Leg een waterpas op de wasmachine. Het maakt niet uit of je deze eerst van voren naar achteren of eerst van links naar rechts beweegt. Stel de wasmachine waterpas door de stelpoten in- of uit te draaien. Als de wasmachine waterpas staat, draai je de stelmoeren aan.
Een wasmachine moet altijd horizontaal staan
Zorg er dus voor dat 'het apparaat stevig op de grond staat'. Gebruik bij het plaatsen van witgoed daarom altijd een waterpas. De stelbare voetjes onder de machine maken het mogelijk om de wasmachine waterpas te plaatsen, zelfs al loopt de ruimte af.
De wasmachine kan trillen of schudden tijdens het draaien als het wasgoed in de trommel ongelijkmatig verdeeld is. Vaak zijn absorberende items, zoals vloerkleden en dekens, de oorzaak.
Geschikte vloeren voor wasmachines
Als je de keuze hebt, kun je de wasmachine het beste op een egale vloer van beton, steen of matte tegels plaatsen. Op deze ondergrond staat de wasmachine het stevigst en blijft hij goed op zijn plek staan. Hierdoor minimaliseer je geluid en trillingen.
Problemen met een wasmachine die trilt en wandelt, kunnen worden veroorzaakt door het oppervlak waarop deze is geïnstalleerd. Vooral houten vloeren zijn niet geschikt. In het ideale geval plaats je jouw wasmachine in een hoek van de ruimte op een hard oppervlak.
Controleer met waterpas of het apparaat waterpas afgesteld. Stel eventueel de voetjes opnieuw af. Controleer de ondergrond waar het apparaat op geplaatst is. Wanneer het apparaat op laminaat geplaatst is, kan men het beste een gedeelte uit het laminaat halen waar het apparaat is opgeplaatst.
Achter de wasmachine plaats u een geluidsabsorberende plaat Acusticab van minimaal 25 mm dikte van tenminste zo groot als de wasmachine zelf. Dit vermindert de reflecties van machinegeluid vanachter de wasmachine. Let altijd op voldoende ruimte voor ventilatie tussen het absorptiemateriaal en de wasmachine.
Wanneer er een lekkage is, voelt de waterstop dat er te veel water door de slang stroomt. Zo schiet de waterstop op slot en is de watertoevoer afgesloten. Om je vloer extra te beschermen, raden we aan dat je een lekbak bij je waterstop koopt.
Leg een waterpas op de wasmachine. Het maakt niet uit of je deze eerst van voren naar achteren of eerst van links naar rechts beweegt. Stel de wasmachine waterpas door de stelpoten in- of uit te draaien. Als de wasmachine waterpas staat, draai je de stelmoeren aan.
De volgende vloeren zijn minder geschikt om een wasmachine op te zetten. Je hebt hier het meeste kans dat de wasautomaat gaat trillen, schuiven en lawaai maakt: Houten vloer. Laminaat.
Piepende herrie: controleer de lagers. Maakt je wasmachine veel lawaai tijdens het centrifugeren en omschrijf je de herrie als gierend of piepend? Dan zijn de lagers misschien versleten. Je test dit door de lege trommel met de hand rond te draaien.
Hoe lang gaat een wasmachine mee? De levensduur van een wasmachine varieert van 2 tot 8 jaar. Hoe lang een wasmachine daadwerkelijk meegaat hangt af van verschillende factoren. Zo heeft het te maken met de bouwkwaliteit, hoe vaak je ermee wast, hoe je de wasmachine gebruikt, en hoe je hem onderhoudt.
Als een wasmachine niet waterpas staat, is de kans groot dat de wasmachine enorme herrie gaat produceren tijdens het centrifugeren van de was. Dit komt door de speling tussen het apparaat en de ondergrond. Daarnaast kan de wasmachine zichzelf zelfs langzaam gaan verplaatsen.
Met het kalibreren van je Samsung wasmachine voorkom je lawaai en getril. Daarnaast bespaar je energie. Na het kalibreren weegt de beladingssensor het gewicht van je wasgoed namelijk nauwkeuriger. Op deze manier past het wasprogramma zich beter aan de hoeveelheid van je kleding aan.
De lagers zitten aan de achterkant van de wasmachine. Veiligheid voorop – haal de stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht. Draai de schroeven los en haal de bovenkant eraf. Draai de schroeven van het bedieningspaneel los en haal voorzichtig alle stekkers eraf.
Controleer de schokbrekers
Schokbrekers test je door de trommel in de binnenkant hard naar onderen te drukken en dan los te laten. Als de trommel weer omhoog komt en meteen weer in dezelfde positie gaat staan zijn ze goed. Echter als de trommel op en neer gaat bewegen, zijn de schokbrekers versleten.
Als het wasgoed drijfnat uit de wasmachine komt, heeft de wasmachine meestal niet of niet hard genoeg gecentrifugeerd. Controleer eerst of de wasmachine wel is ingesteld op het juiste toerental. Wasgoed wordt beter droog bij een toerental van 1400 of 1600 toeren.
Wasmachine - Hoog piepend geluid
Een hoog piepend geluid komt waarschijnlijk door een versleten aandrijfriem. De aandrijfriem kan gaan slippen en een piepend geluid veroorzaken. Een hoog hard geluid komt waarschijnlijk door een probleem met de lagers.
Een wasmachine verbruikt ongeveer 2500 tot 3000 watt aan stroom. Dit is zoveel dat je hem op een aparte groep in je meterkast moet aansluiten. Dit voorkomt mogelijke kortsluiting en andere stroomstoringen.
Aan heet water kun je je verbranden. Plaats vervolgens een lekbak onder de klep van het pluizenfilter. Daarna open je de klep, draai je de deksel open en laat je het restwater rustig in de lekbak lopen. Sommige wasmachines hebben een afvoerslang waaruit het water wegloopt.
Eigenlijk zijn het twee slangen in één: een binnenste slang in een buitenste slang. Als er in de binnenste slang een lek ontstaat, wordt het water in de buitenste slang opgevangen. Vervolgens sluit de waterstop de watertoevoer af. Een lekbak is een bak waarin je de wasmachine plaatst.
Als u ooit een lekkage zou hebben, dan sluit AquaStop automatisch de watertoevoer af zodra de wasmachine meer water verbruikt dan normaal.
Door het gebruik van trillingsdempers, ontkoppelingsplaten of ontkoppelingsstroken zorgt u ervoor dat trillingen die voor resonanties kunnen zorgen (hoorbaar als contactgeluid) niet worden doorgegeven aan een constructie. Dit principe wordt ook wel akoestische ontkoppeling genoemd.
Er zijn geen wettelijke regels of richtlijnen over wanneer je je wasmachine aan mag zetten. Sterker nog, omdat stroom in de weekenden en nachten vaak goedkoper is, is dit voor velen hét moment om de was te doen.