Na de ramp werd de brug herbouwd. Hij was klaar in 1972, maar de aanleg van toegangswegen duurde toen nog twee jaar. De brug is bijna 500 meter lang en met ruim 56 meter de hoogste in het Caribisch gebied.
De brug is 56,4 meter hoog, zodat bijna alle grote zeeschepen (behalve de grootste cruiseschepen) onder de brug door kunnen varen. De brug is alleen bestemd voor autoverkeer; vanwege de wind en de beweeglijkheid van de constructie is voetganger- en fietsverkeer verboden.
De Koningin Emmabrug (bijnaam swinging old lady of Pontjesbrug) is een kenmerkende pontonbrug in het centrum van Willemstad op Curaçao. De brug is 168 meter lang en de enige drijvende houten draaibrug ter wereld.
De brug is bijna 500 meter lang en met ruim 56 meter de hoogste in het Caribisch gebied. De brug is alleen bestemd voor autoverkeer; vanwege de beweeglijkheid van de constructie is voetganger- en fietsverkeer verboden.
De Koningin Julianabrug is een hoge brug over de Sint Annabaai in Willemstad op Curaçao. De brug is 56,4 meter hoog, zodat bijna alle grote zeeschepen onder de brug door kunnen varen. Alleen de grootste cruiseschepen kunnen er niet onderdoor.
Het beste antwoord. In 1817 gaf admiraal Albert Kikkert een bevel uit dat alle huizen pastelkleuren moesten krijgen. Hij beweerde koppijn te krijgen van de volop in de zon blakend witte huizen. en sindsdien zijn alle huizen daar erg vrolijk van kleur.
Parkeren in vestingstad Willemstad
Binnen de Willemstadse vesting vallen de meeste plaatsen onder de parkeerschijfzone ('blauwe zone'). Deze geldt het hele jaar door, op donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 21.00 uur. Bezoekers die binnen deze venstertijden in de vesting parkeren, mogen dat voor maximaal 2 uur doen.
De brug is gebouwd op drijvende pontons. Wanneer je over de pontjesbrug loopt voel je de beweging en golfslag van het water. De brug beweegt en is zelfs behoorlijk flexibel! Sommige mensen worden er zelfs een beetje zeeziek op.
Je auto parkeren is geen probleem en is meestal gratis. Alleen in bepaalde straten in het centrum van Willemstad moet je overdag betalen om te parkeren. Een betalende parkeerplaats herken je aan het nummer dat op de straat, naast de parkeerplaats, is geschilderd.
Blauwe zone in kaart
U kunt nog gratis parkeren zonder parkeerkaart bij het Mauritshuis, Grimhoek (gebouw Irene) en de parkeerplaatsen bij de jachthaven.
Bekijk de gekleurde huisjes aan de Handelskade
Het meest bekende plaatje van Curaçao zijn de gekleurde huisjes aan de Handelskade. Het ziet er in het echt precies zo uit als op de foto's. Maar tijdens je wandeling door het centrum zul je nog veel meer mooie gekleurde huisjes tegenkomen.
De vlag van Curaçao is blauw met een gele streep en twee witte sterren bovenaan de hijskant. De grote ster staat voor Curaçao, de kleine voor Klein Curaçao. Het blauw staat voor de lucht en de zee, van elkaar gescheiden door een gele zonnestraal. De vlag werd aangenomen op 2 juli 1984.
De belangrijkste reden die vaak genoemd wordt, is dat de huizen voor de vissers dan beter vindbaar zouden zijn. Door de ligging in de lagune kan het er af en toe flink mistig zijn, waardoor de huizen minder zichtbaar zijn. Door de felle kleuren zo dat probleem verholpen moeten zijn.
In het hartje van Willemstad is het betaald parkeren. Het tarief is Naf. 0,50 per half uur. Wanneer er niet betaald is, dan heb je grote kans op een wielklem.
Parkeren in Willemstad
Aan de weg Pietermaai is een parkeergarage. Ook deze is betaald. Als je gratis wilt parkeren kan dit op het parkeerterrein aan het Waaigat.
Parkeren Otrobanda
U parkeert in Otrobanda bij de grote rotonde, bij het honkbalstadion (gratis). Of in de parkeergarage van het winkelgebied 'Renaissance Mall & Riffort' (ook gratis). Wanneer u dichterbij parkeert in de parkeervakken langs de weg, dan moet u parkeergeld betalen.
Curaçao en Verkeersregels
Maximale snelheid binnen de bebouwde kom bedraagt 45 km/h. Buiten de bebouwde kom van 60-80 km/h, tenzij anders vermeld! Snelheidsgordels verplicht, mobiel telefoneren door de bestuurder is verboden.
Rijden op Curacao – Basis regels
Chauffeurs moeten op 18-jarige leeftijd rijden en op 21-jarige leeftijd voor huurwagens. Kinderen onder de leeftijd van 5 mogen niet voor de deur reizen. Ze moeten altijd worden beveiligd met een passend zitsysteem op de achterbank van de auto.
Heeft u een auto nodig op Curaçao? Het antwoord is: nee, je hebt geen auto nodig, maar het is superhandig en 90% van de mensen die naar het eiland reizen, doen het.
Auto huren op Curacao biedt de service waar veel bedrijven van kunnen leren. Het contact loopt snel en soepel, de auto is keurig netjes en het halen en brengen gebeurt precies op de afgesproken tijd. Geen gedoe met lange rijen op een luchthaven, maar gewoon voor de deur. Een aanrader, volgende keer zeker weer.