Wilt u de maaltijd opwarmen in de magnetron? Dan wordt doorgaans geadviseerd om de magnetron in te stellen op 500 – 600 watt.De opwarmtijd ligt tussen de 5 en 8 minuten. Op het etiket van de maaltijd staan deze instructies precies weergegeven.
Het eten afdekken is de juiste manier van opwarmen, volgens het Voedingscentrum.Dit kan met een deksel, een bord of magnetronfolie. Zo blijft het vocht in de maaltijd en kan het goed heet worden, schrijven ze op de website. Kies een schaal of bakje dat geschikt is voor de magnetron.
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Een halfuurtje is voldoende. De aluminiumfolie zorgt ervoor dat de ovenschotel niet uitdroogt én dat de kaas niet verbrandt. De microgolfoven is minder geschikt: het kaaslaagje is niet meer lekker dan.
Geen magnetron in huis, dan kun je een kant-en-klaar maaltijd ook opwarmen in de oven of pan. Zet de oven op 180 graden Celsius en laat de maaltijden ongeveer 20 minuten in de oven staan. Verwijder bij het gebruik van de oven wel de folie. Gebruik je het fornuis, dan kun je het beste een koekenpan gebruiken.
Tips voor het opwarmen van kant-en-klare maaltijden in de oven:
Doe het eten in een geschikte schaal/container en zet het in de oven . Bedek het eten bovendien met behulp van aluminiumfolie om het vocht vast te houden en te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Magnetron op vol vermogen gedurende 1-2 minuten , of totdat het eten is opgewarmd. Voor delicatere eiwitten zoals vis of kip, probeer een lager vermogen om het eten voorzichtiger op te warmen.
Alle kookgerei dat in een oven werkt, werkt voor de Convection Only-modus in Convection Microwaves . Convection Only-modus is de enige modus waarin alle ovenbestendige kookgerei kan worden gebruikt. Alle andere modi zijn een magnetron/convectiemix of alleen magnetron.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
De ovenschotel zet je op hetzelfde aantal graden en even lang in de oven als normaal. De volgende dag warm je de ovenschotel op door deze 30 minuten in de oven te zetten op 140°C. Dek de ovenschotel na 10 minuten af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
Instructies voor het opwarmen van maaltijden
Prik de plasticfolie van uw maaltijd meerdere keren door, zodat uw eten kan ademen en condensatie kan ontsnappen tijdens het verwarmen. Zet uw maaltijd twee minuten in de magnetron (als het ontdooid is) of vijf minuten (als het bevroren is) . Verwarm indien nodig nog eens 30 seconden.
het gevaar van bacteriegroei in voedsel wanneer voedsel niet stomend heet is en ook niet koud . Dit omvat bijvoorbeeld voedsel dat slechts gedeeltelijk is opgewarmd of 'verwarmd' in plaats van volledig opgewarmd. dat het opwarmen van voedsel het risico op voedselgerelateerde ziekten met zich mee kan brengen, zelfs als het voedsel niet rauw is of helemaal opnieuw is bereid.
Gebruik een oventemperatuur van 80 graden om je borden op te warmen. Je gerechten koelen daardoor minder snel af en dat smaakt een stuk lekkerder.
U kunt uw eten ook in stappen in de magnetron zetten en tussendoor roeren , of uw eten op een lagere temperatuur verwarmen gedurende een langere tijd. Door het eten gelijkmatiger over uw bord te verdelen en het eten dichter bij de randen te plaatsen, krijgt u een gelijkmatigere temperatuur. Houd alles plat wanneer dat mogelijk is.
Op welke stand? En hoe lang? 1000-900 W: snel bereiden of opwarmen van bijvoorbeeld soep, ovenschotels, groente en vis.800 W: opwarmen, vlees en gevogelte braden en gerechten bereiden die eieren of kaas bevatten.
Voedsel kan in de oven worden opgewarmd zonder dat het uitdroogt door het in een ovenvaste schaal te leggen, het af te dekken met aluminiumfolie en het op een lage temperatuur te verwarmen, meestal rond de 200-250°F (95-120°C), totdat het helemaal is opgewarmd . Deze methode helpt vocht vast te houden en voorkomt dat het voedsel uitdroogt.
Wilt u de maaltijd opwarmen in de magnetron? Dan wordt doorgaans geadviseerd om de magnetron in te stellen op 500 – 600 watt.De opwarmtijd ligt tussen de 5 en 8 minuten.
Verwarm het water precies 2 minuten en 30 seconden op het hoge vermogensniveau. Het hoge vermogensniveau is de standaard warmte-instelling op de magnetron. Een temperatuurstijging in het bereik van 28 tot 40 graden Fahrenheit (15 tot 22 graden Celsius) geeft aan dat de magnetron goed verwarmt/kookt.
om in een magnetron te kunnen worden gebruikt, moeten de containers van een materiaal zijn dat microgolven doorlaat naar het voedsel. De materialen die geschikt zijn, zijn als volgt: porselein en aardewerk, ovenvast glas en glaskeramische schalen zijn perfect geschikt voor koken in de magnetron.
Ook een glazen ovenschaal met deksel is goed te gebruiken. Bij het bakken in een combi-magnetron worden de gerechten niet afgedekt, omdat dan geen korstje gevormd kan worden. Alleen geglazuurd serviesgoed, zonder zilveren of gouden versieringen, kunnen in de magnetron gebruikt worden.
Om te zien of een plastic container of verpakking magnetronbestendig is, controleert u het etiket: Producten met het label "Magnetronbestendig" kunnen in de magnetron worden gebruikt . Producten met een geprint magnetronsymbool kunnen in de magnetron worden gebruikt. Dit symbool wordt meestal gebruikt op herbruikbare plastic opbergcontainers.
Magnetron diepvriesmaaltijden 3-4 minuten, roer dan (indien van toepassing).Blijf verwarmen in stappen van 1-2 minuten totdat het eten 165°F bereikt en stomend heet is . De kooktijden in de magnetron variëren, dus controleer uw eten regelmatig. Laat 1 min. staan.
Onthoud, opwarmen betekent opnieuw koken, niet alleen opwarmen. Verwarm voedsel altijd opnieuw totdat het helemaal stomend heet is (dit moet u maar één keer doen). Doe voedsel niet in de warmhoudkast zonder het eerst goed op te warmen. Controleer of opgewarmd voedsel helemaal stomend heet is.
Voor knapperigere resultaten kiest u voor een hoger vermogensniveau . Houd echter rekening met de kooktijd, aangezien hogere vermogensniveaus het eten sneller kunnen koken. Gebruik magnetronbestendige accessoires: magnetronbestendige accessoires zoals crisper trays, grillpannen en siliconenmatten kunnen helpen knapperigere texturen te bereiken.