Tijdens de broedperiode is het geslacht ook te onderscheiden door de kanarie in uw hand te nemen en naar de cloaca te kijken, als de kanarie op zijn rug in uw hand ligt staat de cloaca bij de pop maar naar de staart gericht (20 graden ten opzichte van de staart) bij de man staat de cloaca omhoog gericht (90 graden ten ...
Bij de Passtellen ook een verschil van kleur waarneembaar. Bij de Vogels in de zwart reeks hebben meestal de popjes iets meer bruin op rugdek. Bij de Opalen zal meestal ook het popje iets meer bruin op het rugdek laten zien. Bij de Geel vetstof zal het popje meestal een lichte nekschimmel laten zien.
Bij vogels zijn op jonge leeftijd geen duidelijke geslachtsgebonden kenmerken zichtbaar. Op latere leeftijd is het geslacht meestal wel te zien aan het ontwikkelde vederkleed. Geslachtsbepaling kan plaatsvinden met behulp van DNA analyse. Hierbij wordt gekeken naar een specifiek stukje DNA op het geslachtschromosoom.
Kanaries moeten worden aangemoedigd om zo goed mogelijk te zingen. Geluid en beweging helpt, dus zorg ervoor dat u de vogel in een ruimte houdt waar voldoende activiteit gaande is. Als de kanarie samen met andere vogels wordt gehouden zal dit hem aanmoedigen om te zingen.
In huis mag de kooi niet in de buurt van het fornuis, de verwarming, of voor het raam staan. Het wordt er al snel te warm waardoor de kans op oververhitting bestaat. Ook kunnen ze niet tegen tocht en kookdampen. Kanaries hebben baat bij een natuurlijk dag- en nachtritme.
Een kanarie alleen houden is niet aan te raden, na enige tijd ontstaan er toch gedragsproblemen. De vogel voelt zich eenzaam en zal hierdoor agressiever worden. Die agressiviteit richt zich voornamelijk op speelgoed en het bekende spiegeltje in de kooi.
Het dagelijkse bad is nu extra belangrijk, omdat het de rui stimuleert. Vul gerust twee keer per dag zijn badhuisje met lauwwarm water om het badderen nog aantrekkelijker te maken. Let erop dat je gevederde vriend niet in de tocht zit als hij kletsnat op zijn stok zit. Anders wordt hij heel snel verkouden.
Het zijn vooral de mannelijke kanaries die soms urenlang zingen om de vrouwelijke dieren te imponeren of om hun territorium aan te duiden. Ze zijn overdag actief en in het wild slapen ze 's nachts in nesten of op takken. Deze vogels zijn sociale, maar ook territoriale dieren.
Maakt de vogel een knorrend, piepend of krakend geluid dan duidt dit vaak op een luchtweginfectie. Het behandelen van dit probleem is dan ook een pré en de desbetreffende vogel moet dan meteen apart gezet worden voor het de rest ook aansteekt want een infectie aan de luchtwegen is vaak besmettelijk!
Kanaries zijn over het algemeen makkelijke eters. Een goede mengeling voor kanaries bevat verschillende soorten zaadjes, vitamines, mineralen en grit. Geef ze niet teveel voer in één keer, want dan eten ze makkelijk alleen de lekkerste zaadjes eruit.
Je kunt meerdere kanaries bij elkaar zetten, maar zet nooit meerdere mannetjes bij elkaar, de kans is groot dat ze gaan vechten. Twee vrouwtjes kunnen wel prima samen, en je kunt natuurlijk ook een koppeltje houden. Gaat het om de zang? Dan zul je een mannetje alleen moeten houden.
2 december 2009 Vrouwelijke kanaries zingen niet. Toch kunt u ze aan het zingen krijgen door ze de nodige hoeveelheid BDNP en testosteron toe te dienen. Het resultaat is een sexy geluid.
Kanaries zijn relatief makkelijk te verzorgen, maar vinden het niet fijn om alleen te zijn. Zolang ze vers eten en wat ruimte om rond te vliegen hebben, zullen ze tevreden zijn. Je kanaries hebben een grote kooi nodig die is uitgerust met al hun levensbehoeften.
Alle mannelijke kanaries zingen, maar de kanaries die speciaal zijn gefokt voor hun zang zullen natuurlijk de beste muzikale performance geven. De populairste types zijn de waterslager, de german roller, de russian singer, de spanish timbrado en de american singer.
Wen je vogel aan op een vast tijdstip te gaan slapen, bijvoorbeeld om 19.00 uur, door een kleedje over de kooi te leggen. Als je dan zelf naar bed gaat haal je het kleedje weg zodat de vogel met het opkomen van de zon weer wakker wordt. Een kanarie heeft gemiddeld 11 á 12 uur licht per dag nodig.
Fruit: Appel, Peer, Druif, Banaan, Kiwi, Sinaasappel, Mandarijn, Rozijnen, Abrikozen, Ananas, Papaya. Groenten: Wortel, Tomaat, Mais (kofl), Selderij (kleine hoeveelheden), Peterselie, Broccoli, Sla (kleine stukjes en niet te vaak).
Veel eigenaren trainen hun kanaries om op hun hand of een stokje te zitten, en om rond te vliegen in de kamer. Hoewel jonge vogels gemakkelijker te trainen zijn, kun je de meeste kanaries tam maken en trainen met geduld en consequent oefenen.
Kanaries zijn onder andere dol op kersen, appel, andijvie en spinazie. Maar het is even bekijken wat de favoriet is van jouw vogel. Geef voldoende variatie in het dieet van jouw kanarie en vervang zaadmengsel nooit voor bijvoorbeeld fruit of groente.
Wat mag een kanarie niet eten? Alle snacks die mensen eten, zijn slecht voor kanaries omdat er te veel zout en vet inzit. Chocolade, chips en koffie zijn dus uit den boze. Ook avocado's zijn erg slecht voor kanaries.
Geluiden. Fluiten of praten betekent dat je vogel blij is in jouw huis. Wanneer je vogel erg vocaal is wanneer je de kamer in komt lopen, betekent dit dat jouw vogel blij is dat je thuis bent. Wanneer je vogel met zijn snavel klappert en spint, betekent dit dat je vogel met je wil spelen.
Kanaries zijn ook geschikt om zowel binnen als buiten in een volière te houden. In de winter dienen ze alleen wel over een tocht- en vorstvrij nachthok te beschikken en dient voorkomen te worden dat ze op ijzeren stangen kunnen gaan zitten. Hier kunnen de voetjes en tenen door bevriezen.
Kanaries eten van nature gemiddeld vijf tot acht keer per dag en hun dieet is heel gevarieerd. Zo bestaat de dagelijkse voeding afhankelijk van de kanariesoort uit een mix van: Zaden. Noten.
brood bevochtigd met wat melk kan zelfs goed helpen als de vogel last ven verstopping heeft. :D. Ik geef mijn vogels in de rui/rustperiode zo nu en dan wit brood geweekt in gekookte melk (wel laten afkoelen natuurlijk) met een lepel honing daarin opgelost.