Probeer eerst je iPhone op te laden. Misschien is de batterij gewoon leeg of is er intern een storing waardoor de iPhone denkt dat de batterij leeg is. Als je de iPhone hebt aangesloten op de oplader, moet je even wachten. De iPhone heeft een minimale batterijlading nodig voordat je het toestel aan kunt zetten.
De iPhone inschakelen
Houd de zijknop ingedrukt totdat je het Apple logo ziet.
Het batterijsymbool rechtsboven in het scherm geeft de lading van de batterij of de oplaadstatus aan. Als je de batterij oplaadt terwijl je de iPhone synchroniseert of gebruikt, kan het opladen langer duren.
Alles over de zijknop
Op de meeste iPhones vind je aan de zijkant rechts een knop. Dit wordt ook wel de powerknop genoemd, waarmee je het toestel aan en uit kan zetten. Maar op de toestellen uit de iPhone-familie met Face ID gaat het om een multifunctionele zijknop.
Voor een harde reset volgt u de volgende stappen: Stap 1: Druk de volume omhoog-knop kort in. Stap 2: Druk vervolgens de de volume omlaag-knop kort in. Stap 3: Hierna houdt u direct de sluimerknop - de knop aan de rechterzijde - ingedrukt tot u het logo van Apple ziet.
iPhone 6s of ouder, inclusief iPhone SE (1e generatie), en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd de thuisknop en de bovenste knop (of zijknop) tegelijk ingedrukt. Blijf ze ingedrukt houden tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
Controleer op verouderde of aangepaste software
U kunt uw apparaat herstellen naar de nieuwste versie van de software met de herstelmodus van uw iPhone of de herstelmodus van uw iPad. Als u nog steeds een fout krijgt, neemt u contact op met Apple Support.
Je telefoon opnieuw opstarten
Als uw telefoon is vastgelopen met het scherm ingeschakeld, houdt u de aan/uit-knop ongeveer dertig seconden ingedrukt om het opnieuw op te starten.
Aan en uit knop op scherm
Ga naar Instellingen. Ga naar Toegankelijkheid. Ga naar Aanraken. Ga naar AssistiveTouch en zet de functie aan door op de schakelaar te klikken.
Je kunt de iPhone batterij opladen wanneer het jou uitkomt. Je hoeft niet te wachten tot de accu helemaal leeg is en het is ook niet nodig om de accu regelmatig helemaal leeg te laten lopen. Bij oudere batterijtypen was dat wel nodig.
Herstart uw iPhone of iPod touch. Probeer een andere USB-kabel of een andere oplader. Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt. Neem contact op met Apple Support om service aan te vragen.
Laad je telefoon nooit 's nachts op
Vroeger lag dat anders. Toen zaten er in telefoons nikkel-cadmiumbatterijen. Deze batterijen werden lui als je ze te lang achter elkaar oplaadde. Dat probleem hebben de moderne lithium-ionbatterijen niet.
Op de iPhone 7 en 7 Plus is het wat simpeler. Houd daarop de volume-omlaagknop en de powerknop tegelijk ingedrukt. De iPhone zal vanzelf afsluiten en opnieuw opstarten, wat ongeveer 10 tot 20 seconden duurt. Laat de knoppen los als het Apple-logo in beeld verschijnt en wacht totdat de reset is voltooid.
'Begin direct' gebruiken
Zorg ervoor dat je oude iPhone aanstaat, zich in de buurt van je nieuwe iPhone bevindt en dat bluetooth is ingeschakeld. Je krijgt dan op je oude toestel de optie 'Begin direct' te zien.
iPhone 7 (plus) een harde reset geven
Druk de aan en uit en volume omlaag knop tegelijk in. Blijf de knoppen ingedrukt houden tot de iPhone uit gaat en je weer een Apple logo ziet (duurt ongeveer 10 seconden) Zodra je het Apple logo ziet laat je beide knoppen weer los. Je iPhone heeft nu een hard reset gehad!
Druk op de volume-omlaagknop en laat deze los. Houd de zijknop ingedrukt. Houd de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
Ga naar je iPhone Instellingen, als je het niet op je Home scherm kunt vinden; gebruik dan de iPhone spotlight functie om de Instellingen app te zoeken. Selecteer dan Algemeen. Stap 2. Tik in het volgend menu op de 'Reset' optie.
Dit houdt in dat je de iPhone volledig wist, iOS opnieuw installeert en daarna een backup terugzet. Je raakt daardoor niets kwijt. Je kunt een hersteloperatie (restore) ook uitvoeren als je terug wilt naar een andere iOS-versie. Dit wordt ook wel downgraden genoemd.