Uw kind kan zwaarder worden en beter groeien door meer te eten, vooral voeding waar veel energie en eiwit in zit. Daarom is het belangrijk dat uw kind genoeg eet en de juiste voedingsmiddelen eet of drinkt.
De maaltijden worden minder belangrijk en de tussendoortjes worden belangrijker. Tussendoortjes zijn producten die veel vet en suiker bevatten en dus calorieën. Van te veel tussendoortjes komen kinderen aan. De energie inname is hoog: deze producten zitten stampvol met calorieën maar ze vullen niet of nauwelijks.
Bij ondergewicht is het belangrijk dat je kind regelmatig eet. Geef als tussendoortje producten met veel eiwitten en voldoende goede vetten. Eiwit zit vooral in vlees, vis, vleesvervangers, ei, melk(producten), noten en peulvruchten.
In principe kun je van alle voedingsmiddelen aankomen. Je komt aan als je meer eiwitrijke, vetrijke of koolhydraatrijke producten eet dan je nodig hebt. Helaas zijn er geen wondermiddeltjes of producten in de supermarkt die ervoor gaan zorgen dat je snel gewicht verliest.
Gewichtsverlies, laag gewicht of slechte groei; • Uw kind voelt zich moe en slap; • Lagere weerstand en dus een grotere kans op infecties; • Vertraagde puberteit; • Verminderde (cognitieve) ontwikkeling. Het is belangrijk dat de ondervoeding wordt behandeld.
Wat moet je eten om aan te komen
Door veel te bewegen zul je je ook fitter en gezonder voelen. Omdat je wilt aankomen, kun je de vette varianten van vlees, zuivel en kaas gebruiken. Avocado's, noten en vette en/of wilde vis, noten, kokosolie, biologische vrije uitloop eieren zijn leveranciers van goede vetten.
Ondergewicht kan komen door onder andere: gebrek aan eetlust, bijvoorbeeld door verminderde smaak en geur, een ziekte of bij gebrek aan beweging. kauw- en slikproblemen. een slechtwerkende darm.
Meisjes van elf jaar met een lengte van ongeveer 149 cm wegen gemiddeld 38 kg, met een minimum van ongeveer 32 kg en een maximum van 50 kg. Jongens van elf jaar met een lengte van ongeveer 149 cm wegen gemiddeld 36 kg, met een minimum van 31 kg en een maximum van 46 kg.
Hoeveel kilogram? Meisjes van negen jaar met een lengte van ongeveer 137 cm wegen gemiddeld 28 kg, met een minimum van ongeveer 25 kg en een maximum van 40 kg. Jongens van negen jaar met een lengte van ongeveer 138 cm wegen gemiddeld 29 kg, met een minimum van 25 kg en een maximum van 36 kg.
Gezond met brood. Je kind eet ongeveer 2 tot 3 boterhammen per dag, meestal verdeeld over het ontbijt en de lunch (zie de dagmenu's). Brood heeft je kind nodig om bijvoorbeeld genoeg koolhydraten, eiwitten, vezels, jodium, B-vitamines en ijzer binnen te krijgen.
Volkorenpasta, zilvervliesrijst, aardappelen: 6 opscheplepels pasta of rijst of aardappelen voor een jongen, 4-5 voor een meisje. Vis, peulvruchten, vlees, ei :100 gram vlees of vis of 2-3 opscheplepels peulvruchten of ei. Ongezouten noten: 25 gram.
Ondervoeding kan ontstaan doordat een kind te weinig of te selectief eet en/of veel energie en voedingsstoffen verbruikt of verliest. Vroeggeboorte, voedingsproblemen, ernstige eetproblemen, (beginnende) eetstoornissen en ziekte zijn belangrijke risicofactoren voor ondergewicht en ondervoeding.
Wil je juist aankomen dan kies je liever producten die per 100 gram veel energie bevatten. Denk bijvoorbeeld aan Griekse Yoghurt met 10% vet (160 kcal per 100 gram), nootjes (550-650 kcal per 100 gram) of avocado (350 kcal per 100 gram).
Hoeveel kilogram? Meisjes van vijf jaar met een lengte van ongeveer 112 cm wegen gemiddeld 18 kg, met een minimum van ongeveer 16 kg en een maximum van 22 kg. Jongens van vijf jaar met een lengte van ongeveer 113 cm wegen gemiddeld 19 kg, met een minimum van 17 kg en een maximum van 23 kg.
Eet voldoende eiwitten.
Om op een gezonde manier aan te komen, heb je genoeg eiwitten nodig om je spieren van brandstof te voorzien, samen met wat extra. Een goede vuistregel is om elke dag 0,8 gram eiwit per pond (1,6 gram per kg) lichaamsgewicht te consumeren.
De 10 gezonde voedingsmiddelen om snel aan te komen
Het grootste deel van het dieet bestaat uit hele voedingsmiddelen die rijk zijn aan calorieën en voedingsstoffen, zoals rijst, noten, notenpasta, rood vlees, zalm, gedroogd fruit, avocado's, gezonde granen, hele eieren en volle zuivelproducten.
Nee, brood op zich is geen dikmaker. Natuurlijk geldt voor alles, dat als je er te veel van eet dat je er dik van kunt worden. Wanneer je meer calorieën eet dan je lichaam nodig heeft, zal je aankomen. Of deze calorieën uit eiwitten, vetten of koolhydraten komen, maakt niets uit.