Gebakken pannenkoeken kun je 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat de pannenkoeken na het bakken helemaal afgekoeld zijn, voordat je ze luchtdicht verpakt, bijvoorbeeld in een (vershoud)bakje of in plasticfolie.
De richtlijn is dat vers pannenkoeken-, crepes-, pancakes-, wafel- en poffertjesbeslag gekoeld (max. 7 graden) voor maximaal 24 uur bewaard mag worden. Beslag voor pannenkoeken en andere zoete snacks bevatten vaak één of meerdere rijsmiddelen.
Wil je koude pannenkoeken weer opwarmen? Dan is de microgolfoven de beste manier. Leg een stapel van 10 à 20 pannenkoeken op een bord en verwarm ze 2 à 3 minuten op middelhoog vermogen. Wacht een minuutje, voel of de onderste pannenkoeken ook warm zijn en verwarm eventueel nog enkele minuten.
Pannenkoeken: bewaren afgedekt in de koelkast. Leg de pannenkoeken op een bord en bedek met vershoudfolie. Ze zijn tot 3 dagen te bewaren in de koelkast. Ook invriezen kan!
Bewaartip voor dit product. Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Je kan zowel het beslag als de gebakken pannenkoeken in de diepvries bewaren. Wanneer je pannenkoeken invriest, zorg er dan voor dat je stapeltje goed van de buitenlucht is afgesloten door het in te pakken in cellofaan.
Maak uw beslag voor de pannenkoeken ruim van tevoren. Na een paar uur of zelfs een dag is het beslag beter gemengd en worden de pannenkoeken veel lekkerder. Een scheut bier erbij werkt ook geweldig.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Tot 1 jaar na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Gekoeld bewaren
7 graden) voor maximaal 24 uur bewaard kan worden. Beslag voor pannenkoeken en andere zoete snacks bevatten vaak één of meerdere rijsmiddelen. Rijsmiddelen zorgen voor een luchtig eindproduct en zijn vaak onmisbaar. Bij bewaren van beslag zal de werking van de rijsmiddelen iets teruglopen.
In de koelkast kun je pancakes 1 tot 2 dagen bewaren, mits goed afgedekt. Wil je de pancakes langer bewaren leg dan tussen elke pancake een stukje bakpapier en verpak ze luchtdicht in bv een diepvrieszak en leg ze in de vriezer.
Zelf zou ik een goed glas cider verkiezen, of een milde cava. Maar de Engelse culinaire schrijfster Fiona Beckett maakt bovendien nog onderscheid in wat voor soort pannenkoek! Bij een pannenkoek met bramen, bessen en ander vers rood en zwart fruit adviseert ze een rosé of zelfs rosé champagne.
Een pak Koopmans Pannenkoeken origineel is genoeg voor 11 tot 13 pannenkoeken.
Tip 1: Maak je pannenkoekenbeslag op voorhand klaar
Laat het beslag, nadat het gemengd is, minstens een uurtje rusten in de koelkast: zo krijg je een gladdere pannenkoek met een betere structuur.
Gekoeld bewaren (max. 7°C). Na openen kun je de pannenkoeken nog gedurende 2 dagen in je koelkast bewaren. Invriezen mag ook, na ontdooiing wel direct consumeren.
Je kunt bananenpannenkoeken goed afgedekt 2 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook: in een goed afgesloten bakje of zakje zijn ze 3 maanden houdbaar.
Pannenkoeken kun je vier tot zes maanden in de vriezer bewaren. Uit de vriezer moet je de pannenkoeken wel dezelfde dag eten. Vers gebakken pannenkoeken kun je nog een dag in de koelkast bewaren. Daarna worden ze snel hard en droog.
Je kunt de poffertjes ook invriezen. In de vriezer blijven ze ongeveer 2 maanden goed.
Chips vervalt niet. Nooit. Ze worden misschien wat wak.
Na openen kun je de pannenkoeken nog gedurende 2 dagen in je koelkast bewaren (max. 7°C). Invriezen mag ook, na ontdooiing wel direct consumeren.
Suikerrijk broodbeleg tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Pannenkoeken. Je pannenkoekenbeslag een uurtje laten rusten loont, want ze worden er gladder van en de belletjes verdwijnen. Bovendien wordt de pannenkoek ook dunner en steviger, doordat de gluten ontspannen.
Fout 2: je roert te veel door het beslag
Veel mensen willen de klontjes graag uit het beslag roeren, maar een paar kleine klontjes in je beslag is helemaal niet erg. Als je te veel roert, zorgt dit er namelijk voor dat je de structuur van je pannenkoek taai wordt in plaats van lekker luchtig.
Gooi niet alle bloem in één keer bij het beslag, maar roer het er geleidelijk in met een garde. Zo voorkom je het vormen van klonten! Als het beslag een gladde mix is geworden, kun je de rest van de melk bij het beslag gieten.
Smakelijk is vriesbrand niet, maar u kunt de producten nog gewoon eten. Een kleine kanttekening, want de producten verliezen door de uitdroging wel hun smaak en structuur. Zeker vlees is hier gevoelig voor. Maar gooi ze niet weg, laat de producten rustig ontdooien en bereid ze zoals u gewend bent.