Het antwoord op de vraag of je glasvezel hebt, beantwoord je door in je woning het glasvezelaansluitpunt te zoeken. Dit kastje is meestal vierkant, wit en ongeveer 10 centimeter groot. Meestal vind je 'm in de meterkast, maar het kan ook zijn dat 'ie ergens anders hangt.
Wat is de glasvezel postcodecheck? Met de glasvezel postcodecheck zie je of Glasvezel Internet van KPN beschikbaar is op jouw adres. Je vult je postcode en huisnummer in en ziet met een klik wat de situatie op jouw adres is.
Waar ligt glasvezel? Op dit moment zijn vooral gebieden in Midden- en Oost-Nederland aangesloten op het glasvezelnetwerk. Vooral buitengebieden worden aangesloten op glasvezel. In de Randstad zijn er nog de minste aansluitingen.
T-Mobile legt glasvezel aan in Zoetermeer, Beverwijk, Roosendaal, Heemskerk, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag.
Aanleg glasvezel
Nadat glasvezel in een straat is aangelegd, worden individuele huizen of flats aangesloten. De monteur installeert een glasvezel-aansluitpunt, vaak in de meterkast. Een provider kan de verbinding vervolgens activeren en stuurt een installatiepakket op.
Sluit het ene uiteinde van de meegeleverde UTP kabel aan op poort 1 van de wifi-router. Het andere uiteinde sluit je aan op het glasvezelmodem. Deze bevindt zich aan de onderkant als je hem hebt opgehangen. Druk de beide uiteinde door totdat je een klik hoort of voelt.
Welke kleur moeten de drie lampjes op de glasvezel ontvanger zijn? De 2 bovenste lampjes horen groen te branden. Het onderste lampje brandt groen of oranje afhankelijk van het type kaart in de pop (glasvezelcentrale). Oranje wil zeggen een 100Mb kaart en groen wil zeggen een 1Gb (~1000Mb) kaart.
Heb je Ziggo, dan gebruik je ons krachtige GigaNet. Met dit glasvezel-kabel netwerk en SmartWifi heb je een perfecte verbinding naar en in je huis. GigaNet is stabiel, snel en veilig. Met GigaNet ben je klaar voor alles wat je wilt doen.
De aanleg van het glasvezelnetwerk tot in je huis is gratis. Je moet er wel toestemming voor geven. De kabel wordt tot in huis aangelegd en wordt er een speciaal glasvezelmodem op aangesloten.
Nee, je bent niet verplicht om een glasvezel abonnement af te sluiten. We sluiten jouw woning kosteloos en vrijblijvend aan op ons glasvezelnetwerk. Je betaalt hier dus niets voor.
Meestal is dat in de meterkast. Zodra de glasvezelkabel is doorgetrokken van de straat naar je woning, komt er een glasvezelmonteur langs. Hij installeert de glasvezelaansluiting op het afgesproken punt. Het is belangrijk dat je thuis bent zodra we langskomen.
Wat kost glasvezel internet? Een standaard abonnement met glasvezel internet kost ongeveer 30,00 euro per maand. Afhankelijk van uw wensen kan dit hoger oplopen, maar de prijs is vaak vergelijkbaar met pakketten met VDSL of kabelinternet.
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: wanneer je glasvezel laat aanleggen door KPN Netwerk, is dat helemaal gratis! Tenminste, jij hoeft hier zelf niks voor te betalen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel voldoen aan de volgende voorwaarden: Glasvezel is (binnenkort) beschikbaar op jouw adres.
Ondanks dat Ziggo geen glasvezel internet levert bestaat het Ziggo netwerk wel voor 97% uit glasvezel. Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk.
Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.
De korte versie van het antwoord luidt: doordat we met glasvezel internet gegarandeerde snelheid bieden, komt er op je modem in huis veel snelheid binnen. In combinatie met een router die al deze snelheid aankan, vormt dit een goede basis voor razendsnelle wifi in huis.
Een glasvezelabonnement is vaak duurder dan een (vergelijkbaar) abonnement bij een dsl- of kabelprovider. Je hebt dan wel sneller internet. Ook zijn de up- en downloadsnelheid altijd gelijk, wat bij kabel en dsl niet zo is.
Testoordeel KPN vs Ziggo. In onze providermonitor met resultaten van het tweede kwartaal van 2022 behalen beide providers behoorlijk goede scores. KPN Glasvezel scoort prima met een 8,0 en KPN DSL behaalt een 7,9. Kabelaar Ziggo zit daar net onder met een 7,7 als eindoordeel.
De LED's op uw router geven de status aan van de verbinding tussen uw router en de apparaten die erop zijn aangesloten. Ze geven ook de status van uw internet-, Wi-Fi-, Ethernet- en WPS-verbindingen aan. Uit. Uw router krijgt geen stroom.
NT staat voor Network Termination. In dit NT-kastje wordt het lichtsignaal omgezet naar een digitaal signaal. Je kunt de NT zien als een vertaler. Alles wat binnenkomt via de glasvezelkabel, snapt je apparatuur in huis nog niet.