Hoe het beste met dienblad lopen?

Plateau/dienblad lopen
Houd voor de beste stabiliteit het blad tussen borst- en schouderhoogte. Wanneer je nog niet zelfverzekerd met een dienblad loopt, is het prima om het dienblad licht te begeleiden met de duim en wijsvinger van de rechterhand. Zorg dat de zwaarste glazen in het midden van het dienblad staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elo.knowledgemonk.nl

Hoe moet je met 3 borden lopen?

STAP 1: hoe loop je met drie borden?
  • Houd je linkerarm in een hoek van 90 graden, met je handpalm omhoog.
  • Steek je pink en duim omhoog. ...
  • Zet het eerste bord op je drie vingers.
  • Laat het tweede bord steunen op je onderarm en je duim en pink.
  • Het derde bord pak je met je rechterhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe serveer je uit?

Het uitserveren van borden en glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Bij het uitserveren van drankjes serveer je altijd het drankje met het logo naar de gast toe en de borden altijd met het gerecht netjes in het midden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe moet je opdienen?

Zowel drank als borden worden rechts van de persoon geserveerd. Biedt u echter een schotel aan waarvan gasten iets kunnen nemen, dan doet u dit links. De meeste gasten zijn immers rechtshandig en als u rechts serveert dan is het voor de gasten vrij onhandig om iets van de schotel te nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Is met een dienblad lopen moeilijk?

Plateau/dienblad lopen

Het is een kunst om drankjes met een dienblad aan je gasten te serveren, maar iedereen kan het leren wanneer je niet opgeeft en blijft oefenen. Pak het dienblad op door het voorzichtig van de bar af te schuiven en ondersteun het blad met de vingertoppen van je linkerhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elo.knowledgemonk.nl

Horeca training | Hoe draag je een dienblad?

24 gerelateerde vragen gevonden

Welke hand moet een dienblad?

Dienblad hoor je links te dragen, dit omdat je met rechts hoort uit te serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bokt.nl

Hoe word je goed in de bediening?

Werken in de bediening bij een restaurant is niet makkelijk.
...
  1. Maak contact met je gasten. Je topprioriteit tijdens het bedienen is het creëren van een fantastische eetervaring voor je gasten. ...
  2. Upsell op basis van je persoonlijke ervaring. ...
  3. Doe geen aannames. ...
  4. Wees efficiënt. ...
  5. Ga slim om met gasten die blijven 'plakken'

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lightspeedhq.nl

Wat moet je zeggen in de bediening?

Je verwelkomt ze - je heet ze welkom. - Goedenavond. - We willen graag iets eten, zal de klant zeggen. "We zijn met zijn vieren." Of: "Een tafeltje voor twee graag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterval.info

Hoe moet je met 4 borden lopen?

Met 4 borden lopen

Dit doe je door de rand van het tweede bord onder de rand van het eerste bord te schuiven. Je overige vingers zorgen voor ondersteuning voor het tweede bord. Het derde bord leg je vervolgens op de binnenkant van je arm, deze steunt op de andere twee borden die zich op je hand bevinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Welke kant afruimen?

De algemene etiquette: uitserveren en afruimen

Het uitserveren van zowel borden als glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Wanneer je een glas drinken uitserveert doe je dit altijd met het logo naar de gast toe, ook bij een fles wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banzaboo.com

Hoe serveer je gerechten?

De beste presentatietechnieken:
  1. Creëer hoogte op het bord.
  2. Snijd vlees horizontaal.
  3. Speel met texturen.
  4. Gebruik contrasterende kleuren.
  5. Stem uw presentatie af op het thema van uw restaurant.
  6. Gebruik de juiste borden.
  7. Serveer kleinere porties.
  8. Gebruik eetbare garnering en decoratie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lightspeedhq.nl

Wat is uitserveren?

Uitserveren is een ander woord voor bedienen of service verlenen. Meestal in combinatie met eten en drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woorden.org

Is in de bediening werken moeilijk?

Zoals we al eerder zeiden, een baan in de bediening is heel erg leuk. Voor 95% van de tijd hoef je er waarschijnlijk geen enkele moeite voor te doen om vriendelijk en beleefd te zijn. Maar het komt wel eens voor dat je te maken krijgt met vervelende gasten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-uitzendbureau.nl

Is achter de bar werken moeilijk?

Achter de bar werken is hard werken, maar vooral ook leuk. Maak praatjes met je gasten en sloof je een beetje uit, op een goeie manier dan. 😉 Wie weet kun je zelfs een beetje oefenen met flairtending! Flair bartending dus, drankjes bereiden met een hele show eromheen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skanna.nl

Hoe oud serveerster?

Je mag (hulp)werkzaamheden in de horeca uitvoeren. Zoals helpen bij de bediening in een kantine of restaurant. Als er alcohol wordt geschonken, mag je daar als 15 jarige niet werken. Dit staat in de Drank - en Horecawet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat weegt een vol dienblad?

Een vol dienblad bevat al gauw 15 glazen en weegt daarbij ruim 5 kg. Het is zwaar werk en in begin ook erg lastig om het dienblad stabiel op één hand te dragen en tegelijkertijd drankjes uit te serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jhpo.nl

Hoe moet je koffie serveren?

Bij koffie hoort warme melk of koude (koffie) room, suiker en kokend water. Meestal serveert men enkele zoete hapjes en slagroom. In het restaurant wordt het schoteltje met koffiekop rechtstreeks op tafel geplaatst naast het nagerechtbord. Koffiekan, melkpot en suikerschaaltje in het midden van de tafel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serveerkunde.be

Hoe serveer je frisdrank?

Je kunt frisdranken op verschillende manieren serveren: met een rietje in het flesje of in een flesje met een glas erbij. Frisdrank wordt vaak met ijsblokjes geserveerd. Nadeel hiervan is dat de drank dan verdund wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intraquest.nl

Wie eerst serveren?

Bij het begin van elke game begint de serveerder van rechts. Hoe men serveert, moet men grotendeels zelf weten, als de bal maar eerst in de lucht wordt gegooid en via het racket geslagen wordt, voordat de bal de grond heeft geraakt. De bal mag dus niet stuiteren, maar een onderhandse service mag wel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tennisclubhandel.nl

Hoe maak je een bord op?

Het opmaken van een bord word ook wel dresseren genoemd. Bij het opmaken combineer je kleuren, vormen en smaken. Bedenk dus van te voren goed welke ingrediënten kleur brengen en hoe deze samen met het bord gaan combineren. Het gebruiken van gekleurde groenten zoals groene asperges of zoete aardappel werkt erg goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Wat is de Inzetmethode?

Met de inzetmethode worden ook schalen, groente- bakjes en sauskommen op tafel gezet. Je zet eerst een bord recht voor de gast en plaatst daarna de schalen en andere serveermaterialen zodanig op tafel dat de gast zichzelf zonder moeite kan bedienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frta.nl

Wat zijn de etiquetteregels?

Etiquette is een geheel van cultuurgebonden beleefdheidsregels en omgangsvormen. De kern van de etiquette is: rekening houden met de gevoelens van anderen en met de gebruiken in een samenleving, in alle situaties waarin mensen met elkaar omgaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etiquettebureau.com

Populaire vragen