De paarse koe Lila van de Milka-verpakkingen heeft Kerstvakantie en wordt tijdelijk vervangen door Gerda, Katja, Lola, Marisa en Moocha. Milka wil uit hun naam alle koeien eren voor hun aandeel in de Milka-chocolade.
En jammer genoeg voor de vele schoolkinderen bij wie het lilagekleurde dier zo populair is, wordt de fotogenieke Simmentaler-koe – op deze bijzondere uitzondering uit Servië na dan - ook niet paars geboren. Milka komt begin jaren '70 op het idee om van de paarse koe op de verpakking een centraal reclamefiguur te maken.
Milka is een chocolademerk van het bedrijf Mondelēz International. In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam.
De cacao die we gebruiken voor de productie van onze Milka Alpenmelkchocolade is afkomstig van vruchten van de cacaoboom. Cacaobomen groeien in de buurt van de evenaargordel. Ivoorkust en Ghana, India, Indonesië, Brazilië en de Dominicaanse Republiek zijn de belangrijkste groeiregio's waar we onze cacao vandaan halen.
hier: Alpen, Zwitserland: De opblaasbare Milka-koe verschijnt voor het eerst op de FIS Alpin Cup in Lienz. Dat maakte Milka tot een van de bekendste sportsponsors.
Het omvat de snackafdeling van het voormalige Kraft Foods. In oktober 2012 werden de verse producten afgesplitst, die vooral in de Verenigde Staten worden verkocht. Deze laatste bleef actief onder de naam "Kraft Foods Group". De snackdivisie van Kraft Foods werd omgedoopt in Mondelēz International.
Toblerone is bedacht door de heren Theodor Tobler en Emil Baumann uit Bern in 1908. De naam is een porte-manteau van de namen Tobler en het Italiaanse woord torrone, wat een soort noga is.
Inmiddels is de bekende Milka koe niet meer weg te denken van de verpakkingen en zijn er tientallen smaken van deze heerlijke chocolade in de schappen te vinden. Van Oreo tot Cheesecake en van Alpenmelk tot Karamel; voor iedereen is er een heerlijke chocolade reep.
De basisingrediënten voor elke Milka tablet zijn cacao, melk en suiker. Er zijn ook andere ingrediënten voor de smaak, zoals Hazelnoten. Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd.
De repen van Milka hebben geen Fairtrade, Biologisch of Rainforest Alliance keurmerk. Milka is wel aangesloten bij Cocoa Life en heeft als doel om uitsluitend duurzaam geteelde cacao te gebruiken.
Welke Milka producten zijn geschikt voor vegetariërs en leden van bepaalde religies? Voor de productie van melkchocolade en witte chocolade wordt weipoeder gebruikt. Weipoeder is afkomstig van dierlijk stremsel, meestal van rund. Stremsel is vaak een kloon van een kloon van een kloon van het originele dier.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Volgens de Europese unie, moet witte chocolade minimaal 20% cacaoboter bevatten; alsmede minimaal 14% droge melkbestanddelen en minimaal 3,5% melkvet.
100 g. 25 g = 3 driehoeken. 4 porties. *Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).
De beroemde (en lekkere) Zwitserse chocoladereep, die gemaakt wordt met honing- en nougat, heeft namelijk een berg als logo, verwijzend naar de beroemde Matterhorn.
Chocoladerepen van Toblerone worden gemaakt in Zwitserland, de 'bergachtige' vorm van de verpakking en de berg als logo, verwijzen dan ook naar de bekende Zwitserse berg Matterhorn.
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld. Heel bijzonder is dat er geen andere smaakstoffen of aroma's aan deze chocolade zijn toegevoegd. Een 100% originele en authentieke smaak dus. Zeker eens proeven als u de kans krijgt.
Topkwaliteit. Je kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld.
Mondelēz International is de grootste chocolatier en koekjesbakker van Europa. Het bedrijf is onder meer bekend van de merken Cadbury, Milka, Cote d'Or, Toblerone Jacobs, Tassimo, Carte Noir, LU, Belvita en Oreo.
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.