Hoe maak ik mijn verloving bekend.
Een officiële aankondiging van het huwelijksaanzoek is niet verplicht. De meeste paren delen graag deze gelukkige gelegenheid met vrienden en familie. De toekomstige bruid en bruidegom kondigen de verloving vaak alleen aan bij familie en vrienden.
Er is geen minimum- of maximumperiode voor een verloving. Jullie kunnen twee weken na het aanzoek in het huwelijk treden of drie jaar of langer verloofd zijn. Dat bepalen jullie zelf. Bij de meeste bruidsparen zitten er twaalf tot achttien maanden tussen het aanzoek en de trouwdag.
De verloving is het wederzijds geven van een trouwbelofte. De verloving geeft geen rechtsvordering tot het aangaan van het huwelijk, noch tot schadevergoeding wegens niet-vervulling van de belofte. De verloving zelf is dan ook een informele gebeurtenis, waarvoor geen officiële handelingen zijn vereist.
Het is gebruikelijk dat alleen de vrouw een verlovingsring draagt. Ze zijn er wel voor mannen, maar dit wordt minder vaak gedaan. Als je bent verloofd kun je er ook voor kiezen om alvast je trouwring als verlovingsring te dragen, en dan aan de “verkeerde” hand.
Het is net zo gebruikelijk om de verlovingsring te dragen voor de bruiloft en daarna. De verlovingsring blijft op de ringvinger van de linkerhand en de trouwring komt naar rechts. Dit is met name handig als het ontwerp van de twee ringen aanzienlijk verschilt.
Verlovingsringen zijn er al vanaf 300 Euro. De gemiddelde prijs van een verlovingsring ligt echter wel wat hoger. De gemiddelde prijs schommelt ergens rond de 1.000 tot 1.500 Euro. Een trouwring is vervolgens doorgaans wat duurder.
Traditioneel draagt de bruid haar verlovingsring aan de linkerhand. Meestal worden de verlovingsring en trouwring bij elkaar gedragen aan de linkerhand, maar heel wat bruidjes doorbreken de traditie. Je kunt de ringen ook gerust splitsen en je verlovingsring rechts dragen en je trouwring links, of omgekeerd.
De verloving zelf is een informele gebeurtenis,Als je verloofd bent, werk je toe naar je burgerlijk huwelijk. Tijdens je verloving vindt de verplichte ondertrouw plaats. 'In ondertrouw gaan' is in Nederland verplicht om te kunnen trouwen en wordt gedaan bij een Ambtenaar van de burgerlijke stand.
De tijd van de verloving begint op de datum dat je ten huwelijk gevraagd bent en duurt tot aan de trouwdag. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe lang deze tijd duurt. Fun fact: gemiddeld zijn stellen 14 maanden verloofd voordat ze gaan trouwen.
Op welke leeftijd mag je je verloven? Anders dan wanneer je wilt trouwen, is er bij verloven niet zoiets als een minimale leeftijd. Een verloving is namelijk gewoon een afspraak of belofte tussen twee mensen en niet iets officieels. Feitelijk kan een stel van 16 dus al verloofd zijn met elkaar.
Als je zoekt voor de juiste persoon tussen je 18de en 40ste, zou je het meeste kans hebben op een goed huwelijk vanaf je 26ste (37% van de 22 jaar). Trouw je ervoor, dan heb je een grote kans om 'betere' partners mis te lopen, maar daarna zijn veel goede opties al bezet, wat de kans op een goede match vermindert.
Nee, behalve dat jullie elkaar beloofd hebben samen te gaan trouwen is er verder geen enkele verplichting. Het is natuurlijk wel vanzelfsprekend dat je trouw blijft aan je verloofde.
Wat betreft de etiketten van een huwelijksaanzoek maakt het niet uit op welke knie je iemand ten huwelijk vraagt. De kans is groot dat je hier geen eens over na zult denken en gewoon op één knie zakt. Net die ene knie die goed aanvoelt.
Mocht je gaan voor een aanzoek zonder ring, kijk dan of je wel iets symbolisch kunt doen. Denk aan een armbandje of een mooie (edel)steen die iets voor jullie betekent. Het lijkt op dit moment misschien onbelangrijk, maar het wordt echt waardevoller!
Wie kies je als getuige? Het antwoord op deze vraag is super simpel: dat mag je helemaal zelf bepalen! Familie, vrienden of bekenden, ze zijn allemaal geschikt voor deze belangrijke rol tijdens jullie wedding. Sterker nog, zelfs een wildvreemd persoon die je van de straat plukt mag voor je tekenen.
Je mag twee keer trouwen met dezelfde persoon.
De man droeg zijn ring tot de bruiloft, daarna werd hij aan de vrouw gegeven, die hem vanaf dat moment als trouwring droeg. Vandaag is een verlovingsring een volledig onderdeel van de officiële aankondiging van het huwelijk. In Nederland dragen traditioneel alleen vrouwen een verlovingsring.
Ring om je duim
Dan staat dat voor onafhankelijkheid, kracht en doelgerichtheid. Mensen die een ring om hun duim dragen zijn vaak krachtige en zelfverzekerde mensen die weten wat ze willen.
Zij geloofden dat er een ader rechtstreeks tussen het hart en de vierde vinger van de linkerhand liep. Die kreeg de naam “Vena Amoris”, letterlijk vertaald als “ader van de liefde”. Een trouwring aan de linkse hand is dus een symbool van liefde, omdat de afstand met je hart kleiner is dan bij de rechterhand.
De standaard regel is dat uw ring over de knokkel van uw vinger moet passen. De knokkel dient namelijk als een soort extra zekerheid en zorgt ervoor dat de ring niet kan afglijden. Maar de ring mag ook niet te los zitten, dan kun hij namelijk ergens achter blijven hangen.
Over het algemeen zijn verlovingsringen duurder dan trouwringen. Dit komt omdat trouwringen (over het algemeen, je kunt je eigen ring natuurlijk altijd aanpassen zoals jij het wil) geen stenen hebben. Ze zijn vaak glad en die van de man en de vrouw lijken erg op elkaar.
De gemiddelde prijs voor een set trouwringen in Nederland is €1.500,- euro.
Waarom is een trouwring nu eigenlijk zo duur? Dat ligt aan het materiaal, maar ook aan de diamanten die je erin wil laten zetten. Meer diamanten verhoogt logischerwijs de prijs. Het materiaal waarvan de ring is gemaakt speelt ook een belangrijke rol.