Het Italian formaat (29 cm.) is een echte aanrader: een klein slagje groter en met een lekker dunne bodem. De formaten Large (35 cm.) en Family XXL (40 cm) zijn perfect wanneer je zin hebt in een paar puntjes pizza en deze wilt delen met vrienden of familie.
Zo kun je bijvoorbeeld twee small pizza's van 18 centimeter vergelijken met een medium pizza van 30 centimeter. En dan blijkt dat de grote een oppervlak heeft van ruim 700 vierkante centimeter, terwijl de twee kleine pizza's samen maar 510 vierkante centimeter beslaan.
LARGE. Onze grootste pizza. De large pizza weegt gemiddeld tussen de 600 en 900 gram (afhankelijk van de toppings) en is vergelijkbaar met een ronde pizza van ca 30-33 centimeter. Een large pizza is 33% groter dan een regular en dubbel zo groot als een medium pizza.
Een pizzarette is een kleine steenoven die je door zijn relatief lichte gewicht en compacte formaat op de eettafel kunt zetten. Zo kan je met vrienden en familie aan tafel mini pizza's bakken. Het apparaat bestaat uit een grilloppervlak van aluminium en terracotta koepel die je op het verwarmingselement zet.
Een portie mini pizza, gemiddeld komt overeen met 200 gram.
De kleinste maat is met 25 centimeter dan vaak gelijk aan een pizza uit de supermarkt.
Omdat het mini pizza's zijn van ongeveer 10 cm doorsnee eet de gemiddelde volwassene al gauw 3-5 pizzaatjes op. Dit hangt natuurlijk ook samen met de keuze van de toppings en de omtrek van de pizzabodem.
Piccolinis tomaat mozzarella 27 gr per stuk, doosje 40 stuks.
DEEG Pizzabodem Bambino Zuurdesem
Deze pizzabodem is vrij van toegevoegde E-nummers en is gemaakt met de beste extra vergine olijfolie, gezuiverd zeewater en tarwebloem. Het deeg van deze pizza bevat een hoog percentage zuurdesem, waardoor je pizza een dikke, lichte en knapperige korst krijgt.
Het is aangeraden om de pizza oven te kiezen op basis van de grootte van de groep. Zijn jullie met z'n tweeën, dan is een oven van 80×80 cm, 90x90cm of 100×100 een prima keuze.Voor een gezin is de pizza houtoven van 110×110 cm aanbevolen, met deze afmetingen kun je namelijk twee pizza's tegelijkertijd afbakken.
Een bolletje deeg van 220 gram levert een gemiddeld grote pizza op van 30 cm in doorsnede.
Reken ongeveer 1 pizza per persoon en voor de echt grote eters misschien 1½. Tip: strooi wat semolina op de plank waarmee je de pizza in de oven schuift om te voorkomen dat hij aan de plank blijft plakken.
Een portie pizza, bereid, gem. komt overeen met 250 gram.
Toppings. De andere ingrediënten, namelijk mozzarella en ham of verse groente mogen natuurlijk niet ontbreken op de échte Italiaanse pizza. Vaak wordt er voor een Italiaanse pizza als topping ook geraspte Parmezaanse kaas of pepperoni gebruikt,maar deze ingrediënten behoren niet tot de originele Italiaanse pizza.
Volgens de pizzaketen is de pizza met een doorsnede van 40 centimeter geschikt voor de gehele familie. De familie pizza – geschikt voor twee volwassenen en twee jonge kinderen - kost tijdelijk € 15,95 en wordt geleverd met drie bijgerechtjes twee sausjes, zo meldt de website van Domino's.
De echte Napolitaanse pizza is behoorlijk groot en heeft een diameter van ongeveer 30-35 centimeter en een dikte van 0,25 centimeter, hij weegt tussen de 250 en 300 gram.
Een pizza weegt gemiddeld 300 gram en 100 gram van een simpele Margherita pizza levert al 270 kcal op. Een hele pizza Margherita heeft daarom al gauw 800 kcal.
Een Pizza Margharita (met alleen tomatensaus en kaas) is het minst calorierijk. Logisch, daar zit het minste op. Hoe vetter de topping, hoe meer calorieen je pizza bevat.
"Over het algemeen bevatten pizza's met salami of meerdere soorten vlees de meeste calorieën", vertelt Astrid. "Zo kan een diepvriespizza met salami wel 1.200 calorieën bevatten." Ook de variant met shoarma (plus de knoflooksaus!), ham of kip tikt dus flink aan op de calorieënteller.
“Vooral de kaas is de boosdoener, want daar gebruik je ongemerkt best veel van.” En die saus mag dan lekker licht lijken, maar ook die zit volgens het Voedingscentrum vol met vet en suikers. En ja, dat tikt aan dan.
Er zitten 812 kilocalorieën in 1 stuk (350 gram) pizza margherita. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'pizza margherita'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
1 Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220 °C - Hetelucht: 200 °C - Gas: 4 2 Folie verwijderen. 3 Bak de diepgevroren pizza's op een rooster onderin de oven 10-12 Min. Tip: Gebruik eventueel bakpapier om de pizza's te bakken.