Maak de suikersiroop (zie recepttip). Zeef de schillen uit de alcohol en laat goed uitlekken. Roer het water door de suikersiroop en schenk het mengsel beetje bij beetje bij de alcohol. Als het goed is krijgt de limoncello nu de troebele en ondoorzichtige uitstraling die wij kennen van limoncello.
De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd. Na drie weken (of iets langer) wachten wordt een siroop van 400 gram suiker en 500 ml water toegevoegd.
Limoncello wordt gemaakt van de schil van de citroen. Hierdoor krijgt het zijn prachtig gele kleur. Schil de biologische citroenen met een dunschiller. Voeg de schillen en de 96% alcohol samen in een grote pot met deksel.
Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal.
De alcohol
In Italië is in de supermarkt pure alcohol verkrijgbaar. In Nederland en België mag dit niet verkocht worden omdat het alcoholpercentage boven de 81 procent ligt. Een goed alternatief vanwege de neutrale smaak is wodka.
Tip: Ongeopende limoncello is wel 4 tot 6 maanden houdbaar. Je kan deze op een donkere koele plek bewaren of in de vriezer.
Tip. Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Het beste kun je limoncello puur drinken. Naar onze smaak dan, en die verschillen zo nu dan.
Limoncello, het populaire Italiaanse citroenlikeurtje, drink je ijs- en ijskoud. Bewaar 'm dus in de vriezer voor een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. Vroeger werd dit drankje op kamertemperatuur geschonken, totdat de Italianen erachter kwamen dat hij koud nog lekkerder was.
Voor een standaardrecept combineer je ongeveer 30 ml van je favoriete gin met 25 ml limoncello. Giet ze direct in het mengglas met de kruiden (als je die gebruikt). Voeg dan 10 ml verse citroensap toe om de drank een beetje zuurder te maken, zoals citroenlimonade.
Kater-gevoelig
Het drankje bevat al zo'n 30 procent alcohol, alleen de zoetzure smaak verbergt dat. Mede het kleine glaasje waarin de limoncello wordt geschonken, bedriegt je vaak. Het is vaak 1 slok en weg, binnen no time op dus.
Koud is limoncello echt het lekkerst. Let op, je kunt zelfgemaakte limoncello niet onbeperkt bewaren. Als je het in flessen doet die je goed kunt afsluiten, bijvoorbeeld met een kurk of beugelfles, kun je het makkelijk een jaar of twee bewaren.
Limoncello vs Limoncino
Het antwoord is simpel: in het noorden van Italië zegt men meestal Limoncino, in het zuiden Limoncello. Het belangrijkste ingrediënt is citroen, en van elke citroen kan je Limoncello maken. Limoncello kan dus ook wereldwijd worden gemaakt.
De Koreman's Limoncello, gemaakt van biologische met de hand geplukte citroenen, van broers Frank en Thom bevindt zich al langere tijd onder de top-Limoncello's ter wereld. Bekroond met 96 punten wist de citroendrank dit jaar de gouden medaille te behalen en zich daarmee te classificeren als 's werelds beste.
Pure alcohol (vaak te krijgen in alcohol 90%) drinken is gevaarlijk. Je kan door de grote hoeveelheid alcohol je slokdarm en maag beschadigen omdat het het slijmvlies aantast. Verder kan je er een alcoholvergiftiging door krijgen.
Limoncello mixen
Het is lekker om limoncello te mixen met prosecco, maar je kunt limoncello ook mixen met andere drankjes. Denk dan bijvoorbeeld aan limoncello met tonic, met 7up of maak een limoncello scroppino (limoncello + prosecco + 2 scheppen vanille-ijs in de blender).
Limoncello bewaren in de vriezer
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook veelvuldig na het eten geserveerd als digestief. In de meeste gevallen wordt de limoncello ijskoud gedronken, rechtstreeks uit de vriezer.
Dat betekent dat als het alcohol% iets lager wordt, en de temperatuur van je vriezer net wat lager wordt, dan kan je kristallisatie krijgen, niet van de alcohol, maar van het water. In feite, het gedeelte van je drank dat nog niet bevroren is, bestaat uit geconcentreerde ethanol.
Na het diner is een klein glas alcohol altijd een goed idee (tenzij je moet rijden) en dat is met zomerse temperaturen bij voorkeur een glaasje limoncello. Tip: na de lunch kun je ook een digestief drinken ;). Limoncello is goed te verwerken in een cocktail en we hebben een eenvoudige en heerlijk frisse favoriet.
Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank met een alcoholgehalte tussen de 20 en 25%, gemaakt van citroenen. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse brandenwijn. Limoncello wordt vooral geproduceerd in het Zuiden van Italie. Tradioneel werden zelfs alleen maar citroenen gebruikt uit regio: Sorrento.
Limoncello Di Capri Likeur 70cl PRIJS 12,35 | Kopen Bestellen | Aanbieding Goedkoopdrankslijterij.nl.
Zo maak je Limonsecco
Vul je glas met ijs. Schenk over het ijs een shot Limoncello en vul het glas verder aan met Prosecco. Garneer met een takje munt een eventueel een citroenpartje en that's it!
BEREIDING. Vul een glas met ijs en voeg 1 limoenpartje en 1 citroenpartje toe. Giet er de BACARDÍ Limón rum over, voeg sprite® toe en mix stevig.