Hou de steen eens tegen je wang. Te licht van gewicht is nooit goed, maar plastic kun je vrij snel herkennen. Als je iets van naden ziet aan de buitenkant, of bubbeltjes aan de binnenkant dan heb je ook een nepperd te pakken. Edelstenen kunnen wel insluitsels hebben (maar nooit perfecte bubbels.
Kristallen zijn technisch gezien Geen Stenen
Waar kristallen uit één mineraal bestaan, bestaan gesteentes uit 2 of meerdere stoffen. Daarom zien deze er van de buitenkant, door de verschillende structuren en kleurschakeringen, ook vaak oneffen uit, bijvoorbeeld lapis lazuli.
Destijds werd gedacht dat het dragen of opleggen van een bepaalde edelsteen écht kon helpen. De werking van edelstenen is nooit wetenschappelijk bewezen, maar er zijn een heleboel mensen die claimen er baat bij hebben.
Citrienkwarts is te herkennen aan de hardere kleuren en de kwarts (bergkristal, wit van kleur) in de steen. Helaas wordt verhitte amethist vaak verkocht als echte citrien. Echte citrien knuffelstenen – kunnen vaak ook meer rokerig of bruiner van tint zijn.
Bodhi's, borniet, chalcedoon, calciet, chrysocolla, coelestien/ celestien, fluoriet, hematiet, hemimorfiet, lapis lazuli, magnetiet, moqui marbles, prehniet, pyriet, seleniet en zinkblende mogen niet in water. Deze stenen zijn namelijk poreus of ijzerhoudend en beschadigen daardoor door het water.
Hoeveel stenen kun je tegelijkertijd gebruiken? Hier is geen gouden regel voor, maar als algemene regel kun je stellen dat je het beste niet meer dan drie stenen tegelijkertijd kunt dragen. Voor (jonge) kinderen is het verstandig niet meer dan één steen tegelijkertijd te dragen.
Opladen van edelstenen. Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt.
Een edelsteen is samengesteld uit één of meerdere mineralen. Voorbeelden van edelstenen met één mineraal: Bergkristal, citrien, amethist, rookkwarts: met siliciumdioxide. Calciet, dolomiet, marmer: met calciumcarbonaat.
Citrien is een wat duurder kristal en wordt soms wel eens gemaakt door het zelf branden van amethist, die als hij op hoge temperatuur verhit wordt inderdaad donkergeel en citrien wordt. Gebrande amethist (die dan ook citrien genoemd wordt) heeft net zoals de natuurlijke citrien een werking.
De makkelijkste en snelste manier om je stenen te reinigen is met water. Plaats je edelsteen een paar minuten in een waterbadje of spoel deze af onder de kraan. Let wel op: niet alle kristallen kunnen tegen water. Kraanwater bevat namelijk kalk dat zachtere steensoorten kan aantasten.
Welke edelstenen kunnen niet samen? Door hun tegengestelde werking kunnen er stenen zijn die qua energie beter niet tegelijk gebruikt/gedragen worden. Een voorbeeld is Granaat en Lapis Lazuli > de een werkt bloeddruk verhogend en de ander bloeddrukverlagend.
Serafiniet is een zeer krachtige genezer van zowel lichaam, geest als ziel. De steen geeft energie, zorgt dat deze goed kan stromen en helpt de chakra's in balans brengen. Op deze manier probeert het de natuurlijke balans te herstellen en brengt harmonie op alle niveaus.
Wat is een edelsteen? Edelstenen zijn stenen die gebruikt worden voor sieraden of sierobjecten. In de edelsteenkunde wordt naar de volgende eigenschappen gekeken: Schoonheid: hoe helder is de steen, hoe breekt het licht en welke kleur heeft de edelsteen.
Je zou je steen of edelstenen set op een cluster van bergkristal, amethist, rozenkwarts, seleniet of carneool kunnen activeren. Dit zou het beste werken voor een periode van 24 tot 28 uur op een plek waar normaal geen daglicht is. Daarna moet de cluster zelf natuurlijk ook gereinigd en opgeladen worden.
1. Blauwe diamant – €3.930.000 per karaat. De duurste edelsteen ter wereld is de prachtige blauwe diamant. Het is enorm zeldzaam om een perfect exemplaar van deze edelsteen te vinden, waardoor de prijs enorm stijgt.
Je edelstenen bewaren doe je het liefst op een plek waar ze niet blootgesteld worden aan de elementen. Pas dus op voor fel zonlicht, water of vuil. Dat geldt zeker voor stenen die niet tegen zon of water kunnen! Ook de plek waar je kristallen bewaart kan bijdragen.
Een edelsteen bestaat uit een energetische trilling. Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, wordt de energetische trilling van de steen door je lichaam overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in het lichaam zich herstellen.
Tijgeroog is een opake geel- tot roodbruine steen met een zijdeglans. Valkenoog is een blauwgrijze variant van tijgeroog. De geelachtige variant wordt soms verkocht als het waardevollere kattenoog (chrysoberyl).
Edelstenen worden meestal met diamanten boren, zagen en schuurmachines gesneden, geslepen en gepolijst omdat diamant harder is dan welke steen dan ook. Ruwe stenen kun je glad maken en ze met een mooie glans voorzien. Heb je wel eens een ovale of ronde gladde steen in een rivier gevonden? Dit waren ooit ruwe stukjes.
Synthetische edelstenen zijn kunstmatig gemaakt, maar hebben ongeveer dezelfde chemische en natuurkundige eigenschappen als de door de natuur gevormde stenen. Dergelijke stenen lijken dan ook zeer goed op de natuurlijke edelstenen.
Het antwoord op die vraag is: ja. Stenen combineren gaat vaak prima. De helende werkingen van de stenen kunnen elkaar versterken, vooral als kleuren en trilling op elkaar afgestemd zijn, zoals bij de combinatie amethist, bergkristal en rozekwarts. Stenen combineren in een ketting, hanger of armband kan heel goed.
Welke steen kan beter rust geven dan de amethist. Leg een amethist onder je hoofdkussen of op je nachtkastje om heerlijk te kunnen slapen. De amethist laat alles wat gespannen is weer ontspannen en zal je rust geven in je hoofd. Rozenkwarts heeft een zachte, warme energie die je een gevoel van geborgenheid zal geven.
Stenen die het zonlicht slecht verdragen zijn onder andere Amethist, Aquamarijn, Aventurijn, Beryl, Celestiet, Kunziet, Larimar, Malachiet, Opaal, Rozenkwarts, Toermalijn en Turkoois. Het opladen van stenen in maanlicht werkt heel goed.