Als je het in aluminium folie verpakt kan je het gewoon ergens bijleggen in de oven, of je zet een pannetje op met kokend water waar een plat bord op past, het bord met de sate erop en afdekken met alufolie. door het hete water wordt de sate u ook heet.
Braden: schroei het vlees dicht aan elke kant, neem van het vuur en bedek met aluminiumfolie. Tijd voor je gasten: plaats het vlees in de oven op 60 °C. Je kan het zo tot twee uur warm houden. Nu heb je je handen vrij voor je bezoek, zonder dat het vlees uitdroogt of verbrandt.
Voor overgebleven Chicken Satay Spiesjes, bewaar de gekookte kip en pindasaus in aparte bakjes in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Verwarm opnieuw in de magnetron of oven . Niet geschikt om in te vriezen na bereiding.
Verhit restjes door en door
Na bereiding is het mogelijk om eten dat je over hebt opnieuw te verwarmen. Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Wanneer je langer de tijd hebt kun je het langer doen, zelfs al een avond van te voren. Hoe langer de marinade in kan trekken hoe meer smaak de stukjes kip krijgen. Natuurlijk hebben we het getest: na 10 minuten is de kip echt al superlekker! What is this?
Als je het in aluminium folie verpakt kan je het gewoon ergens bijleggen in de oven, of je zet een pannetje op met kokend water waar een plat bord op past, het bord met de sate erop en afdekken met alufolie. door het hete water wordt de sate u ook heet.
Wij raden aan een geopende verpakking van de Satésaus kant-en-klaar van Verstegen niet langer dan ca 4 weken te bewaren. Als je ervoor zorgt dat er altijd met een schone lepel saus uit de beker wordt geschept, kun je de beker eenvoudig meerdere keren verwarmen in de magnetron.
Als je de satésaus warm wilt eten, dien je zelf voor een pannetje te zorgen en deze op de barbecue te plaatsen. Het is ook mogelijk om de satésaus in de magnetron op te warmen. De saus dient wel in een bakje gedaan te worden dat geschikt is voor de magnetron.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
Magnetron (600 Watt): prik enkele gaatjes in de folie. Ontdooi de saté circa 3 minuten op de ontdooi stand en verwarm vervolgens gedurende 3,5 minuut.
Verschillende technieken kunnen uw kipsaté opfrissen. Magnetron is snel; wikkel de saté in vochtige papieren handdoeken en verwarm op medium vermogen gedurende 30-60 seconden per spies, halverwege omdraaien. Verwarm de oven voor op 350°F (175°C), spreid de saté uit op een bakplaat en verwarm opnieuw gedurende 5-7 minuten.
bedek met aluminiumfolie.bak op 350 graden gedurende ongeveer 15 minuten, halverwege omdraaien . dit is mijn favoriete manier om kip op te warmen. ja, het duurt iets langer, maar het is zo sappig en zo lekker.
Hoewel pindasaus vaak wordt geassocieerd met de Thaise keuken, komt het oorspronkelijk uit Indonesië (bron). Wat Amerikanen kennen als pindasaus, wordt in Indonesië vaker satésaus (of bumbu kacang) genoemd, omdat het meestal wordt geserveerd bij het populaire Indonesische gerecht saté (gegrild vlees met spiesjes).
Houd gekookt vlees warm door het aan de zijkant van het grillrek te leggen, niet direct boven de kolen waar het te gaar kan worden . Thuis kan het gekookte vlees warm worden gehouden in een warme oven (ongeveer 200 °F), in een chafing dish of slowcooker, of op een warmhoudplaat.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Door het vlees losjes te bedekken met aluminiumfolie tijdens het rusten, wordt warmte vastgehouden en blijft het vlees sappig.
Kan het vlees na het bereiden opnieuw worden opgewarmd? Ja, dat kan. Let er met steaks wel op dat ze niet uitdrogen. Opwarmen kan bijvoorbeeld door ze 10-12 minuten op een gesloten barbecue te leggen of in de oven te verwarmen op 80 °C.
Stoofvlees opwarmen uit de koelkast
Bewaar het stoofvlees afgedekt in de koelkast tot het tijd is om het op te warmen. Verwarm het altijd langzaam en op een laag vuurtje. Roer de stoverij regelmatig zodat het niet aanbrandt. Dat duurt zo'n 20 minuutjes, afhankelijk van de hoeveelheid.
Onderzoek naar straling in magnetron
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de saté, pindasaus en nasi afgedekt opwarmen in en voorverwarmde oven op 200 graden, ca.10-15 minuten. De sate en nasi ws. wat langer dan de pindasaus.
U kan deze in de verpakking opwarmen in een pannetje met water tegen de kook aan gedurende 20 minuten.
Eten warm houden doe je door middel van warmhoudbakken en warmhoudplaten. Dit zijn apparaten waar je het eten in stopt na het bakken of koken. Deze platen, bakken en/of schalen zijn tegenwoordig een apparaat die je gewoon op tafel kan neerzetten.
Bewaar pindasaus in een luchtdichte container in de koelkast tot 5 dagen. Om op te warmen, verwarm je pindasaus in een steelpan op middelhoog vuur . Voeg water toe, één eetlepel per keer, om de gewenste dikte te krijgen.
Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is als je de saté een dag van tevoren al in de marinade legt! Rijg het vlees aan de stokjes, ongeveer 30 gram vlees per stokje.
Een besmetting met Bacillus cereus is te voorkomen door restjes snel af te koelen tot 4 °C, niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren en restjes voor gebruik goed te verhitten. Het is aan te raden gerechten uit Chinees-Indische (afhaal)restaurants niet opnieuw op te warmen.