2 Ga vanuit jouw startscherm naar Apps > Instellingen > Over het toestel/Toestel-info.3 Tik nu op Software update > Bijwerken. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel. 4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.
Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons. Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Cache legen
Wil apps updaten maar niet lukken, dan kun je het beste even naar 'Instellingen > Apps/Applicatiebeheer' gaan en op 'Google Play' tikken. Selecteer vervolgens het 'Opslagruimte'-veld en kies voor 'Cache legen' om tijdelijke bestanden te verwijderen.
Als je je software niet kunt bijwerken naar de nieuwste versie, kan dat te wijten zijn aan onvoldoende opslagruimte op je telefoon. Lees verder voor meer informatie over gegevensbeheer.
2 Ga vanuit jouw startscherm naar Apps > Instellingen > Over het toestel/Toestel-info. 3 Tik nu op Software update > Bijwerken. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel. 4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.
Android 7 wordt sinds november 2019 niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer. Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate.
Apple heeft dit probleem niet, dus iPhones en iPads ontvangen de updates vrijwel direct. Bij de meeste Android toestellen duurt het tussen de 3 en 6 maanden, maar het kan bij sommige toestellen oplopen tot 9 of zelfs 12 maanden. Je hebt daardoor pas veel later toegang tot nieuwe functies.
Het verwijderen van gegevens en de cache kan helpen om het downloadprobleem in je Google Play Store op te lossen. Volg onderstaande stappen om de gegevens en cache op te schonen. Stap 1. Ga naar Instellingen en selecteer Apps.
Wanneer u de website van Google Play gebruikt, wordt een apparaat grijs weergegeven als het niet werkt met de app die u probeert te installeren. Dit komt meestal omdat de app niet beschikbaar is op uw locatie of niet is ontworpen voor het schermformaat of de Android-versie van uw apparaat.
Kies 'Systeem'. Kies 'Systeem-update'. U ziet nu of uw smartphone up-to-date is, of dat er een nieuwe Android update klaarstaat. Indien er een Android update beschikbaar is, kunt u deze downloaden.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Een Samsung smartphone uit de S-serie gaat tussen de 2,5 en 5 jaar mee. Er zijn dus mensen die vijf jaar met een en dezelfde Samsung doen! De toestellen uit het middensegment (A-serie) gaan tussen de 2,5 en 4 jaar mee. De budgettoestellen van Samsung zouden tussen de 2 en 3 jaar mee moeten gaan.
Volg de stappen om je Android versie te updaten
Selecteer Systeem updates. Kies Controleren op updates. Download de update als deze beschikbaar is. Installeer na het downloaden de update.
Ga op je telefoon naar instellingen. Scroll naar beneden en kies 'Over de telefoon' of 'Over het toestel'. Vervolgens zie je bij 'Firmwareversie' of 'Android versie' staan welke versie jij op je toestel hebt.
De belangrijkste reden om de nieuwste updates te downloaden en te installeren is om beschermd te blijven tegen beveiligingsrisico's. In de loop der tijd verliest je software namelijk zijn effectiviteit waardoor het voor hackers en cybercriminelen makkelijker wordt om in te breken.
Als je de telefoon niet update en je besluit WhatsApp na de deadline opnieuw te installeren, dan kan je niet meer messagen op je telefoon. Je kan dan namelijk niet meer inloggen op de app. Hou er ook rekening mee dat bepaalde functies niet meer zullen werken als je mobiel nog op een oud systeem draait.
Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'. Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.
Vanaf 1 november werkt WhatsApp niet meer op Android-telefoons met OS 4.0.4 en ouder. Als je een Android-mobiel hebt, moet je minimaal OS 4.1 hebben. Deze versie van het door Google ontwikkelde besturingssysteem voor smartphones verscheen ruim negen jaar geleden.