Onze knapperige cali sushi roll combineert onze kenmerkende sushi rijst met surimi, avocado en komkommer plus een royale hagel van krokante gebakken uien. En ja, we zijn erg gul met de knapperige gebakken uien, het is alleen maar goed om te zijn.
De meest beroemde sushirollen vallen onder de Uramaki. Denk hierbij aan de California of crunchy rolls. Vaak hebben ze verschillende toppings van spicy kruiden tot saus. Vulling kan gekookt, gefrituurd of rauw zijn.
Tempura (Japans: 天ぷら of 天麩羅 tenpura) is een Japans gerecht en tevens een manier van bereiden. Diverse ingrediënten worden in beslag gedoopt en kort gefrituurd. Oorspronkelijk was deze methode niet Japans, maar Portugees; het werd in Japan geïntroduceerd in de 16de eeuw.
Tempura is een Japans gerecht bestaande uit gefrituurde stukjes vis of groente in een krokant jasje van vederlicht beslag. Tempura wordt gegeten als snack bij een glas bier of andere alcohol en geserveerd met een dipsausje en wat geraspte daikon of gember.
Een SUPER SUSHI! De MANHATTAN ROLL wordt gemaakt met TONIJN & AVOCADO en wordt afgewerkt met een druppel saus van de chef! Proeven!
Omschrijving: Chocolade Riceballs zijn op rijstbasis geproduceerde balletjes waar omheen chocolade is aangebracht, waarna ze zijn afgewerkt met een beschermend glanslaagje. De chocolade die gebruikt wordt is Echte Belgische Chocolade.
De meest bekende zijn met zalm (ook wel sake maki), met komkommer (kappa maki), met tonijn (tekka maki), met krab (kani maki) en met ei (tamago maki). Er bestaat zelfs een aparte benaming voor sushi zonder vis: de futo maki.
Een California roll is een sushi rol welke inside-out gerold is. Dat betekent dat de rijst aan de buitenkant zit. Vaak is deze gevuld met bijvoorbeeld surimi krab, komkommer en avocado. De combinatie vis met komkommer en avocado heet in Nederland in de volksmond een California roll.
8 stuks heerlijke sushi gevuld met yakitori, avocado, lente-ui en sla. Yakitori is gegrilde kip dat gemarineerd wordt in een marinade van sake, mirin (zoete rijstwijn), soyasaus, suiker en enkele specerijen zoals zwarte peper. Heerlijk!!
Simpel maar lekker | Sashimi
Sashimi is een simpele sushi soort, waar vooraf niet een hele culinaire bereiding bij komt kijken. Het is een eenvoudige manier van klaarmaken van rauwe vis die met een zeer scherp mes in dunne plakjes wordt gesneden. De populairste sashimi's zijn zalm en tonijn.
Nigiri. Nigiri (握り) betekent letterlijk pakken of vormen in de hand, en is het bekendste type sushi in Japan. Het is een soort sushi waarbij een klein bolletje rijst met de vingers gevormd wordt met daarbovenop een stukje rauwe vis gedrukt.
Nigiri is een soort sushi dat bestaat uit een bolletje sushirijst met daarop sashimi (een plakje rauwe vis) of een andere topping. De meest voorkomende soorten nigiri zijn die met zalm sashimi of tonijn sashimi. Vaak vind je ook krabsticks, zoete omelet of paling op een nigiri.
Nigiri zalm sushi (rijst met een stukje zalm) is met 11,7% het populairst in Nederland. Uramaki Ebi Tempura (binnenstebuiten gerolde sushi met gefrituurde garnaal) sushi volgt met 11,4% en uramaki California Roll sushi staat op de derde plek.
Inari Sushi bestaat uit tofu envelopjes gevuld met sushi rijst. Heerlijk bij uw sushi maaltijd en uitstekend geschikt voor vegetarische sushi liefhebbers. De tofu envelopjes hebben een zoete smaak door de verwerkte mirin en suiker. De envelopjes zijn klaar voor gebruik.
Uramaki. Bestel je uramaki? Dan krijg je je sushi binnenstebuiten: met zeewier aan de binnenkant en rijst eromheen. Vaak zit daar een laagje om van masago (visseneitjes), sesam of gefrituurde uitjes voor een lekkere crisp.
California Roll Uramaki | Amazing Oriental. Uramaki (letterlijk: binnenste-buiten rol) is sushi waarbij de rijst aan de buitenkant zit, en de vulling en zeewier aan de binnenkant.
Gerold, gebakken en gesneden in de stijl van maki sushi! De knapperige tempura garnalen en gebakken korst geven deze sushirol extra textuur/smaak en is perfect voor elke gelegenheid!
Besprenkel de de huid met een heel dun laagje zout. Het zout onttrekt het vocht uit de huid, als dit weer opdroogt ontstaat er een zoutlaag die de kip nog knapperiger maakt. Je kunt ook wat bakpoeder door het zout doen, dit helpt bij het drogen en geeft geen smaak af.
Tempura beslag - 150 g | Xenos.
Luchtdicht, bij kamertemperatuur lange tijd te bewaren.
Leg de garnaal op de rug, zodat de holle kant van de garnaal naar boven ligt. Kerf dan met een scherp mes drie tot vier schuine sneden tot bijna aan de rug, maar zorg dat de garnaal heel blijft. Hierdoor blijft de garnaal recht tijdens het frituren.