Afscheiding begin zwangerschap
Wel wordt het (veel) meer en kan het wateriger worden. Het toenemen van je vaginale afscheiding begint al snel na de bevruchting en kan een eerste symptoom zijn dat je zwanger bent.
Tijdens de vroege zwangerschap kan je lichaam meer vaginale afscheiding produceren, en voordat je bevalt kan je zelfs een bloederige slijmafscheiding tegenkomen. Soms kan je afscheiding op een probleem, zoals een ontsteking, wijzen. Maar meestal is het gewoon een hormonale schommeling.
Na je ovulatie wordt de afscheiding vervolgens weer wateriger, bijna vezelachtig van structuur en ondoorzichtig. Dat gebeurt al binnen twee dagen na je ovulatie. Tijdens de luteale fase domineert het hormoon progesteron die er voor zorgt dat er minder afscheiding uit je vagina komt.
Tijdens je zwangerschap kan er sprake zijn van een meer vaginale witte afscheiding, maar dit is heel normaal en niks om je druk om te maken. Wanneer je zwanger bent stroomt er namelijk meer bloed naar het bekkengebied waardoor de slijmvliezen extra worden gestimuleerd, wat resulteert in meer vaginale afscheiding.
Symptomen van innesteling op een rijtje:
– Mild zeurende of krampende pijn in je onderbuik en onderrug, die 1-2 dagen aanhoudt. – Roze, helderrood of bruin bloedverlies. Vaak veel minder dan tijdens een menstruatie en meestal korter 2 dagen.
Veel witte afscheiding en zwanger
De meeste vrouwen hebben (veel) meer witte afscheiding als ze zwanger zijn. Hoe langer je zwanger bent, hoe meer afscheiding je meestal hebt. Ook wordt deze vaak steeds wateriger. Dit is heel natuurlijk.
Symptomen kunnen zijn: je misselijk voelen, gevoelige borsten en stemmingswisselingen. Sommige vrouwen ervaren ook lichte rugpijn of steekjes in hun baarmoeder. Als je precies wilt berekenen wanneer je de innesteling plaats vond dan kan dat via berekenen.nl.
Deze week kan het zijn dat je afscheiding dik en slijmerig is. Hoe dichter je bij je menstruatieweek komt, hoe meer afscheiding je zal krijgen. Het kan ook zijn dat deze wat troebeler wordt. In principe kan deze toename en verandering van afscheiding geen kwaad en hoef je er niks aan te doen.
De vagina is zelfreinigend. Dit doet ze door van tijd tot tijd witte of doorzichtige afscheiding uit te stoten. De belangrijkste rol van deze afscheiding is de vagina reinigen en vochtig houden door dode cellen en microbiële resten te verwijderen. Net na je menstruatie is de afscheiding dikker en taaier.
De innesteling is het moment dat een bevruchte eicel zich in de baarmoederwand nestelt. Dit is het moment dat de zwangerschap echt begint. Meestal vindt de innesteling tussen de vijf à twaalf dagen na de eisprong plaats, met een gemiddelde van negen dagen bij een regelmatige cyclus.
De innesteling vindt gemiddeld zo'n 9 dagen na de bevruchting plaats. Op dat moment is er vaak nog niet genoeg hCG aanwezig voor een positieve zwangerschapstest. Het duurt over het algemeen ca. een week na innesteling voordat je voldoende hCG hebt aangemaakt om te testen.
Lang niet altijd gaat het innestelen van de bevruchte eicel in je baarmoeder goed. Wanneer een eicel bevrucht is, is dit nog geen garantie voor een zwangerschap. Ongeveer 40-50% van de bevruchte eicellen nestelen zich niet goed in.
Gele of groene afscheiding tijdens de zwangerschap
Witte afscheiding die opdroogt kan snel wat gelig worden, maar wanneer de afscheiding direct geel of zelfs groen van kleur is, dan is het belangrijk om even te bellen naar de huisarts.
Het zaad van je partner blijft ongeveer drie dagen in jouw lichaam in leven. Drie dagen na het vrijen kun je dus nog steeds bevrucht worden. Hierna heb je weer nieuwe zaadcellen van je partner nodig.
Symptoom 3: Innestelingsbloeding duurt minder lang
Bij sommige vrouwen duurt het drie dagen, bij anderen wel zeven. Een innestelingsbloeding kan een paar uur tot drie volle dagen aanhouden. Langer dan dat komt vrijwel niet voor.
Zwanger en buikpijn
Bij een zwangerschap horen allerlei kleine kwaaltjes. Zo kun je bijvoorbeeld af en toe last hebben van wat buikpijn. Vlak na de bevruchting – ongeveer negen dagen na de eisprong – kun je soms wat buikpijn hebben doordat de bevruchte eicel zich in je baarmoeder nestelt.
Een week na de bevruchting kun je je al moe voelen, je menstruatie is nog niet uitgebleven en je merkt nu al dat je eigenlijk alleen maar wilt slapen, de hele dag door. Het wordt veroorzaakt door het hoge niveau van het hormoon progesteron.
Veel vrouwen zijn misselijk in het begin van de zwangerschap. Zelfs in deze eerste week na de bevruchting kun je al misselijk zijn. Vervelend, maar wel een leuk teken!
Kan ik voelen of ik zwanger ben? Helaas kan je aan de baarmoedermond niet voelen of je ook daadwerkelijk zwanger bent geworden. Hiervoor zal je toch echt een zwangerschapstest moeten aanschaffen. Maar het is toch wel erg leuk om zélf te kunnen inschatten wanneer je vruchtbaar bent door de baarmoedermond te voelen!
Normale vaginale afscheiding is wit of doorzichtig en geurloos. Als de vaginale afscheiding ineens veel meer wordt, een andere kleur heeft of vervelend ruikt, kan dit wijzen op problemen. Bijvoorbeeld op een seksueel overdraagbare aandoening (soa) of ontstekingen in het kleine bekken.
In week 3 heeft de bevruchte eicel de baarmoeder bereikt, waar hij een goed plekje zal zoeken om zich definitief te nestelen. Hierna kunnen de eerste zwangerschapssymptomen komen! De innesteling voelt een beetje als lichte krampen in de buik, wat ook wel innestelingspijn wordt genoemd.
Gemiddeld bedraagt de zwangerschapskans ongeveer 15% per cyclus. Een goede eicel heeft in goede omstandigheden zo'n 70% kans om bevrucht te raken. Eenmaal bevrucht heeft de eicel opnieuw zo'n 70% kans om voldoende verder te ontwikkelen zodat een innesteling mogelijk wordt.
Je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je een paar keer vrijt in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong is 2 weken voordat je ongesteld wordt. De meeste vrouwen die dit doen zijn dan in 1 jaar zwanger.
Eisprong - Dit wordt ook wel de ovulatie genoemd. Bij een normale menstruatiecyclus van 28 dagen is de eisprong 14 dagen na de eerste dag van de laatste ongesteldheid. Bevruchting - Meestal vindt de bevruchting binnen 12 uur na de eisprong plaats. Innesteling - De innesteling gebeurt meestal 9 dagen na je eisprong.