Een adresbalk of locatiebalk is een werkbalk waarin adressen of paden worden getypt. Een aanvraag om een bepaalde locatie of website te openen wordt een request genoemd. De adresbalk is een typisch onderdeel van webbrowsers en bestandsbeheerders en wordt gebruikt om webpagina's en mappen te openen.
De header: het bovenste gedeelte van de site, vaak gebruikt voor een logo of naam. Het menu of navigatie: de manier waarop de bezoeker door de pagina's kan navigeren.
Een website is een combinatie van pagina's die met elkaar in verbinding staan door middel van links. Elke pagina is opgebouwd uit een layout (HTML), opmaak (CSS) en eventueel functies (bijvoorbeeld PHP of Javascript).
Headings zijn de kopjes die in de codering afgekort worden naar h1, h2, h3. Google kijkt naar jouw heading tags en kan op die manier bepalen waar de pagina over gaat. Op deze manier kan Google jouw website tonen aan het juiste publiek bij relevante zoekopdrachten.
De belangrijkste onderdelen zijn de header, body en footer van de website. In elk onderdeel zijn er verschillende soorten inhoud. Lange teksten staan bijvoorbeeld in de body. In veel footers vind je alleen een paar links.
Een cookie is een klein tekstbestand met informatie erin. Bezoekt u een website? Dan plaatst de website cookies op uw computer, tablet of telefoon. Zo kan de website bijvoorbeeld onthouden welke pagina's u hebt bekeken.
De webpagina 'www.gitarenuitbrazilie.nl/gitaren' verschijnt in je browser. In het menu rechtsboven kun je ook nog naar de webpagina 'over de gitaarmakers' of een contactpagina gaan (gitarenuitbrazilie.nl/contact).
Een linkpagina, ook wel webindex of webportaal genoemd, is een website met als voornaamste doel het verwijzen (hyperlinks) naar andere websites. Het is een catalogus van links naar andere websites op internet.
Een webserver 'serveert' en beheert de websites. Als een URL, bijvoorbeeld het adres van een website, wordt ingetypt in de browser verzendt de browser deze URL naar de betreffende webserver.
Een domeinnaam (of alleen 'domein') is in feite de naam van een website. Het is het stuk dat na '@' staat in een e-mailadres, of na 'www. ' in een webadres. Als iemand vraagt waar je online te vinden bent, noem je meestal je domeinnaam.
Hoeveel het er nu zijn? Het wereldwijde web telt 1,71 miljard websites. In minder dan 15 jaar tijd is dat aantal 34 keer zo groot geworden.
De adresbalk is een typisch onderdeel van webbrowsers en bestandsbeheerders en wordt gebruikt om webpagina's en mappen te openen.
De adresbalk is de balk bovenin je browser, waar je de URL of domeinnaam waar je naartoe wilt op internet invoert. Of waar de URL van de webpagina die je bezoekt terugvindt. In de adresbalk vind je naast de URL ook de eventuele vermelding van het TLS-certificaat van een website.
Een taakbalk is een onderdeel van een grafische gebruikersomgeving. Het is een balk meestal onderaan het scherm om aan te geven welke applicaties (taken) zijn gestart en om die eventueel te beheren.
Om een website te kunnen vinden op het internet is er een centrale registratie waar bijgehouden wordt op welke computer een website ofwel domein opgevraagd kan worden met een webbrowser.
Waarom heb ik een firewall nodig? Kort gezegd is het gebruik van een firewall een praktisch en belangrijk element van een uitgekiend beveiligingsconcept. Het zorgt ervoor dat er geen netwerkverkeer zonder toestemming langs u heen kan glippen. Alleen absoluut noodzakelijke toegang moet worden toegestaan.
Google Chrome is populaire internetbrowser van de zoekmachine Google. De browser van Google is sinds 2008 beschikbaar. Deze browser is minimalistiesch opgezet zodat alle, voor sommige, onnodige extra´s, achterwege zijn gelaten.
Een Hyperlink is een koppeling die verwijst naar een ander document. Dit is voornamelijk van toepassing op internetpagina's, waar gebruik wordt gemaakt van Hyperlinks om te navigeren tussen afzonderlijke pagina's.
Een verwijzing in de tekst volgens APA-richtlijnen bestaat uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Als je naar een specifiek deel van een bron verwijst, moet je ook een plaatsaanduiding toevoegen, zoals een paginanummer of tijdstempel. Een voorbeeld is: (Habibi, 2021, p. 170).
Om te verwijzen naar een website of webpagina vermeld je eerst de naam van de website of de titel van de webpagina, gevolgd door het webadres van de site. Je neemt de bron alleen op in een voetnoot, dus je voegt geen bronvermelding toe aan de literatuurlijst.
Als je verwijst naar een webpagina of website, neem je geen bronvermelding op in de literatuurlijst. Je verwijst wel naar deze bronnen in een voetnoot. Hierbij zet je de naam van het artikel tussen enkele aanhalingstekens, gevolgd door een komma en de kortste versie van het webadres.