De naam van dit vruchtje is waarschijnlijk afgeleid van het Oud-Pools ogurek. Het verwante Duitse woord Gurke betekent zowel augurk als komkommer. Nederlanders eten per jaar gemiddeld twee kilo augurken per persoon. In het vooroorlogse Amsterdam waren zo'n twintig inleggerijen en ruim 400 straatventers.
Naam. De naam augurk is afgeleid van Oud-Pools ogurek. Het verwante Duitse woord Gurke betekent zowel augurk als komkommer.
"Pickle" komt van het Middelnederlandse woord pekel, wat prikken of doorboren betekent , zei lexicograaf Grant Barrett in een interview. De pittige en zoute smaak van de pekel, voegde hij toe, "prikt of doorboort je tong, figuurlijk gesproken."
De oorsprong van de ons bekende augurk ligt waarschijnlijk in Noord India en is in wildvorm al zo'n 3000 jaar bekend. Door de Romeinen in onze streken bekend geworden, groeien hier nu rassen, aangepast aan de hier heersende klimatologische omstandigheden. De smaak is mild tot en beetje bitter al naar gelang het ras.
Komkommers zou iedereen in de moestuin moeten hebben, want naast de mooie bloemen waarmee je de bijen blij maakt, geeft één plant veel vruchten. En ze groeien deze maand ook erg snel. Eigenlijk zijn de augurken afgeleid van de komkommer maar dan ingemaakt in zuur.
Etymologie. De term pickle is afgeleid van het Nederlandse woord pekel, wat pekel betekent . In de Verenigde Staten en Canada verwijst het woord pickle alleen als zelfstandig naamwoord naar een ingelegde komkommer (andere soorten ingelegde groenten worden beschreven met het bijvoeglijk naamwoord "pickled", zoals "pickled onion", "pickled beets", etc.).
In de Nederlandse augurkenteelt werden reeds sinds lang, maar vooral na ongeveer 1925, klachten geuit over verwelking in het gewas, waardoor dit in het bijzonder in de maanden Juli en Augustus schade leed en er in sommige gevallen zelfs van een misoogst kon worden gesproken.
Net als bij veel andere soorten voedsel, hebben de Joden het inmaken en het inmaakproces niet uitgevonden . Ze hebben het echter wel populair gemaakt en daarom is de Joodse bereidingswijze de standaard geworden.
Augurken zijn een goed middel om je vitamine K binnen te krijgen. Met één augurk krijg je van deze vitamine maar liefst 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen. En wat heb je eraan? Vitamine K is vooral van belang omdat het het stollen van je bloed regelt.
Icicle Pickles vallen in de categorie zoete augurken. Ze danken hun naam niet alleen aan hun speervorm, maar ook aan het feit dat ze de meest bevredigende crunch van alle augurken hebben .
WAAROM WORDEN ZE INGEPEKELDE WALLIES GENOEMD? Nou, eind 19e eeuw, toen Oost-Europeanen in Londen aankwamen, genoten ze van ingemaakte komkommers die samen met olijven werden geserveerd. Olijven stonden bekend als Wally, wat afkomstig is van de Londense straattaalvervalsing van het woord - vandaar dat Wally is blijven hangen.
Antropologisch bewijsmateriaal, via stukken van oude recepten en andere geschreven relikwieën, suggereert dat augurken deel uitmaakten van de Mesopotamische cultuur in het jaar 2000 v.Chr.
Een zure bom is een Noord-Nederlandse term voor een ingelegde (grote) augurk, die vooral in Nederlandse haringkarren wordt verkocht. De smaak is zoetzuur, waarbij het zuur overheerst. Ook de rolmops, een opgerolde haring met een stuk augurk, wordt wel zure bom genoemd.
Ja, een augurk kan helpen met afvallen. Het is echter geen wondermiddel en het bevat geen speciale stoffen die ervoor zorgen dat je sneller afvalt. Een van de redenen dat augurken kunnen helpen met afvallen is, omdat het weinig calorieën bevat (1). Hierdoor past het goed in een voedingspatroon om af te vallen.
Een augurk is een ingelegde babykomkommer . De naam "augurk" komt van het Nederlandse woord "gurken", wat kleine ingelegde komkommer betekent. Augurken, ook wel baby augurken of miniatuurkomkommers genoemd, zijn meestal één tot twee inch lang.
Een augurk is een kleine komkommer. Met het verschil dat een augurk rauw niet lekker is. Daarom worden augurken ingelegd in azijn, eventueel met kruiden en/of suiker. Er zijn vele verschillende soorten augurken: van zeer klein (cornichons) tot heel groot (zure bommen).
Zijn augurken gezond? Augurken bevatten heel weinig calorieën, zo'n 14 per 100 gram. Je kunt er daarom best veel van eten zonder dat je er van aankomt. Helaas zitten er niet veel goede voedingsstoffen in een augurk.
Augurken bevatten ook azijn, wat in verband is gebracht met verminderde eetlust . Azijn kan de snelheid waarmee uw spijsverteringsstelsel koolhydraten opneemt vertragen. Dit kan ook helpen insulinepieken te verminderen, uw energieniveaus stabiel te houden en de insulinedip die honger veroorzaakt te verminderen.
Zure en zoute producten.
Zure snoepjes, fruit en natuurlijk de bekende augurken, maar ook hamburgers, chips en gezouten noten. Dit kan komen doordat je tijdens je zwangerschap meer bloed aanmaakt, waardoor je mogelijk meer behoefte hebt aan natrium (en dus zout).
“ We gebruiken de beperkte ruimte op het etiket om de vorm en smaak in elke pot duidelijk te communiceren . Zo kunnen consumenten gemakkelijk hun favoriete Vlasic vinden. Maar ongeacht de stijl, het is absoluut een augurk!”
Wat maakt een augurk koosjer? Om als koosjer te worden beschouwd, moet een augurk gemaakt zijn van komkommers die op natuurlijke wijze zijn geproduceerd, zonder genetische modificatie of andere kunstmatige middelen . Het inmaakproces moet ook worden gecontroleerd door een rabbijn die bekend is met de Joodse dieetwetten.
Rauwe augurken hebben weinig smaak. Na het plukken worden ze in een bad met zout water gelegd om nadien opgelegd te worden in een zure of zoetzure mengeling van azijn, zout, kruiden en suiker. Je krijgt een verfrissende, sappige en smaakvolle snack.
Augurken kunnen ook rauw worden gegeten, als een verse snack op zichzelf of toegevoegd aan een frisse salade, waar ze een knapperige bite en een levendige, wrange smaak toevoegen.
Je spoelt het zout (goed!) van de komkommers af en snijdt ze in bonkjes (2 a 3 cm), kwarten of plakjes. het water, suiker, kruiden, azijn doe je in een pan en breng je aan de kook. Je spoelt weckpotten om (bijvoorbeeld te koop bij ikea, blokker) onder heet water, met een beetje afwasmiddel of schepje soda.
ð¤´ð» Deze augurken komen uit Duitsland en worden geteeld bij een boerenbedrijf waarbij de 11e generatie aan het roer staat. Qua smaak zijn deze echt fantastisch.