Toch vraagt dit leven van je dat je er wat mee doet. Iedere (verre) oorzaak wil 'geneutraliseerd' worden. Je kunt karma 'verbranden' door bepaalde (meditatie)technieken of met behulp van Pong Yup (speciale ademhalingstechniek), en je zo zuiveren van de gevolgen van schadelijke indrukken.
Het begrip Karma
Karma is een begrip uit het Hindoeïsme en Boeddhisme dat letterlijk vertaald wordt als 'handeling', 'daad' of 'actie'. Het is de wet die 'oorzaak' en 'gevolg' beduidt in al haar facetten op geestelijk niveau. Wat men doet, zegt of denkt (goed of slecht), het komt naar ons terug.
De intentie waarmee we iets doen, zeggen en denken komt uiteindelijk weer bij ons terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg waarmee we ofwel positief dan wel negatief karma creëren. Positief karma werkt in ons voordeel, maar negatief karma weerhoudt ons er van om ons te ontwikkelen wanneer het ongezien blijft.
Herkomst/oorsprong van karma
In welke toestand die persoon terugkomt op aarde, als mens of dier, wordt bepaald door het karma van hem of haar. Heeft iemand goed geleefd en veel goede daden en gedachten gehad, dan wordt deze persoon herboren als een beter mens of als iemand met een hogere positie of status.
Karma (Sanskriet कर्म van de wortel kṛ, Pāli: kamma, handeling, actie of daad) is het principe van oorzakelijkheid in het hindoeïsme en boeddhisme dat stelt dat fysieke en mentale acties van een individu gevolgen hebben voor dit leven en volgende levens door middel van reïncarnatie.
Iemand die slecht leeft(bijv. een crimineel) bouwt slechte karma op. Als grapje wordt wel eens gezegd als iemand bijvoorbeeld zijn knie stoot: "ah, bad(slechte) karma!".
VRIJ EN ONAFHANKELIJK (LEREN) ZIJN
Het meest bevrijdende wat zij zou kunnen doen is om de relatie te verbreken en haar eigen weg te gaan, zonder schuld. De pijn en angst van haar man is niet haar verantwoordelijkheid. Zijn pijn en haar gevoel van schuld hebben geleid tot een destructieve relatie.
De wet van levenslessen is de Karmische wet die ons dwingt om te leren problemen op te lossen. Slechte dingen zullen niet verdwijnen voordat de les is geleerd en je 'm kunt transformeren. Als er iets 'mis' is in je leven, is er iets mis in jou omdat het weerspiegelt wat jou omringt, en wat je omringt weerspiegelt jou.
De uitdrukking betekent dus zoiets als boontje komt om zijn loontje of wie kaatsen wil moet de bal verwachten.
Het begrip karma komt uit het boeddhisme en hindoeïsme. Karma is Sanskriet voor 'actie', 'daad' of 'werking'.
De karmische relatie zal stuk gaan zodra de lessen geleerd zijn. Ieder gaat zijn of haar eigen weg. Grote kans dat je na de relatie tijd nodig hebt om op adem te komen, om alle pijnpunten en intense emoties rustig te kunnen verwerken.
Iedereen heeft in zijn leven minimaal één keer met een karmische relatie te maken. Het spirituele idee achter dit soort relaties is dat het gaat om iemand die je hebt ontmoet in een vorig leven en met wie je hebt afgesproken om elkaar te helpen in dit leven.
Tweelingzielen kunnen alleen een relatievorm met elkaar aan gaan, als zij hun lessen geleerd hebben en op een punt zijn beland waarbij zij hun liefde en lessen aanwenden voor een groter belang dan alleen het beleven van hun liefde voor elkaar.
Zo voelt de relatie met je soulmate
Je lijkt elkaar écht te begrijpen en je hebt een soortgelijke manier van denken. Hierdoor weet je intuïtief wat de ander denkt of voelt. De connectie die jullie hebben is intens, emotioneel, en kan vaak bewegen van extreme hoogten tot extreme diepten.
Wat is een tweelingziel precies? Een tweelingziel is een persoon waarmee je een intense verbinding aangaat op het niveau van je ziel. Het principe berust op het idee dat één ziel soms gesplitst wordt in twee lichamen: jij en je tweelingziel.
Hoe herken je je zielsverwant(en)? Gevoel wat je van binnenuit ervaart (gevoel van thuiskomen/herkenning/vertrouwd). Ze stimuleren en inspireren elkaar. Energetische verbinding tussen elkaar (je blijft verbonden al is er geen contact).
Een narcist kan nooit je tweelingvlam zijn, omdat ze hun emoties, acties en woorden aanpassen aan elke situatie. Uiteindelijk ervaart iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis emoties niet op dezelfde manier als jij. Voor hen zijn emoties hulpmiddelen om mensen te beheersen en te manipuleren.
De belangrijkste oorzaak van het verstrikt raken in een patroon van aantrekken en afstoten is een verschil in behoefte aan emotionele intimiteit. En vooral ook hoe lang die emotionele intimiteit voor iemand prettig is. Daarbij kunnen we twee rollen onderscheiden.
Samsara of Saṃsāra (Sanskriet en Pali: in cirkels ronddraaien), is in boeddhisme en hindoeïsme de cyclus van dood en wedergeboorte zonder begin en schijnbaar zonder eind, onder invloed van begoocheling en karma en vol met lijden.
Dharma (Devanagari: धर्म) is het geheel van de normen en regels van het persoonlijke en sociale gedrag in India. Het is het belangrijkste begrip in de Indiase samenleving en geldt dan ook niet alleen binnen het hindoeïsme (dharma), maar ook in het boeddhisme (dhamma), jaïnisme en sikhisme.
Wanneer je dealt met het verlies en loslaten van je valse tweelingziel kun je tekens zien als 11.11 of andere dubbele getallen of signalen waardoor je de behoefte hebt om terug te keren. Plotseling kun je ziek worden door een mysterieuze infectie.
Wat is familiekarma? De specifieke lessen of thema's die jij deelt met je ouders en voorouders, zijn je familiekarma. Deze lessen zijn diep in de energie van een familie verankerd.
Deze personen hebben niet geleerd om op een gezonde manier om te gaan met hun gevoeligheid en spirituele gaven waardoor ze zich volledig gedistantieerd hebben van hun ziel. Hierdoor zijn ze volledig “gezakt” in de 3D wereld. Ze zijn gaan geloven dat enkel materie en wat ze zien in de realiteit de enige waarheid is.