Als je een condoom goed gebruikt, beschermt het goed tegen zwangerschap en soa's. De kans op een soa of zwanger worden is dan klein. Van de 1000 paren die het mannencondoom op de juiste manier gebruiken, worden per jaar 10 tot 50 vrouwen toch zwanger. Bijvoorbeeld doordat het condoom scheurt.
Betrouwbaarheid. De betrouwbaarheid van een condoom als anticonceptiemiddel is sterk afhankelijk van het juiste gebruik. Bij juist gebruik is de kans op een zwangerschap tussen de 2 en 5%. De kans dat een SOA wordt overgedragen is klein.
Als een condoom kapot gaat, scheurt het meestal ver door. Vaak blijft het dan (deels) in de vagina of anus achter. Het eerste wat je in dat geval doet, is het condoom uit de vagina of anus verwijderen. Soms gaat dit lastig.
Het condoom voorkomt zwangerschap minder goed dan voorbehoedmiddelen met hormonen of een spiraaltje. Het condoom beschermt ook tegen soa's.
Nummer 5 Durex Nude XL Condooms
*Geen enkel voorbehoedsmiddel biedt u een 100% betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, hiv (aids) of andere seksueel overdraagbare aandoeningen.
In sommige condooms zit een zaaddodend middel. Meestal is dit nonoxynol-9. Uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2001 bleek dat nonoxynol-9 geen extra bescherming biedt tegen SOA's en zwangerschap.
Als je niet zwanger wil worden, gebruik dan een voorbehoedmiddel. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: de pil, het spiraaltje of condooms. Andere voorbehoedmiddelen die goed beschermen tegen zwanger worden zijn: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring of de hormoonpleister. Elk voorbehoedmiddel is anders.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
De pil beschermt niet tegen SOA (geslachtsziekten). Om je te beschermen tegen SOA, moet je een condoom gebruiken bij het vrijen.
Als het condoom makkelijk omging maar daarna afglijdt, is het waarschijnlijk te groot. Probeer dan een strakker condoom. Als het condoom moeilijk om te doen was en terugrolt, is het te strak. Probeer dan een large condoom of een extra large condoom.
Waarom is er zoveel prijsverschil tussen condooms? Mijn mening (Richard Spooren, oprichter en eigenaar Condoom-Anoniem, sinds 2004) is dat het prijsverschil in condooms vooral met marketing te maken heeft. Reclame dus.
Voorvocht bevat een hele lage concentratie aan zaadcellen. De kans op zwangerschap is klein, maar het kan wel! Voorvocht is vocht dat uit de penis komt wanneer de man opgewonden is of seksueel gestimuleerd wordt.
Hoe veilig is het condoom? Als je een condoom goed gebruikt, beschermt het goed tegen zwangerschap en soa's. De kans op een soa of zwanger worden is dan klein. Van de 1000 paren die het mannencondoom op de juiste manier gebruiken, worden per jaar 10 tot 50 vrouwen toch zwanger.
Als je een 'natuurlijke anticonceptiemethode' gebruikt, gebruik je geen anticonceptiemiddel, maar kijk je wanneer er geen risico is op zwangerschap. Op vruchtbare dagen heb je geen penis-in-vagina seks. Dit wordt ook wel 'periodieke onthouding' genoemd. Of je gebruikt op vruchtbare dagen een condoom of pessarium.
Als je een condoom correct gebruikt, beschermt het tegen hiv en een hoop soa's. Toch zijn er een aantal overdraagbare aandoeningen waarbij het condoom niet beschermt: schurft, schaamluizen, en genitale wratten. Heeft je partner herpes of syfilis?
Het is een vaak gehoorde fabel dat je niet zwanger kunt worden wanneer je voor het eerst onbeschermde seks hebt. Dit is helemaal niet waar. Er is altijd een kans dat je zwanger wordt als je onbeschermde seks hebt, zelfs als het de eerste keer is.
Vrouwen kunnen zwanger worden bij vrijen zonder penetratie (dus zonder dat de man in de vrouw komt). Ook bij huid-op-huidcontact van vagina en penis is er altijd een kleine kans op zwangerschap. Zowel via voorvocht als via sperma.
Per menstruatiecyclus zijn er 6 dagen waarop je zwanger kan worden: de dag van de eisprong en de 5 dagen daarvoor. Waarom 6 dagen? Tijdens de eisprong komt een rijpe eicel vrij. Die eicel kan tot 24 uur na de eisprong bevrucht worden.
Geslachtsgemeenschap (penis in de vagina) en anale seks met een condoom zijn veilig. Dat geldt ook voor strelen, tongzoenen, kussen, knuffelen, masseren, masturberen of elkaar met de hand bevredigen. Ook orale seks (pijpen) met een condoom is veilig.
De kans om binnen 6 maanden zwanger te worden is bij 4 of meer keren seks per week ruim 80%, bij 1 tot 2 keer per week 32% en bij minder dan 1 keer per week 17%.
Door onveilige seks kun je zwanger raken en/of een soa krijgen. Onveilige seks is seks zonder dat je een voorbehoedmiddel gebruikt. Of seks met een voorbehoedmiddel dat niet goed werkt. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: condoom, de pil, spiraaltje, prikpil, minipil, hormoonstaafje, hormoonring of hormoonpleister.
Houdbaarheidsdatum condoom verstreken
Latex condooms worden gemaakt van natuurlijk rubber latex, een natuurproduct. Dit materiaal kan poreus worden als het ouder wordt. Daardoor wordt het materiaal veel minder sterk. De elasticiteit gaat verloren en het vergroot de kans uiteindelijk op een gescheurd condoom.
Houd het speentje vast met je wijsvinger en duim. Als je het condoom per ongeluk verkeerd om omdoet, gooi hem dan weg en neem een nieuwe. Onder de voorhuid kan sperma zitten, zelfs al zie je niks! Als je het condoom omdraait nadat je hem verkeerd om hebt omgedaan, gaat de werking verloren.
Nr.
Dunner dan een gemiddelde mensenhaar zorgen Durex Invisible condooms voor een maximaal gevoel terwijl je toch veilig vrijt. Deze dunste condooms van Durex zijn gemaakt van ultra dun natuurlijk rubberlatex, en ook verkrijgbaar als Durex Invisible met extra glijmiddel.