Calzones: dubbelgevouwen pizza's, gebakken in een pizza-oven. De calzone is stiekem een dubbelgeklapte pizza. Pizzadeeg wordt gevuld met kaas, vlees en ei, dubbelgevouwen en gebakken in een hete pizza-oven.
Pizza con Prosciutto Crudo – Pizza met Parmaham
Pizza met rauwe ham – in Nederland bekend als Parmaham – kan in Italië op verschillende manieren worden gegeten: Een 'witte' pizza zonder beleg, of focaccia, kan na het bakken belegd worden met rauwe ham, en dat smaakt geweldig.
Eigenlijk worden alleen de margherita en marinara erkend als échte Napolitaanse pizza's. Die eerste variant ken je inmiddels. De klassieke marinara bestaat uit tomaat, oregano, knoflook en olijfolie.
Woordherkomst en -opbouw. van Italiaans pizza, in de betekenis van 'hartige koek' voor het eerst aangetroffen in reisverslagen van de 19e eeuw, zie vindplaatsen hieronder.
De pizza Tonno e cipolla (tonijn en ui) zul je in veel pizzeria's tegenkomen en is gemakkelijk thuis te maken. Hij wordt meestal zonder mozzarella bereid.
Je vult de pizzabodem met verse producten, op deze manier beleg je de pizza met wat jij lekker vindt en smullen maar. Bij de pizzaoven worden kant en klare pizzabodems geleverd. Samen met de ingrediënten wordt je eigen pizza creëren een kinderspel.
De Amerikaanse pizza
Het grootste verschil met de Italiaanse pizza is dat de bodem van een Amerikaanse pizza een stuk dikker en zachter is. De randen hiervan zijn ook dikker, en worden soms zelfs gevuld met kaas of hotdog. Ook zijn Amerikaanse pizza's doorgaans een stuk groter dan de Italiaanse, en zijn ze vettiger.
De winnaar. Het pizzadeeg uit de Lidl kwam met een score van 8,2 op 10 als winnaar uit de bus. De tweede plaats gaat naar het pizzadeeg uit de Carrefour. Die haalde een gemiddelde score van 7,8 op 10, gevolgd door het pizzadeeg uit de Albert Heijn met een 6,7 op 10.
Pizza Salami Piccante of bij ons: Pizza Peperoni (tomaat, mozzarella, salami piccante, pepers) Pizza Pepperoni (tomaat, mozzarella, paprika) Pizza Frutti di Mare (tomaat, mozzarella, diverse zeevruchten)
Pizza quattro formaggi, oftewel vier kazen. Wij gebruiken mozzarella, gorgonzola, emmentaler en Parmezaan.
Beleg je pizza à la quattro stagioni en vul elke kwart in met ander beleg. Ga bijvoorbeeld voor vijf kazen op één kwartje, margherita op het tweede, beleg het derde met champignons en ham en het vierde met tomaten en geitenkaas. Laat je inspireren door onze recepten voor pizza.
Het woord pizza is volgens etymologen ontleend aan het Latijn pinsa, wat 'plat brood' betekent. Dit woord is gelieerd aan het Aramese begrip 'pitta', wat tijdens de periode van het Byzantijnse Rijk (330-1453) in heel dat gebied 'brood' betekende.
De eerste pizza's waren broden gebakken op stenen, lijkend op de focaccia van nu. Nadat het ronde brood gegaard was, werd er een topping gebruikt om smaak toe te voegen. Deze broden werden gebruikt als bord of om mee te dippen.
De bodem. De authentieke, Italiaanse pizza kun je in eerste instantie herkennen aan de knapperige, dunne bodem. Zo'n bodem krijg je alleen door het gebruik van een echte houtgestookte oven. Omdat het vuur heel heet wordt is de rand niet egaal bruin, maar kan hij hier en daar wat donkere plekjes bevatten.
Naast Italiaanse pizza's zijn ook de Amerikaanse pizza's erg populair. De Amerikaanse pizza is ontstaan in Chicago. Het belangrijkste verschil is dat de korst in Amerika omhoog staat. Dit verschilt soms wel enkele centimeters met de Italiaanse pizza's, vandaar de term deep-dish pizza: er kan als het ware wat ín.
De traditionele Amerikaanse bodem. Onze New York Style bodem is een dikkere bodem met een volle rand. Deze is voor de echte deeglovers onder ons. De bodem is extra lekker met onze heerlijk knoflookolie op de rand.
Raffaele besluit een pizza te maken in de kleuren van de Italiaanse vlag: rood, wit en groen, met tomatensaus, mozzarella en basilicum dus! En koningin Margherita smulde ervan! Daarom gaf Raffaele zijn creatie de naam Pizza Margherita. Al snel stond de pizza margherita op de menukaarten van pizzeria's in het hele land.
Italianen eten niet gauw een simpel broodje maar nuttigen een uitgebreide warme maaltijd. Bij de Italianen thuis bestaat dit vaak uit een primo (warm pasta gerecht), een secondo (vlees- of visgerecht) en een contorno (bijgerecht zoals salade, aardappelen of andere groenten).
PIZZA HAWAI BESTELLEN
Ananas op een pizza, kijk, in sommige pizza-restaurants (zeker bij ons in België) zijn ze bezweken voor de druk, maar Italianen vinden dat echt afschuwelijk. Fruit op pizza… een doodzonde. Dus beter niet doen.
Een waar feest voor elk pizzaliefhebbers
Op elk moment van de dag heerlijke pizza's voor jouw klanten? Dat is mogelijk met het Pizzella-concept! Deze kant-en-klare diepvriespizza's, die rechtstreeks vanuit de diepvries bereid moeten worden in de Pizzella-oven, zullen jouw klanten doen watertanden.