Ook met behulp van portofoons is het mogelijk om berichten in morse te versturen. Hiervoor zit op de portofoon een speciale knop waarmee korte en lange piepjes kunnen worden gegenereerd die naar de andere portofoon worden gestuurd en daarop kunnen worden ontvangen.
Lichtmorse is nog steeds in gebruik bij de Marine, omdat het nog steeds een goed middel is om tussen twee schepen op zichtafstand (tot ongeveer 10 à 15 zeemijl) korte berichten en orders door te geven. Voordeel van de gerichte seinlamp is, dat bijna niemand mee kan lezen met het bericht, want het is een smalle bundel.
Samuel Morse (1791-1872) – Uitvinder van de morsecode. De Amerikaanse uitvinder en kunstschilder Samuel Morse vond in 1835 de morsecode uit. Zijn uitvinding van de elektrische telegraaf was van zeer grote betekenis voor de ontwikkeling van verbindingen in het tweede deel van de negentiende eeuw.
Wat is morse code? Morse is een communicatiecode bestaande uit signalen. Bij deze morsecode worden 2 mogelijke signalen gebruikt, namelijk lange en korte signalen. De combinaties die gevormd worden met deze lange en korte signalen vormen letters, cijfers en leestekens die het morse alfabet voorstellen.
Wanneer de telegrafist op zijn morse – of seinsleutel drukt (kort = punt, lang = streep) stuurt hij volgens dit ritme een elektrische stroomstoot door de lijn. De elektromagneet in de ontvanger zorgt voor een overeenkomstige afdruk op de papierband.
seintoren - Woordfeit: Een semafoor is een enkele eeuwen oud communicatiemiddel: een constructie van bewegende balken, waarvan elke stand een bepaald afgesproken teken (meestal een letter) weergaf. Op deze manier kon men korte berichten doorseinen aan een volgende semafoor, enkele kilometers verderop.
Morse is een communicatiecode, bestaande uit met tussenpozen uitgezonden signalen, die letters, leestekens en cijfers vertegenwoordigen. De code werd in 1835 uitgevonden en ontwikkeld door Samuel Morse met het doel deze te gebruiken voor de telegrafie.
Hoe vertaal je Morse Code? Als je Morse code wilt vertalen of ontcijferen en geen Morse code kunt lezen, kun je gebruik maken van een online Morse Code Vertaler. Met de Morse code vertaler, kun je met gemak de Morse code ontcijferen en Engelse tekst lezen.
Morsecode is een manier om te communiceren, en bestaat uit lange en korte signalen. De morsecode werd in de 19de eeuw uitgevonden door de Amerikaan Samuel Morse. De telefoon was nog niet uitgevonden, maar de elektriciteit al wel en daarom werden berichten doorgestuurd met draden hangend aan telegraafpalen.
Visible light communication (VLC) oftewel "communicatie via zichtbaar licht" is een vorm van data-uitwisseling tussen een zender en een ontvanger. Zichtbaar licht heeft een golflengte tussen 375 nm en 780 nm en een frequentie tussen 800 THz en 400 THz.
De geschiedenis van visible light communication dateert uit 1880. De Schotse wetenschapper Alexander Graham Bell, beter bekend als de uitvinder van de telefoon, heeft de fotofoon of photophone uitgevonden. De photophone was een draadloze telefoon die geluid overbracht via lichtstralen.
De oude Grieken hadden al 'heldere' ideeën voor contact op lange afstand. Op hoge heuvels stonden mensen met fakkels die met lichtsignalen belangrijke boodschappen aan elkaar doorgaven. De Romeinen keken dat kunstje af en gebruikten ook fakkels als seinmiddel op de wachttorens langs de grenzen van het Romeinse Rijk.
Hoe werkt het? Een telegram is een geschreven bericht dat over een openbaar communicatienetwerk wordt verstuurd. Vroeger ging dat per telegraaf. Via een draadsysteem tussen zender en ontvanger werd elektrische stroom in een bepaald patroon onderbroken en weer werd ingeschakeld.
Voor het verzenden van berichten maakt draadloze telegrafie gebruik van het Morse-alfabet , waarin letters worden weergegeven door combinaties van lange signalen of streepjes en korte signalen of punten. Deze signalen worden gekoppeld aan korte of lange vonkreeksemissies met behulp van een Morse-manipulator .
Wat kost een losse Telegraaf in de winkel? De Telegraaf heeft een losse winkelprijs van € 3,60 per krant.
In de vruchtbare sikkel, waar ongeveer 10.000 jaar geleden de landbouw werd uitgevonden, ontstond de Sumerische beschaving (ca. 4500 v. Chr.). Deze wordt als de eerste beschaving ter wereld gezien.
De eerst bekende opgetekende Griekse verhalen over het ontstaan van hemel en aarde komen voor in de 8e eeuw v. Chr. en zijn geschreven door Hesiodos. De Griekse mythen en sagen zijn verzameld en doorgegeven door Homerus, die leefde in de 8e of 9e eeuw v.
door Romulus en Remus. In de, volgens de Romeinse overlevering, tweehonderdvijftig jaar durende (753 - 509 v. Chr.) koningstijd, zijn er na Romulus nog zes (grotendeels legendarische) koningen geweest.
Door het gebruik van dim- of groot licht, verblind je jezelf door het terugkaatsen van het licht op de mist. Mistlichten vóór schijnen onder de mist door waardoor je verder vooruit kan kijken. Het effect word teniet gedaan bij gebruik van lichten anders dan stadslicht.
Let dan op de afstand tussen lantaarnpalen; meestal zit daar 50 meter tussen. Met mistlampen heb je zelf meer zicht omdat de lampen lager en breder schijnen. Je mistlampen achter gebruik je pas bij een zicht van minder dan 50 meter. Gebruik nooit je grootlicht; hiermee kun je gemakkelijk iemand verblinden.
Communicatie kan bewust en onbewust of subliminaal verlopen; het gaat om beurtelings zenden en ontvangen. Dit informatieverkeer draait in wetenschappelijke modellen (die doorgaans voortborduren op het wiskundige werk van Shannon en Weaver) om de boodschap.
Gemedieerd betekent met een medium ertussen. Brief, telefoon, computer, spiegel, camera, tv. Directe communicatie, face to face. Het staat tegenover indirecte, of gemedieerde communicatie.
Symbolische of refererende informatie maakt gebruik van tekens of symbolen om naar iets anders te verwijzen. Het woord infuus verwijst naar bijvoorbeeld een bekend medisch hulpmiddel. Dit refereren naar andere begrippen maakt de informatie veelzeggend terwijl men toch compact kan communiceren.
Morsecode. De morsecode is al een eeuwenoude code om te communiceren. Op zee is het SOS signaal een algemeen bekend signaal om aan te geven dat een schip in nood was.