Een jaloerse vrouw is vaak ook een onzekere vrouw. Dat moeten we in het achterhoofd houden. Het kan zijn dat ze onzeker is over haar uiterlijk en zichzelf daarom veel vergelijkt met anderen, maar het kan ook zijn dat ze onzeker is over jullie relatie en jouw oprechtheid tegenover haar.
Als je een meisje jaloers wilt maken, zul je haar eerst moeten laten zien dat je überhaupt interesse in haar hebt. Zo raakt ze hopelijk geïntrigeerd en krijgt ze het idee dat je haar leuk vindt. Lichaamstaal is de makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen.
Als je jaloers bent, wil je iets hebben wat een ander heeft. Het kan daarbij gaan om materiele zaken of eigenschappen. Maar ook om relaties die iemand heeft met anderen. Een andere vorm van jaloezie is een ander iets niet gunnen.
Jaloezie kan om verschillende redenen optreden. Je kunt jaloers zijn omdat je het beter wilt doen dan een ander, iemand iets misgunt of omdat je bang bent dierbaren te verliezen. Meestal wil je zelf ook bezitten wat een ander bezit. Hierbij kan het gaan om materie, eigenschappen of relaties.
Jaloezie of ijverzucht (ook: jaloersheid of nijd) is een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had. Dit kan zowel om materie, eigenschappen als om relaties gaan.
“Jaloezie is een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had.
Mensen die te maken krijgen met jaloerse mensen kunnen op hun beurt hier bijzonder onzeker en nerveus van worden. Zij krijgen continu de boodschap dat zij niet voldoen of iets horen te doen wat niet bij hen past. De kracht van herhaling werkt in zo'n geval tegen iemand in.
Wanneer je voortdurend bang bent dat je partner vreemdgaat of daadwerkelijk overtuigd bent dat je partner je bedriegt zonder dat hiervoor een goede reden is, ben je ziekelijk jaloers.
Je ex jaloers maken voor een ander
Wat je zou kunnen doen is iemand meebrengen van een ander geslacht. Je ex moet dan denken dat jullie iets aan het krijgen zijn maar in werkelijkheid zijn jullie gewoon goede vrienden. Als je ex dan iets met je inzit gaat je ex proberen om jouw aandacht te lokken.
Hij zal jaloers zijn dat hij niet mee mag en dat hij niet je eerste keuze was. Hij zal helemaal gek worden en zich alle knappe mannen inbeelden die je waarschijnlijk tegen zal komen en hij zal vanbinnen helemaal flippen bij het idee dat een bijna naakte man met je flirt en misschien iets probeert.
De woorden overlappen in de betekenis 'benijden', maar afgunst geeft ook aan dat je een ander iets niet gunt. Als de afgunst tot woede leidt, kan het zelfs gebeuren dat men iets kapotmaakt, alleen maar om te zorgen dat de ander het niet heeft. Bij jaloezie wil men juist zelf iets hebben.
Controlerende en bezitterige mannen worden gekenmerkt door obsessieve persoonlijkheden. Ze willen alles weten en lijken altijd in de verdediging te schieten. Ze worden gemakkelijk boos, hoewel ze hun agressie soms in toom proberen te houden.
Gezonde jaloezie houdt in dat je erkent en herkent dat je deze gevoelens hebt, en ze ook uitspreekt naar je partner. Niet op een beschuldigende manier, maar open en eerlijk. Zo kan het zelfs een compliment voor je partner zijn, wanneer je een steek voelde toen hij of zij onschuldig met iemand anders stond te praten.
Achterbaks is niet open maar stiekem, achter de ellebogen, geniepig of slinks. Een tweede kenmerk: het is niet eerlijk. Men heeft bijbedoelingen of men speelt onder één hoedje. Kortom: je kunt er niet op aan, het is gemeen, gluiperig, gehaaid, slinks, sluw, doortrapt en vals.
Van ziekelijke jaloezie spreken we als iemand voortdurend flink jaloers is terwijl daar geen aanleiding voor is. Ziekelijke jaloezie verschuilt zich nogal eens achter andere problemen, zoals een depressie of andere relatieproblemen. Daardoor krijgt het probleem jammer genoeg niet altijd de aandacht die het verdient.
Ze gunnen anderen hun succes niet
Omdat ongelukkige mensen zelf vaak het gevoel hebben van alles tekort te komen, kunnen zij zeer misgunnend zijn naar andere mensen toe. In hun ogen, verdienen die hun succes namelijk niet. Vaak vinden ze dat anderen succes, geld of liefde is komen aanwaaien.
Wat is verlatingsangst? Verlatingsangst is de angst om verlaten te worden door iemand die belangrijk voor je is. Een belangrijk hechtingsfiguur, zoals bijvoorbeeld je partner in een relatie. De angst is veelal aanwezig zonder dat hier ook directe aanleidingen voor zijn.
Omgaan met een jaloerse vriendin kan moeilijk zijn. Je kunt het gevoel hebben dat je voortdurend in de gaten wordt gehouden. Werk aan het geruststellen van je vriendin op het moment zelf, door naar haar gevoelens te luisteren en er met haar over te praten. Probeer van daaruit haar perspectief te bekijken.
Vorm van zelfgerichtheid, 'narcisme', waarbij iemand op een verhaal van iemand anders alleen maar reageert met het delen van zijn eigen ervaringen.