Maar hoe verwijder je zelf acrylnagels? Acrylnagels verwijder je door te weken in aceton of remover. Het beste is om gebruik te maken van doordrenkte wattenschijfjes en deze om je nagels te wikkelen. Je kan acrylnagels eventueel ook verwijderen door ze af te vijlen met een nagelfrees of vijl.
Uiteraard kun je ook zonder aceton nepnagels verwijderen. Maak hiervoor gebruik van een nagellakremover zonder aceton (de werking is hetzelfde maar is iets minder agressief dan nagellakremover met aceton) of laat je handen weken in een kommetje met warm water en zeepsop.
Bij de nagelsalon zullen ze de acrylnagels verwijderen door ze eerst kort knippen, dan te verdunnen met een vijl en vervolgens in aceton de rest er laten afweken. Dit proces duurt ongeveer een half uur. Laat trouwens niet meteen je acrylnagels verwijderen als ze iets zijn uitgegroeid.
De gemiddelde salon rekent ongeveer 35 euro voor de verwijdering en de verzorging.
Gelnagels of acryl nagels verwijderen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
De makkelijkste methode die het snelst werkt, is het verwijderen van je acrylnagels met aceton. Waarschuwing: aceton is een zeer sterk spul om mee te werken, het spul is ook licht ontvlambaar. Houd het daarom weg bij warmtebronnen en vuur.
Acrylnagels moet je om de 3 tot 5 weken laten bijwerken. Ze blijven dus ongeveer een maand zitten. Tussendoor kan er natuurlijk een nagel afbreken of loslaten.Deze kan je dan eerder laten vervangen door je nagelstyliste.
Acryl nagels zijn erg stevig. Ze kunnen, mits goed aangebracht, drie tot vijf weken blijven zitten. En ze blijven dus langer zitten dan gelnagels.
Acrylnagels kunnen gewoon tegen zeewater of zout water, maar vermijd langdurige blootstelling aan water. Als je te lang met je kunstnagels in het water verblijft, vergroot je de kans op infecties of schimmels. Ook kan het de hechting van de kunstnagel met de natuurlijke nagel verzwakken.
Wanneer de producten te dichtbij de nagelriem of de huid zijn geplaatst, zal de kunstnagel gaan liften. Hetzelfde geldt wanneer het product dichtbij de nagelriem te dik is geplaatst. Wanneer je gelpolish te dik plaatst, hard het product waarschijnlijk niet goed genoeg uit. Dit kan leiden tot het afbladeren van de lak.
Acrylaat-polymeren zijn veilig, maar voor acrylaat-monomeren kun je allergisch zijn of allergisch worden. Alleen professionele nagelstylisten mogen werken met acrylaat-monomeren. Laat acrylnagels daarom bij voorkeur aanbrengen in een nagelsalon.
Wat is beter acrylnagels of gelnagels? Je kunt niet zeggen dat acryl beter is dan gel of andersom ,het heeft voornamelijk met voorkeur van de nagelstylist te maken. Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Soorten plaknagels of 'press-on nails'
Plaknagels met nagellijm blijven het langst, tot drie weken lang. De lijm wordt doorgaans meegeleverd bij de nagelset, maar zo'n kleine tube gaat langer mee dan één manicure.
Ontsmettingsalcohol, ofwel isopropyl alcohol, is net zoals aceton een oplosmiddel en is daarom een goed alternatief voor nagellakremover. Easy, want dit heb je vaak al in huis. Breng wat ontsmettingsalcohol aan op een wattenschijfje, plaats op je nagel en laat zo'n 10-20 seconden zitten.
Aceton is agressief op je nagels en droogt ze uit. Dus, heb je het in huis… doe het vandaag nog de deur uit! “Omdat nagellakremover is ontwikkeld om kleur van de nagels te strippen, kan het ingrediënten bevatten die een ongewenst effect hebben,” zegt onze Senior Cosmetic Technologies Scientist Michelle Mangan.
Acrylnagels kan je zelf inkorten, maar het is wel belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Anders loop je de kans dat ze barsten of scheuren. Zorg tevens voor het juiste materiaal, zoals een geschikte nagelvijl en knipper.
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, zoals: ammoniak, terpentijn, chloor, benzine, enz. Ga nooit met blote handen in de tuin, vijver of aquarium werken, ga bijvoorbeeld ook niet zonder handschoenen een auto poetsen. Bij zowel korte als lange kunstnagels is het belangrijk om ook goed de achterkanten schoon te houden.
Hoe snel je een opvulbehandeling nodig hebt, hangt af van hoe hard je nagels groeien. Je natuurlijke nagels groeien 0,1 mm per dag dus na 3 of 4 weken is de ruimte tussen je nagelriemen en de rand van de kunstnagel dusdanig groot, dat je ze kunt (en vast ook wilt) laten bijwerken.
Gelnagels staan bekend om hun langdurige, glanzende afwerking, maar ze kunnen ook duurder zijn dan acrylnagels. Ze worden aangebracht in lagen en uitgehard onder een UV- of LED-lamp.
Acrylnagels zijn enorm stevig en duurzaam. Zolang je ze regelmatig opvult, kan je wel maanden met een set doen. Je moet acrylnagels gemiddeld elke 2 tot 3 weken opvullen.
Kun je gewoon alles doen met kunstnagels? Ja, als je ze op een goede lengte / verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren, maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen. Zoals een nagelriemolie te gebruiken om uw nagelriemen soepel te houden.
Gelnagels verwijder je het beste met aceton. Wikkel doordrenkte wattenschijfjes om je nagels en laat voor 10-15 minuten zitten. Daarna schraap je de gel gemakkelijk van je nagels. Als je geen aceton wilt gebruiken, kan je ook nagellakremover zonder aceton of een frees gebruiken.
Gellak verwijderen zonder aceton
Dompel hiervoor je nagels onder in een bakje met warm water en een theelepeltje zout (als dit geen makkelijk recept voor een gellak-remover is, dan weten we het ook niet meer!). Laat je nagels vervolgens 20 minuten weken. Hierna kun je de gellak verwijderen.