Hoge hitte voor snel koken is een van de beste manieren om een goede knapperige pizzabodem te krijgen, dus het voorverwarmen van je pizzasteen of pan zal veel helpen. Wees voorzichtig wanneer je je pizza op een heet oppervlak legt. Gebruik het verkeerde type kaas op een pizza en het kan je pizzabodem echt beïnvloeden .
Vorm het deeg vanuit het midden naar buiten, waarbij u de hiel van uw hand gebruikt om het deeg voorzichtig te drukken en uit te rekken tot het ongeveer 1/4 inch dik is of minder. Voor een extra dunne korst, rolt u het met een deegroller . Als het deeg begint te krimpen, laat het dan 5 minuten rusten en probeer het dan opnieuw.
Je kunt het knapperig maken met hoge hitte . Als je van pizza houdt, koop dan een pizzasteen. Verwarm het in de oven op 400–500F. Wanneer je de pizza uitpakt, smeer je de onderkant licht in met olie en leg je het op de hete steen.
Bob's Red Mill® – Ik gebruik graag polenta, oftewel “maisgrutten” voor de bodem van de korst . Ik strooi er gewoon wat van over het oppervlak van de steen als deze uit de oven komt. Dit helpt niet alleen om te voorkomen dat de korst aan de pan blijft plakken, maar het geeft de korst ook extra crunch en bite.
Een bakstaal helpt de onderkant van uw pizza perfect bruin en knapperig te maken. De aanbevolen optie is een bakstaal, waar de meeste thuispizzabakkers de voorkeur aan geven. Een bakstaal heeft een aanzienlijke thermische massa, plus het blinkt uit in een extra categorie: thermische geleidbaarheid.
Een enkele plak kan op een pan of zelfs een stuk aluminiumfolie worden gelegd en in de oven worden gezet op ongeveer 375F gedurende ongeveer 5 minuten . De korst en randen worden lekker knapperig en de kaas smelt weer helemaal. Erg lekker. Als het niet maar een plak of twee is, is de beste manier een voorverwarmde pizzasteen.
Het gebruik van een geperforeerde metalen pizzapan of een voorverwarmde pizzasteen helpt enorm om een knapperigere korst te maken. Ik verwarm mijn oven voor en plaats mijn metalen geperforeerde pizzapan of pizzasteen in de oven om op te warmen terwijl ik mijn heerlijke pizzacreaties maak.
De meest voorkomende reden dat pizzabodems hard en droog worden, is dat de pizza te lang op een lage temperatuur is gebakken . Om een goede bodem te krijgen, moet de pizza snel op een hoge temperatuur worden gebakken.
Snelle tips voor het bakken van pizza met dunne korst
Plaats een koude pizzasteen op het onderste rek in de oven en verwarm deze voor op 475°F/250°C, of 450°F/232°C als dat de hoogste stand is die uw oven kan bereiken . Voor het beste resultaat laat u de steen 30 minuten opwarmen voordat u er een pizza op bakt.
Wilt u thuis een pizza bereiden, dan kunt u de bodem van de pizza het best bereiden met bloem. Daarbij is het belangrijk dat u kiest voor een bloem van een graan dat veel gluten bevat, omdat deze gluten zorgen voor elasticiteit van het deeg. Zo bevat de bloem van tarwe veel gluten.
Steviger deeg
Doordat het deeg gekneed is, is de boter die erin zit zacht geworden. Zodra je het deeg in de koelkast laat rusten, wordt de boter weer wat steviger, waardoor ook het deeg steviger wordt. Daardoor kun je het deeg makkelijker vormen en uitrollen en voorkom je dat het deeg tijdens het bakken gaat uitlopen.
De dikte en het ontbreken van toppings zorgen ervoor dat het deeg kan zwellen en bakken tot het goudbruin is. Pizza is normaal gesproken zacht in het midden en knapperig aan de randen.
Als je natte en zompige toppings op je pizza doet, is de kans groot dat je korst zompig wordt. De grootste boosdoener is de tomatensaus . Als je saus te waterig is, heeft dat invloed op de knapperigheid van de korst. Andere toppings zoals groenten kunnen ook invloed hebben op de knapperigheid.
Een pizza bakken op 180 C is niet echt de beste temperatuur. Het duurt 20-30 minuten om te bakken. De tijd is afhankelijk van de dikte van het deeg en het aantal toppings. Met deze temperatuur raad ik aan om een dunnere korst en minder toppings te maken, zodat je pizza niet zompig wordt.
Kaas gaat altijd onder de toppings
Je hebt je deeg als basis. Dan je saus. De kaas is de volgende vaste laag. Dan je toppings (ze heten tenslotte top-pings en niet bottom-ings), en dan als laatste je garnering zoals basilicum, peper, verse mozzarella, etc., nadat de pizza is gebakken.
Tomatensaus pizza
Of je kiest voor een kant en klare passata of pizzasaus. Hoe je de saus ook maakt, de perfecte tomatensaus voor pizza is niet te dik, maar zeker ook niet te dun. Anders komt jouw pizza te droog of juist heel zompig uit de oven.
Olie geborsteld – Het deeg bestrijken met knoflookboter is een populair en makkelijk beginpunt dat de smaak van veel pizzabodems heeft verbeterd. U kunt ook overwegen om een met kruiden doordrenkte olie over de afgewerkte taart te druppelen.
Over het algemeen geldt: hoe heter de oven, hoe beter de pizza zal zijn. De beste oventemperatuur voor pizza ligt tussen de 450 en 500 graden F (250 tot 260 graden C). Pizzaovens bakken op temperaturen tussen de 800 en 900 graden F. Je kunt het niet zo heet krijgen in je eigen oven, maar hoe hoger je kunt gaan, hoe beter.
De winnaar
Het pizzadeeg uit de Lidl kwam met een score van 8,2 op 10 als winnaar uit de bus. De tweede plaats gaat naar het pizzadeeg uit de Carrefour. Die haalde een gemiddelde score van 7,8 op 10, gevolgd door het pizzadeeg uit de Albert Heijn met een 6,7 op 10.
Een baksteen, of pizzasteen, is een groot stuk dikke keramische tegel dat op het rek van uw oven ligt. Door de steen samen met de oven voor te verwarmen tot een hoge temperatuur (denk aan 450°F tot 500°F) neemt hij een hoop warmte op en houdt die vast, wat zorgt voor een uitzonderlijke bruining van uw onderste korst.
Verhit de koekenpan: Verwarm een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Het is niet nodig om de pan in te oliën; het eigen vet van de pizza is voldoende. Voeg de pizza toe: Leg de pizzapunt in de koekenpan en verwarm gedurende twee minuten om de korst knapperig te maken. Stoom om te smelten: Voeg een paar druppels water toe aan de pan (los van de pizza) en doe een deksel op de pan.
Gebakken in de oven op 325 graden Fahrenheit , zijn pizza's klaar in ongeveer 20 minuten of minder. Taquitos, kipnuggets en wings worden gebakken in een oven van 450 graden en zijn klaar in minder dan 25 minuten.