Wilt u de kleur donkerder maken dan kunt u wederom een laagje beitsolie aanbrengen. Hoe vaker je de beitsolie aanbrengt des te donkerder het wordt. Ook de glansgraad neemt hierdoor toe. Nu is het belangrijk om de meubels circa 24 uur te laten rusten zodat de beitsolie kan uitharden.
Het enige wat je nodig hebt is een flesje ammonia uit de buurtsuper en een grote kunststof bak. Daar leg je de te kleuren stukken hout in en plaatst er ook een bakje met een fikse scheut ammonia bij. Nu de boel goed afdekken en na een halve dag wachten, kun je een kijkje nemen.
De P-beits Zwart Extra is een zeer zwarte waterbeits met een lichte sealer in de beits aangebracht. Deze beits maakt het hout echt zwart zwart, maar laat de structuur van het in takt. Anders gezegd wordt er geen laag over het hout aangebracht die de nerf bedekt zonder dat dit afbreuk doet op het zwart van de beits.
Het verschil tussen olie en beits is vooral dat beits over het algemeen betere bescherming biedt, maar dat door olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft. Voor houtbehandeling van kasten of meubels, kun je wellicht beter kiezen voor olie, omdat de weersinvloeden binnen natuurlijk zeer beperkt zijn.
Waarom geen zonnebloem olie, olijfolie en slaolie gebruiken
De belangrijkste reden om het niet te doen is dat het meubelstuk naar verloop van tijd echt smerig word en gaat stinken. Een ander nadeel is dat het heel diep in onbewerkt hout trekt. Als dit begint te stinken krijgt u dit er bijna niet meer uit!
Welke schilderklus je ook gaat doen, met onze verf ben je goed bezig. We hebben verf op olie- of waterbasis, primers, muurverf, spuitverf, beits, metaallak, kit… En mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn van de kwaliteit, ons huismerk is al meerdere malen in de prijzen gevallen!
Transparante beits zorgt ervoor dat de houtnerf zichtbaar blijft, maar dat de ondergrond toch een andere kleur krijgt. Zo kun je een tafel zwart beitsen. Ook kun je een tafel beitsen combineren met grey wash. Zo blijf je het hout zien en voorzie je een tafel alsnog van een mooie kleur.
Een veel gebruikte ouderwetse methode is om azijn te nemen (zelf gebruik ik schoonmaakazijn) en dat in een potje met een dot staalwol. Een week of zo laten staan, het staalwol eruit vissen en met een kwast de nog steeds heldere azijn op het eike smeren. Wordt echt zwart in no time.
Het onbehandeld hout moet schoon en droog zijn. Daarna start je met het licht opschuren van het onbehandelde hout. Schuur met de houtnerf mee. Na het schuren maak je het hout stofvrij en begin je het onbehandelde hout te verven met een grondverf.
Blanke (kleurloze) beits of lak zorgt voor behoud van de originele houtkleur. Wil je de natuurlijke uitstraling van je eikenhouten tafel behouden en tegelijkertijd de tafel optimaal goed beschermen? Dan adviseren we CetaBever Meubellak Natuurlijk Effect.
Wilt u het eikenhout behandelen en de houtnerf zichtbaar laten, dan is Remmers HK Lazuur de juiste beits. Naast transparant is deze ook verkrijgbaar in houttinten waarmee u het eikenhout net een andere tint kunt geven. Naast houttinten is Remmers HK lazuur ook verkrijgbaar in grijstinten.
Borstel je meubelstuk goed schoon. Gebruik een vochtige doek als er veel schuursel is blijven hangen. Roer je gekozen beits goed door [CetaBever Deur, Kozijn & Meubelbeits] en breng het aan op je meubelstuk. Experimenteer als je dat wilt met het gebruik van verschillende kleuren voor verschillende delen van het meubel.
Nee, op een bestaande laag olie kan alleen maar weer een olie aangebracht worden. Dit omdat een laag olie enigszins zacht is en vettig. Als je hierover een dekkende of transparante beits aanbrengt dan ontstaan er problemen met de hechting, de vloeiing, de droging, etc.
Je kunt hout vergrijzen met soda. Of je kunt hout vergrijzen met azijn. Kies een speciaal vergrijzingmiddel. Of vergrijs je houten meubelen met boenwas, vernis of verdunde verf.
Beitsen is het aanbrengen van een gekleurde, transparante of dekkende laag op hout. In tegenstelling tot vernis of lakverf, is beits dunner en dringt het deels in het hout door. Beits wordt aangebracht om het hout te kleuren en te beschermen.
Wat is Beits olie? Beits olie is een kleurmiddel en in tegenstelling tot kleurolie kleurt beitsolie het hout. Kleurolie onderhoud de kleur van het hout. Op een relatief eenvoudige wijze kunt u uw meubels of vloer een nieuwe kleur geven.
Eiken tafel lakken dan moet je eerst ontvetten, schuren, schoonmaken, drogen, grondverf erop dan lakken: 3 lagen en laten drogen en uitharden,. Eiken tafel beitsen dan moet je ontvetten, schuren, schoonmaken, drogen, beitsen in 3 lagen bij onbehandeld hout anders 1 of 2 lagen beitsen.
Als het oppervlak ruw aanvoelt zodra de beits is opgedroogd, schuur het dan heel licht met fijn schuurpapier. Zoniet, dan veegt u het oppervlak af met een schone doek. U kunt het gebeitste oppervlak afwerken met was of lak, maar bedenk dat dit het hout donkerder maakt.
Eigenlijk is het in alle gevallen verstandig om eerst te schuren voordat je gaat verven. Door eerst goed te schuren kan de verf beter hechten. Wanneer je op een gladde ondergrond gaat verven kan de verf namelijk naar beneden glijden. Bij een gladde ondergrond is het dus niet verstandig om te verven zonder te schuren.
Het brede assortiment wordt geprezen maar in meerdere reviews wordt aangegeven dat de dekking niet al te best is. Goedkoop kan dus duurkoop zijn als je meerder spuitbussen moet gebruiken voor je klus. Daarnaast is de ervaring van gebruikers dat action primers niet goed reageren op lakken van andere merken.
kleurstoffen zijn de vaste stoffen in verf en worden ook wel pigmenten genoemd. De hoeveelheid en kwaliteit van de pigmenten zijn bepalend voor de kleur, de dekking (dichtheid) en kleurvastheid (verkleuring) van de kleur. Dus beter en meer pigment zorgt voor betere maar wel duurdere verf.
De vernis is de transparante afwerking die het hout het meest duurzaam beschermt. Het is ideaal voor zogenaamde "nobele" houtsoorten, die het een ideale en blijvende waarde biedt. De vernis houdt het hout vast in een ondoordringbare cocon en beschermt het zo tegen agressie van buitenaf.