De snelheidsbegrenzer is voor bussen sinds 1 januari 1996 verplicht en staat in Frankrijk afgesteld op 100 kilometer per uur.
De maximumsnelheid voor autobussen is 80 kilometer per uur. Bussen mogen in Nederland op de auto(snel)weg en in Duitsland op de Autobahn 100 km per uur rijden als ze aan speciale eisen voldoen. Dan heet het een Tempo 100-bus of T100-bus.
maximum snelheid op snelwegen: sedert lange jaren bedraagt de maximumsnelheid voor touringcars die beantwoorden aan een aantal veiligheidscriteria 100 km/u op de Duitse snelwegen.
Op autosnelwegen mag je met een camper van minder dan 3.500 kg 130 km/h. Let wel: bij regen of andere neerslag is de maximum snelheid 110 km/h en ook bestuurders die korter dan drie jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs mogen niet harder dan 110 km/h.
Camper geregistreerd als personenauto
Met een camper die als personenauto is geregistreerd, net zo hard mag rijden als met een personenauto. Op autosnelweg tussen 6.00 en 19.00 uur 100 km/u, daarbuiten 130 km/u, op autowegen 100 km per uur en op andere wegen 80 km per uur.
In Frankrijk wil de overheid graag snel haar geld hebben, en wil men daar best iets tegenover stellen. De officiële boete voor een snelheidsovertreding tot en met 20 km/u bedraagt 68 euro. Betaal je die meteen of binnen 15 dagen, dan wordt het 45 euro. Doe je er langer dan 45 dagen over, dan ben je 180 euro kwijt.
De maximumsnelheid voor touringcars op de Belgische snelwegen wordt opgetrokken van 90 naar 100 kilometer per uur.
Autoredacteur Niek Schenk: ,,Voor die lagere limiet is gekozen, omdat vrachtauto's nu eenmaal groter en zwaarder zijn dan personenauto's. Dat maakt ze minder wendbaar in het verkeer en bij een aanrijding richten ze door hun gewicht en omvang meer schade aan.
Een stadsbus gebruikt ongeveer 1 liter op 3 kilometer.
Op de achterkant van een t100 bus staat een witte marking met daarop 100. Een t100 bus moet aan een aantal eisen voldoen. In in t100 bus zitten geen staanplaatsen en alle zitplaatsen zijn voorzien van autogordels.
De maximum snelheid voor auto's met of zonder caravan, vouwwagen of aanhanger gaat omlaag van 90 kilometer per uur naar 80 kilometer per uur. Deze wijziging wordt ingevoerd per 1 juli 2018 en moet er toe leiden dat het aantal verkeersdoden in Frankrijk naar beneden gaat.
Voor vrachtwagens en bussen die geen T100-bus zijn, en met een aanhanger rijden, geldt een maximumsnelheid van 80 km/h. Een maximumsnelheid is geen verplichte snelheid. Het is soms veiliger om langzamer dan 80 km/h te rijden. Overschrijd nooit de maximumsnelheid.
Voor het vrachtverkeer geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.
Maximumsnelheid: 80 kilometer per uur
Zodra je de bebouwde kom verlaat geldt, tenzij anders aangegeven, een limiet van 80 kilometer per uur voor de doorgaande provinciale wegen. Toch zijn er tegenwoordig ook veel wegen waar je 60 kilometer per uur mag.
Op een autoweg met wegmarkering is de maximumsnelheid 90 km/u. Op een autoweg met is er geen minimumsnelheid. Voetgangers, fietsers, bromfietsers en tractors zijn verboden op een autoweg. Een autoweg ligt soms binnen de bebouwde kom, dan is de maximumsnelheid 50 km/u.
De maximumsnelheid voor vrachtwagens in de Verenigde Staten varieert per staat. In sommige staten geldt geen afwijkende snelheidslimiet ten opzichte van licht verkeer. In de meeste staten mogen vrachtwagens 65 of 70 mijl rijden, soms 55 en soms 75.
Het beste antwoord
De groene L op de vrachtwagens staat voor LOW NOISE of lawaaiarme voertuigen.
Reacties. Maximale snelheid die deze voertuigen mogen rijden.
De snelheidsregels in Duitsland zijn erg duidelijk. Binnen de bebouwde kom is de maximaal toegestane snelheid 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom is dit 100 kilometer per uur, dit is anders dan Nederland. Je mag op veel plekken zo hard rijden als je wilt, maar zorg ervoor dat je dit veilig doet.
In principe geldt op de autobahn (autosnelweg) in Duitsland geen maximumsnelheid geldt. Wel geldt een adviessnelheid van 130 km/u. Als je deze overschrijdt, is het niet zo dat je een boete krijgt, maar als je een ongeval veroorzaakt geldt wel vaak een hogere aansprakelijkheid.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille (wat ongeveer overeenkomt met 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht). Voor beginnend bestuurders (die nog geen 3 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A of B) geldt een limiet van 0,2 promille.
Snelheidsovertreding van meer dan 20 km/u
Overschrijding 20-50 km/h: € 135 en mogelijk een ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar. Overschrijding van meer dan 50 km/h: € 1.500 en een ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar.
Vier maanden kwijt
Als je ruim 50 kilometer te hard rijdt, kan de politie direct je rijbewijs invorderen. Wanneer het gaat om een snelheidsoverschrijding tussen de 50 km/u en 70 km/u te hard, zal het OM het rijbewijs voor 2 maanden inhouden. Bij meer dan 70 km/u zult u het rijbewijs voor minimaal 4 maanden kwijt zijn.