak drie beten op een rijtje ziet. We noemen dat ook wel: ontbijt, lunch en diner. Niet iedereen reageert even sterk op de beet van een bedwants, de bulten hoeven daarom niet altijd te jeuken.
Vlooienbeten komen meestal voor rond de enkels en op de benen en de jeuk is vaak onmiddellijk voelbaar. Net zoals vlooienbeten kunnen bedwantsenbeten verward worden met muggenbeten. Maar er zijn toch een paar verschillen. Muggen bijten overal en de beten zijn niet geconcentreerd zoals bij bedwantsenbeten.
Helpt alcohol tegen bedwantsen? Ja, het is mogelijk om bedwantsen met alcohol te doden.
Na bevruchting kleeft de bedwants haar eieren in een wateroplosbare afscheiding aan meubels, wanden of kledij. De bedwants werd vroeger ook verkeerdelijk de wandluis genoemd. Een volwassen bedwants heeft een sterk afgeplat, ovaalvormig, bijna rond lichaam.
Kan ik andere mensen besmetten? Nee. Bedwantsen blijven niet op het lichaam. Alleen tijdens het voeden zoeken ze mensen op.
Bedwantsen leven vooral in slaapkamers, in en rond het bed. Overdag zitten ze in het donker: achter planken en plinten en in matrassen en meubels. 's Avonds en 's nachts zijn ze actief. De poep van bedwantsen herken je aan bruin-zwarte vlekjes op lakens of matrassen.
Bedwantsen houden niet van beton of gladde tegels. Indien ze in uw bagage zitten, ziet u ze hier ook eerder dan op het tapijt. Sorteer buiten de was en doe deze gesorteerd in plastic zakken.Sluit de plastic zakken goed af.
Het kan spijtig genoeg een paar maanden duren voor je signalen van bedwantsen ontdekt. Vaak merk je iets van ze als je bent gebeten. Maar een bedwantsenbeet wordt pas zichtbaar na drie tot twaalf dagen. De kans is groot dat de bedwantsen zich intussen verder hebben verspreid.