Waarschuwingen. Als je 'Nextdoor' in typt bij Google kom je al snel terecht bij berichten van de consumentenbond, Tros-Radar en de politie die allemaal waarschuwen voor 'Nextdoor'. Want wie zich inschrijft verstrekt het bedrijf tal van privégegevens, zoals adres, telefoonnummer en soms zelfs een profielfoto.
Verdienmodel. In Nederland verdient Nextdoor door het gebruik van gesponsorde berichten van nationale en lokale merken. Als je als gebruiker toestemming geeft, deelt Nextdoor bepaalde informatie met adverteerders.
Een andere mogelijkheid om uitnodigingsbrieven te versturen verloopt via een email die Nextdoor naar onze leden stuurt. Via een druk op de groene knop waarin staat 'Ja ik wil mijn buren uitnodigen' worden gebruikers naar een uitnodigingsformulier geleid.
Een wereldwijde buurt
Buren in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Australië, Denemarken, Zweden en Canada gebruiken Nextdoor om elkaar te ontmoeten, samen te komen en dingen uit te wisselen en te delen.
Een buurtapp is een laagdrempelige vorm van buurtpreventie. In een buurtapp zitten buurtbewoners die functioneren als oren en ogen van de wijk en zo hun steentje bijdragen aan de sociale controle. Ziet een buurtbewoner een verdachte situatie in de wijk?
Het is een digitaal dorpsplein, waar buurtbewoners met elkaar in contact komen en informatie delen. Inschrijven kan via e-mail of Facebook. Als u zelf bent ingeschreven, kunt u ook de buren uitnodigen. Nextdoor controleert of mensen die zich aanmelden en inloggen wel echt de bewoners van het opgegeven adres zijn.
In Nextdoor vind je de categorie Gratis en te koop. Door op het plusteken (via je telefoon) of Een item posten (via je computer) te klikken en de stappen te volgen kun je jouw items te koop of gratis aanbieden. Een makkelijke manier dus om gebruikte spullen een tweede leven te geven in jouw buurt.
Met een buurt WhatsApp-groep zorgen buurtbewoners, gemeente en politie voor een veilige en leefbare buurt. Door het melden van verdachte situaties in de WhatsApp-groep worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen ze de verdachte in de gaten houden. Bewoners richten de WhatsApp-groep zelf op.
Een WhatsApp Buurtpreventiegroep, is een groep in de chat app WhatsApp, Signal of Telegram met één of meer beheerders. Buurtbewoners die lid zijn van deze groep, kunnen elkaar snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties zoals een inbraak, vernielingen of een verdacht persoon in de buurt.
WABP staat voor WhatsApp BuurtPreventie. WABP.nl is opgericht op 1 juni 2015 en is sinds 28 juli 2017 geregistreerd als Stichting WABP. Inmiddels hebben meer dan 9500 WhatsApp Buurtpreventiegroepen, met één of meerdere beheerders zich bij ons geregistreerd.
Buurtpreventie is ook mogelijk via apps als Veiligebuurt, Buurtapp en Nextdoor. Op de website AlerteBuren zijn buurtpreventie-apps zoals Nextdoor en Veiligebuurt in kaart gebracht. Ook zijn er WhatsApp-groepen te vinden.
Waarom buurtpreventie? Buurtpreventie kan een bijdrage leveren aan het terugdringen van overlast, vernielingen en andere incidenten zoals woninginbraken of overvallen. Maar belangrijk is ook dat buurtpreventie vooral bijdraagt aan een hoger veiligheidsgevoel in een wijk.
Wil je uit een WhatsApp-groep stappen? Dan krijgt iedereen in die groep daar een melding van. Mogelijk met als gevolg dat sommigen zich aangevallen of beledigd voelen. Stilletjes de groep verlaten is dus niet mogelijk.
Als je vriend WhatsApp al gebruikt, zal zijn naam automatisch op je Favorieten-lijst verschijnen. Als je vriend niet op de lijst staat, kun je bij Favorieten op alle contacten drukken en vervolgens een contactpersoon selecteren. Druk op Nodig (contact) uit voor WhatsApp. Verstuur je uitnodiging per e-mail of sms.
WhatsApp is de populaire, gratis app waarmee u berichten, bestanden, foto's en video's naar vrienden en familie kunt sturen.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Bekijk het kopje 'Gezien door'. Alleen de mensen die jouw nummer in hun adresboek hebben staan zullen jouw bericht kunnen zien. Als het goed is, zul je hier dus de naam van de persoon met jouw nummer zien staan. Als je hier de naam ziet van de persoon die je wilde controleren, dan heeft hij of zij jouw nummer.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Geblokkeerde contacten kunnen je niet meer bellen of berichten sturen. De functie Laatst gezien, je online status, statusupdates en veranderingen die je maakt aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten.